icsd_sap

HD 5850 και τρεμόπαιγμα οθόνης...

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω στο pc μια 5850, reference μοντέλο, και εδώ και καμιά βδομάδα άρχισε να τρεμοπαίζει η οθόνη σε άσχετες στιγμές, συνήθως μετά από πολύωρη χρήση. Κάνοντας κάποια τεστ εντέλει διαπίστωσα ότι το τρεμόπαιγμα ξεκινά μόλις η θερμοκρασία της κάρτας ξεπεράσει τους ~80 βαθμούς. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι η κάρτα πάει για πέταμα μιας και το πρόβλημα νομίζω ότι οφείλετε αποκλειστικά στο hardware, αλλά θα ήθελα και τη δική σας γνώμη!

Link to comment
Share on other sites

Sorry που γράφω εδώ και για το δικό μου πρόβλημα αλλά είναι ανάλογο, έχω μια 5870 και έβγαζε στιγμιαία γραμμές οριζόντιες και ακόμα και στο Age of Empires 2 κόλλαγε με μία οθόνη μπλε σκούρα, με αποτέλεσμα να θέλει επανεκκίνηση. Έκανα κάποιες αλλαγές στο Bios, έδωσα παραπάνω ρεύμα στα χαμηλά ρολόγια και βελτιώθηκε αρκετά, αλλά το πρόβλημα δεν εξαφανίστηκε εντελώς παρά μόνο τώρα αν το κάνει δεν πετάει αυτήν την μπλε οθόνη και να κολλήσει. Δεν ξέρω τι σκ@τ@ παθαίνουν αυτές οι 58χχ μετά από καιρό.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως απλά κάπου εκεί στα 80 throttlάρει και το flicker γίνεται από την αλλαγή στα clocks; Άλλαξε πάστες και βάλε ένα custom fan profile, που να την κρατάει κάτω από τους 75 και πες μας αν συνεχίζει ;)

Link to comment
Share on other sites

Πάστες άλλαξα αλλά δεν άλλαξε κάτι! θα δοκιμάσω αύριο αυτό με τον ανεμιστήρα και επίσης θα δοκιμάσω να τη δουλέψω και με σταθερά clocks, να μην πέφτουν δλδ όταν δεν τη χρησιμοποιώ μπας και γίνει τπτ...

Link to comment
Share on other sites

Βαλε τα ρολογια στις default ρυθμισεις, καθαρισε εσωτερικα το κουτι σου απο τυχον σκονες, μαζεψε τα καλωδια σου με ται-ραπς, κοιταξε εαν αεριζεται σωστα το συστημα σου, αναβαθμισε το προγραμμα οδηγησης της καρτας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now