Nickzzz

Amazon: Φήμες λένε οτι ίσως αγοράσει την Texas Instruments

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Amazon: Φήμες λένε οτι ίσως αγοράσει την Texas Instruments]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614ea001839499f.png[/NEWS_IMG]Η Amazon, το μεγαλύτερο ιντερνετικό κατάστημα του κόσμου λέγεται οτι βρίσκεται σε συζητήσεις για να εξαγοράσει την Texas Instruments, μία από τις πρωτοπόρες εταιρίες σε θέματα σχεδιασμού chip για τις mobile και τις embedded αγορές. Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Amazon να γίνει πιο ανταγωνιστική στην αγορά των tablets και πιθανόν να διευρύνει και τους τομείς της.

Η ισραηλινή οικονομική εφημερίδα Calcalist ανέφερε την Δευτέρα οτι η Amazon έχει προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για να αγοράσει την Texas Instruments, εταιρία που κατασκευάζει τα OMAP system-on-chips που χρησιμοποιούνται στο Kindle Fire. Το Reuters αναφέρει οτι οποιαδήποτε συμφωνία για την Texas Instruments Inc θα κοστίζει δισεκατομμύρια δολλάρια και μπορεί να κάνει την Amazon άμεσο ανταγωνιστή της Apple και της Samsung Electronics που κατασκευάζουν και αυτές system-on-chips.

"Με τις τάσεις να κινούνται προς το vertical integration με πρωτοπόρο την Apple, η σκέψη οτι η Amazon θέλει την ΤΙ δεν προκαλή έκπληξη." ανέφερε ο Ben Wood της CCS Insight.

Αν και η πιθανή συμφωνία ακούγεται λογική, υποθέτοντας οτι η Amazon θέλει να επεκταθεί στα smartphones και τα gadgets, η αγορά μιας τόσο μεγάλης εταιρίας δεν είναι συνετή. Την τρέχουσα στιγμή η Amazon χρειάζεται το πολύ δύο ομάδες για να σχεδιάσουν ένα ή δύο SoCs κάθε χρόνο, δεν χρειάζεται ολόκληρη την Texas Instruments. Παράλληλα δεν είναι λογικό για την Texas Instruments να πουλήσει μόνο το τμήμα που ασχολείται με τα OMAP μιας και πρόσφατα η εταιρία αναδιοργάνωσε το τμήμα στον σχεδιασμό λύσεων για embedded εφαρμογές. Ούτε η Amazon ούτε η Texas Instruments κάναν κάποιο σχόλιο πάνω σε αυτήν την είδηση.

[img_ALT=Amazon: Φήμες λένε οτι ίσως αγοράσει την Texas Instruments]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4651507f2b8c09fd1.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now