icsd_sap

450mm wafers : Μπορεί να φέρουν το τέλος των μισών εταιριών παραγωγής ημιαγωγών

Recommended Posts

[NEWS_IMG=450mm wafers : Μπορεί να φέρουν το τέλος των μισών εταιριών παραγωγής ημιαγωγών]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Ο γενικός διευθυντής της Intel πιστεύει ότι η επερχόμενη και μη αποφεύξιμη μετάβαση στην κατασκευή επεξεργαστών με βάση δισκία πυριτίου των 450mm θα μειώσει τον αριθμό των εταιριών ημιαγωγών στο μισό. Φυσικά, ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι η εταιρία του θα καταφέρει να ανταπεξέλθει με επιτυχία σε όλες τις αλλαγές.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του CEO της Intel Paul Otelini από συνέδριο τεχνολογίας που έγινε στο Sanford Bernstein:

"Νομίζω ότι στη δεκαετία που διανύουμε θα έρθουν αρκετές αλλαγές. Θα έχουμε τη μετάβαση στα δισκία πυριτίου των 450mm αλλά και τη μετάβαση στη μέθοδο λιθογραφίας EUV. Και οι δύο αλλαγές θα κοστίσουν οικονομικά οπότε θα πρέπει να γίνουν κλιμακωτά. Γενικά' date=' κάθε φορά που είχαμε αλλαγή στο μέγεθος των δισκίων πυριτίου επιβίωναν μόνο οι μισοί παίκτες της αγοράς τόσο στον σχεδιαστικό όσο και στον τομέα παραγωγής."[/quote']

Ο λόγος για τον οποίο ο γενικός διευθυντής της Intel είναι τόσο αισιόδοξος όσον αφορά τις επερχόμενες αλλαγές είναι προφανής: η εταιρία του βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης και των δύο τεχνολογιών. Επιπλέον αυτή τη χρονιά η Intel επένδυσε στην εταιρία ASML, η οποία είναι κορυφαία στην κατασκευή ημιαγωγών. Η Intel έχοντας μερίδιο στην ASML έχει σχεδόν πλήρη έλεγχο της μετάβασης στα δισκία πυριτίου των 450mm αλλά και στην τεχνολογία EUV (Extreme Ultraviolet Lithography).

Ο κύριος Otelini δήλωσε επίσης ότι:

" Νομίζω ότι θα δούμε τη δομή της βιομηχανίας να αλλάζει δραματικά μέσα στα επόμενα τέσσερα ή πέντε χρόνια. Είναι ξεκάθαρο για εμένα ότι η Intel θα είναι βιώσιμη και μετά της αλλαγές."

Δεδομένου του τωρινού όγκου παραγωγής της Intel και έχοντας υπόψιν ότι κατέχει μεγάλο μερίδιο στην αγορά των smartphones και media tablets η απόφαση για μετάβαση στα δισκία πυριτίου των 450mm είναι λογική για την Intel. Έχοντας μεγάλο όγκο παραγωγής αλλά και μεγάλα wafers η Intel θα μειώσει το κόστος παραγωγής' date=' κάτι που είναι απαραίτητο για να μπορέσει να ανταγωνιστεί καλύτερα τους νέους αντιπάλους της που προέρχονται από την πλευρά της ARM.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Intel δεν περιμένει ότι θα επιβιώσουν τόσο εταιρίες ανάπτυξης όσο και εταιρίες κατασκευής με στάσιμες ή φθίνουσες πωλήσεις. Ταυτόχρονα όμως τα πράγματα θα γίνουν δυσκολότερα για την Intel αφού θα έχει να αντιμετωπίσει δυνατότερους ανταγωνιστές με υψηλές φιλοδοξίες.

[center'][img_ALT=450mm wafers : Μπορεί να φέρουν το τέλος των μισών εταιριών παραγωγής ημιαγωγών]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/134850c65900b87dd.jpg[/img_ALT][/center]

Edited by icsd_sap
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now