DjHrge

Θερμοαγωγιμη παστα

Recommended Posts

καλησπερα παιδια..

καταρχην να τονισω οτι ειμαι αρχαριος και οτι κανω το κανω χωρις γνωσεις..και ο θεος βοηθος :Ρ

μια μερα που αποφασισα να λυσω τον υπολογιστη μου και να τον ξανα-συναρμολογισω..πηγαν ολο μια χαρα..αλλα οταν εβγαλα τον επεξεργαστη..τοτε δεν ηξερα για την "θερμοαγωγιμη παστα" αναμεσα στον cpu και την ψυχτρα..και εκανα την πατατα..εξυσα με το νυχι μου την παστα που ειχε στεγνωσει πανω στον cpu..ισα ισα για να φαινεται το "intel core i5" -.- μεγαλη πατατα..και μετα απο λιγο καιρο ανακαλυψα οτι ειχα κανει αυτην την πατατα..και εδω θελω την βοηθεια σας..τι πρεπει να κανω? ειναι ενταξει και ετσι? η την εβγαλα, οντως την παστα? και αν πρεπει να παρω και να βαλω αλλη..ποια μου συστηνεται? και τι ποσοτητα?

ο CPU μου ειναι: Intel Core i5 650 3.20Ghz

και η ψυχτρα ειναι η Stock του CPU

Ευχαριστω! :)

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, για ένα ξύσιμο δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Εδώ που τα λέμε, σε απείραχτο μηχάνημα και χωρίς καθόλου πάστα λειτουργεί. Απλά ξαναβάλτη πάνω, μην μπαίνεις σε έξοδα.

Link to comment
Share on other sites

εφοσον εξαρχης εβγαλες την ψυκτρα απο τον επεξαργαστη πρεπει να αφαιρεσεις ολη την παστα και να βαλεις αλλη ...

ετσι νομιζω βασικα

τωρα απο μαρκες δεν το εχω ψαξει σιγουρα καποιος θα σου προτεινει κατι αξιλογο (νομζ ειναι και φθηνες κανουν 5ε)

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει περίπτωση η ποσότητα της πάστας που έξυσες να δημιουργήσει πρόβλημα. Δες τις θερμοκρασίες σου, και αν δεν υπάρχει μεγάλη διάφορα, δεν υπαρχει πρόβλημα. Από μάρκες: Thermaltake PK-1, Noctua NT-H1,Arctic Silver 5..

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπαν και τα παιδιά δεν έγινε και τίποτα που έβγαλες την πάστα..απλά συνήθως ανεβάζει λίγο περισσότερο θερμοκρασία από ότι θα είχε με την πάστα.Από την άλλη μπορείς να πάρεις μια πάστα πχ από eshop και να την βάλεις βάζοντας στο κέντρο του υπολογιστή ποσότητα περίπου όσο ένα μπιζέλι και να το πατήσεις από πάνω είτε βάζοντας την ψύκτρα είτε πατώντας το με κάτι που έχει επίπεδη επιφάνεια.Πρόσεξε μην αγοράσεις καμιά πάστα που δεν είναι για χρήση σε ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now