Duder

Η AMD στοχεύει σε 50% μερίδιο αγοράς

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f942b3a.jpg[/wrapleft]Οι τελευταίες εξελίξεις στην αγορά καρτών γραφικών έχουν σκορπίσει χαμόγελα στα πρόσωπα των υπευθύνων της AMD-ATI.

Μετά το άκρως επιτυχημένο λανσάρισμα των καρτών HD4850/4870 αλλά και πρόσφατα με την HD4870 X2, τη δυνατότερη κάρτα γραφικών τη στιγμή που γράφεται το άρθρο αυτό, η AMD είδε το μερίδιο αγοράς της να εκτινάσσεται από το 30% στο 40%!

Αυτό έχει σπείρει και την αισιοδοξία στην AMD η οποία βλέπει πλέον εφικτό να ανεβάσει το μερίδιο της στην αγορά διακριτών καρτών γραφικών ακόμα και στο 50% μέσα στο 2008, και να ξεπεράσει ακόμα το μεγάλο αντίπαλο nVidia μέσα στο 2009!

Στην AMD αναφέρουν επίσης πως ο αναμένουν αύξηση των πωλήσεων notebooks με διακριτή κάρτα γραφικών εις βάρος των λύσεων με IGP. Μάλιστα αναμένουν ο λόγος διακριτές VGA's/IGP's στα notebooks να φτάσει το 35:65 μέσα στο 2009.

Link to comment
Share on other sites

Guest Karxarias

Duder ,και θα έχει και συνέχεια.Μόλις ζεστάθηκε το R&D division της AMD και μετά την έλευση του καινούργιου της αφεντικού να είσαι σίγουρος πώς η λέξη No.1 performance GPU είναι η μόνη λέξη που ακούγεται στην AMD.

Τώρα όσο για τους επεξεργαστές έκει τα έκανε θάλασσα ο προηγούμενος που πήγε να πουλήσει X64 αρχιτεκτονική στον κοσμάκη ένω την χρειάζονταν μόνο οι επιχειρήσεις και οι servers με μεγάλες db .

Anyway δέν μπορείς να κοροιδεύεις τον κόσμο συνεχώς κάπου θα σε πάρουνε χαμπάρι και η Intel δέν ήταν και καμία χτεσινή, έλιωσε κάθε x2 και βάλε Athlon με την πρωτη ευκαιρία και ακόμα αυτό κάνει.

Stay tuned..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now