JC_Denton

H Qimonda σε προβλήματα ?

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547e664f070914.gif[/WRAPLEFT]Τον τελευταίο καιρό η Qimonda δείχνει πως αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, παρόλη τη συμφωνία με την AMD για τις GDDR5 μνήμες.

Η ιδιοκτήτρια του μεγαλύτερου μέρους των μετοχών της εταιρείας, η γνωστή σε όλους Infineon, σκέφτεται σοβαρά να πουλήσει το μερίδιό της, μιας και τα ζημιογόνα οικονομικά της Qimonda δυσαρέστησαν τους υπεύθυνούς της.

Το κακό βέβαια είναι ότι κανείς προς το παρόν δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει τις μετοχές αυτές. Οι φήμες έλεγαν ότι η Elpida θα μπει στο παιχνίδι, πληρώνοντας 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια για την Qimonda. Αυτά όμως τα νέα δεν επαληθέφθηκαν, μιας και σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν την ενδιαφέρει προς το παρόν μια τέτοια συμφωνία. Οι λόγοι για τους οποίους δε θα προχωρήσει, όπως έλεγε η ανακοίνωση, είναι εξαιτίας του ότι πιστεύει πως οι συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην αγορά των μνημών δεν είναι οι κατάλληλες για μια τόσο μεγάλη συμφωνία.

Εμείς ελπίζουμε η εταιρεία να καταφέρει να βγει από το αδιέξοδο και να μην αναγκαστεί σε χρεωκοπία, όπως η TwinMOS παλαιότερα. Κάποιοι αναλυτές μάλιστα θεωρούν ότι ίσως θα ήταν καλό να μπει η Intel στο παιχνίδι, η οποία διαθέτει το 49% της Micron.

Link to comment
Share on other sites

Να μπει η Intel και να αγοράσει την Quimonda η οποία έχει συμφωνία με την ΑΤΙ(AMD) για DDR5 μνήμες για τις κάρτες της σειράς 4χχχ. Η οποία Intel θέλει να μπει στο παιχνίδι των γραφικών με την πλατφόρμα Larabee. Πολύ μπέρδεμα λέμε!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now