vasilis44

Abit ix38 Quad gt Δεν ανοιγει.

Recommended Posts

Καλησπερα στην ομορφη παρεα.

Μετα απο καμποσα ανοιγοκλεισιματα που ειχα ενα προβληματακι δεν δειχνει τπτ στην οθονη και βγαζει μηνυμα στην οθονη του bios 9.0. που απο οτι ειδα στο manual το μεταφραζει : Complete uGuru initial process AWARDBIOS take over booting job.

Υπαρχει περιπτωση να εκαψα το bios;;

Εχω κανει πολλες φορες reset sto bios εχω αλλαξει επεξεργαστη (Q8200 και Ε7200) εχω βγαλει ολες τις ραμ και τις εχω βαλει μια μια, εχω αφαιρεση ολα τα περιφερειακα και τους σκληρους τον τεσταρω μονο με τα σημαντικα αλλα ττιποτα.

Επιασα και αφαιρεσα το bios και το εκκινηση και μου εβγαζε παλι το ιδιο μηνυμα και για αυτο το λογο ελεγα μηπως το εκαψα.

Ευχαριστω εκ τον προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Άλλη vga / pcie δοκίμασες;

Κάνε ένα clear CMOS και ας την εκτός ρεύματος για λίγη ώρα. Μετά δοκίμασε boot με επεξεργαστή και ένα μόνο memory module.

ΔΕΝ αποκλείεται να έχεις ρίξει κανένα corruption - και δεν έχει και dual bios αυτή. Google, μπας και υπάρχει κάποια blind flash λειτουργία, που θα σου επιτρέψει να την ξαναflashάρεις. Γιατί αλλιώς θέλεις programmer ή έτοιμο chipάκι :/

Link to comment
Share on other sites

Τα εχω κανει και αυτα που μου λες.

Τι ειναι το corruption και το blind flash;

Σκεφτομουν να αγορασω κανενα chipaki απο ebay καμια 10 ευρω το βρισκω.

Υπαρχει περιπτωση να εχει καει η μητρικη;;

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

Link to comment
Share on other sites

Curruption στο image του BIOS είναι να έχεις ένα πλήρως λειτουργικό chipάκι αλλά το γραμμένο image πάνω του, για κάποιο λόγω να έχει αλλοιωθεί. Σε αυτή την περίπτωση αν ξαναflashάρεις το chip θα είσαι ok, μιας και δεν έχει γίνει φυσική ζημία, απλά ζημιά στις εγγραφές.

Τώρα για το άλλο που ρωτάς, ναι, δεν αποκλείεται να έχει κάποιο άλλο θέμα η μητρική και να μην ισιώνει με τίποτα. Το ιδανικό θα ήταν να έβρισκες κάποιο δανεικό bios chip, να δοκίμαζες.

Πάντως όλο το βασικό debuging το έχεις κάνει. Αν όλα τα socket pin είναι στην θέση τους και έχεις κάνει όλα τα παραπάνω, το επόμενο βήμα είναι ένα άλλο bios chip, έτοιμο από ίδια μητρική ή ψάξιμο για flashάρισμα στο υπάρχον :)

Link to comment
Share on other sites

Το φλασαρισμα ποσο δυσκολο ειναι;;

Νομιζω πως θα πιασω να παραγγειλω ενα τσιπακι απο ebay και οτι γινει ειναι η ποιο ευκολη λυση.

Αρα η παραγγελεια ειναι μονοδρομος νομιζω......

Link to comment
Share on other sites

Flashάρισμα κανονικά μπορείς να κάνεις μόνο ΑΝ ανοίγει το pc.

Αν δεν κάνει απλά initiate την οθόνη, αλλά προχωράει το boot, ΙΣΩΣ να υπάρχει διαδικασία με έτοιμη δισκετούλα και έτοιμα autoexec.bat που θα κάνει την δουλειά στα τυφλά, και στο επόμενο restart θα είσαι φρεσκοflashαρισμένος και δροσερός :D

Άλλες λύσεις είναι αν έχεις programmer (συσκευή) να flashάρεις το chipάκι εκ νέου ή απλά να αγοράσεις ένα chipάκι. Το τελευταίο ναι, είναι η πιο απλή απόπειρα λύσης :)

Edited by caution
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now