kaklikos

Random Freezes

Recommended Posts

Καλησπερα παιδες.Εδω και αρκετο καιρο αντιμετωπιζω προβλημα με το μηχανημα μου. Καθως επαιζα ABP Reloaded μου εριχνε συνεχως client crashed και με πετουσε.Σαν να μην εφτανε αυτο μετα το crash ενω σερφαρα στο ιντερνετ το pc παγωνε και δεν δουλευε τπτ (ctrl-alt-del) κτλ για καποια δευτερολεπτα.Οταν ξεκολλουσε ο κερσορας του ποντικιου αλλαζε σε κερσορας γραφης.αμα κολλουσε παλι ξεκολουσε και γινοταν κερσορας φορτωσης πχ.οταν πεφτει το πρωτο freezαρισμα μετα πεφτουν συνεχεια και θελει restart.Εκανα φορματ νομιζοντας πως ηταν θεμα software με αλλα windows επαιξα και battlefield 3 και παλι τα ιδια.

Πριν μου απαντησετε να σας πω οτι εχω κανει τα εξης βηματα./

Εκανα Clear CMOS, εκανα stress test se GPU για αρκετη ωρα χωρις κανενα BSOD με φυσιολογικες θερμοκρασιες.

Εκανα stress test σε cpu χωρις κανενα BSOD.

Μετα παρατηρησα οτι αφαιροντας τα 2 στικ ραμ απο τα 4 δεν μου το εκανε..ενω με τα 4 το εκανε εως πριν λιγο..εκανα 2-2 τις ram τεστ καθως και τις 4 μαζι με το memtest86+ και δεν εβγαλε κανενα error.

Το μηχανημα μου ειναι το παρακατω.

Motherboard:Asus P8P67 Evo B3 Revision

Cpu:Intel i5 2500k με ψυκτρα Noctua NH-D14

RAM: 4 x2gb Kingston HyperX 1333Mhz CL9 Non ecc Unbuffered

Gpu:Gigabyte Gtx 460 768mb OC

Psu:Lc-Power 650W Green Silent Series

SSD:Ocz Vertex 4 128gb

HDD: 1x 1TB WD Caviar Blue 1x 500GB WD

Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων !

Link to comment
Share on other sites

Καλωσόρισες :)

Δύο πραγματάκια για αρχή: τσέκαρε την σταθερότητα του συστήματός σου με latest Prime 95 (Blend) γιατί το memtest δεν τα πιάνει όλα. Αν δεις ότι οι μνήμες αθωώνονται, πέρνα παλιότερους nvidia drivers. (πίσω ~314.22).

Στις 460/560Ti με τους 320.ΧΧ τα έχουν κάνει σκ@τ@, και έχουν know issues.

Εξάντλησε τα παραπάνω δύο tips, και βλέπουμε :)

Edited by caution
Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου ! να σαι καλα για την συντομη απαντηση σου ! Prime 95 Blend εκανα και ολα ηταν κομπλε ! επισης να πω οτι οταν απολυθηκα και επεστρεψα σπιτι μου σπιτακι μου επαιζα κανονικα games χωρις προβλημα ! Μετα εκανα φορματ (επειδη ξερεις πως μπορει να γινει 1 pc απο αδερφες και γονεις οταν λειπεις για 9 μηνες) και μετα το φορματ που περασα και τους νεους Drivers τοτε σαν να αρχισαν τα προβληματακια! Μου διεφυγε ! Θα το ψαξω αμεσως και θα αναφερω αποτελεσματα ! Σ ευχαριστω θερμα !

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ. Μολις εκανα εγκατασταση τους παλιους drivers. Σε περιπτωση που συμβει κατι θα ενημερωσω! Αν επιτρεπεται να κανω αλλη μια ερωτηση.Σχετικα με την καρτα θα αξιζε μια αναβαθμιση σε 670 680 770 GTX ? Τι θα μου προτινατε; Επισης θα αξιζε μια αναβαθμιση σε haswell 4770Κ και 1150 socket ;

Link to comment
Share on other sites

Έχεις ήδη μάχιμο cpu / μητρική και ψύκτρα.

Με 1 ώρα ψάξιμο είσαι στα 4.5GHz, άρα ξέχνα την αναβάθμιση εκεί, για αρκετό καιρό. Τώρα αν τα games που παίζεις και η ανάλυση που ζητάς είναι τέτοια, ίσως μια μεταχειρισμένη GTX680 να ήταν καλή αγορά. Εκεί (στα 3D) η διαφορά θα είναι χαοτική. Πάντως αν το σκέφτεσαι σοβαρά, δες τι γίνεται και με το τροφοδοτικό σου γιατί ενώ έχει καλή ονομαστική ισχύ, δεν ξέρω τι ρεύματα δίνει στ' αλήθεια :)

Link to comment
Share on other sites

Ναι η αληθεια ειναι οτι δουλευα στα 4.5Ghz για 2 χρονια με παρα πολυ καλες θερμοκρασιες.Θα κοιταξω κατι μεταχειρισμενο με εγγυηση.Οσον αφορα το τροφοδοτικο το σκεφτομαι για αλλαγη μαζι με την καρτα!Να εισαι καλα caution για ολα. Πολλα ευχαριστω !

Link to comment
Share on other sites

Καθως επαιζα BF 3 crashare και μετα ενω ημουν στο ιντερνετ επεσε BSOD. Εγιναν αλλα 3 πανω στο starting windows.Στο 3ο ανοιξε και πριν προλαβω να ανοιξω τον μοζιλα εγινε και το 4ο. Αυτην την στιγμη εβγαλα τα 2 στικ ram. Στην εναρξη των windows μου εμφανισε αυτο το μηνυμα

Problem signature:

Problem Event Name: BlueScreen

OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1

Locale ID: 1032

Additional information about the problem:

BCCode: 3b

BCP1: 00000000C0000005

BCP2: FFFFF8800532EF44

BCP3: FFFFF88003CD1520

BCP4: 0000000000000000

OS Version: 6_1_7600

Service Pack: 0_0

Product: 256_1

Files that help describe the problem:

C:\Windows\Minidump\090413-10530-01.dmp

C:\Users\kaklikos\AppData\Local\Temp\WER-11138-0.sysdata.xml

Link to comment
Share on other sites

a.k.a. παίζει θέμα γενικά με την σταθερότητα και όχι με την κάρτα.

Υπάρχουν εργαλεία όπως το bluescreenview (σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα που μου διαφεύγουν) που μπορείς να χαζέψεις αυτά τα .dmp για να δεις τι στράβωσε και έπεσε το BSOD. Αλλά πριν πας σε τόσο ενδελεχές debugging ξεκίνα πάλι με memtest / prime.

Link to comment
Share on other sites

Η ταση των μνημων ειναι 1.65 και ειναι ρυθμισμενες απο το ΒΙΟS στο 1.65 εδω και χρονια.Εκανα μεμτεστ τα 2 στικ ραμ.εκαναν 8 passes χωρις κανενα error.τωρα κανω μεμτεστ και τα 4..ευχομαι να μου βγαλουν error να τελειωνουμε :)

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο αρκετες ωρες Prime95 και αφου κανοντας memtest86+ τις ram, το καθε stick ενα ενα, και το καθε slot ξεχωριστα στην στην mobo δεν βρεθηκε κανενα error.Μαλλον αλλου θα ειναι τσουφιο !

Link to comment
Share on other sites

Αφού δεν έχεις μηχανικό δίσκο (να υποθέταμε χτύπημα) τι έμεινε; Άκυρο πρόβλημα στη μητρική (που μάλλον θα έσκαγε στο prime) και τροφοδοτικό.

Αν μπορούσες να δοκιμάσεις ένα άλλο psu (δανεικό) θα βοηθούσε αρκετά...

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου caution μεχρι τωρα δεν μου εμφανισε κανενα προβληματακι.Σε περιπτωση που μου το κανει θα παρω ενα τροφοδοτικο απο καποιον να δουμε αποτελεσματα.Αν και κατα 99% θα αλλαχτει.

Φιλικα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now