katsu

Χρησιμοποιείστε τα χέρια σας στο Oculus Rift

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Χρησιμοποιείστε τα χέρια σας στο Oculus Rift]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/general2.png[/NEWS_IMG]Προσπάθεια για ένα βήμα παραπέρα.

Με το Oculus Rift, ένα όνειρο για πολλούς gamers έρχεται όλο και πιο κοντά στην πραγματικότητα. Αυτό φυσικά είναι η εικονική πραγματικότητα. Όμως υπάρχει ένας μεγάλος περιορισμός. Προς το παρόν το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αν δεν έχουμε κάτι

, είναι να απολαμβάνουμε τη θέα και τα τοπία των εικονικών κόσμων. Κάπου εδώ έρχονται τα Myo wrist band. Πρόκειται για περιβραχιόνια τα οποία τοποθετούνται κοντά στον αγκώνα και μεταφράζουν τη θέση των χεριών μας μέσα στο παιχνίδι. Επίσης ανιχνεύουν ποιοι μύες συσπώνται και από αυτό, τι κάνουν τα χέρια και τα δάχτυλά μας. Φαίνεται σαν κάτι πολλά υποσχόμενο, το οποίο όμως βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, με developer kits να είναι διαθέσιμα για αγορά, ενώ ακόμα είναι αδύνατη η ανίχνευση λεπτών κινήσεων.

Ας ελπίσουμε ότι θα έχει βελτιωθεί μέχρι τη στιγμή της κυκλοφορίας του Oculus rift ώστε να μπορεί να το συνοδεύσει.

<iframe width="853" height="480" src="//www.youtube.com/embed/1f_bAXHckUY" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Link to comment
Share on other sites

Σε συνδυασμό με το Virtuix Omni, το virtual reality gaming αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Ο σχεδιαστής του Omni αναζητούσε πέρυσι 2 εκατομμύρια από angel investors προκειμένου να επιταχύνει την παραγωγική διαδικασία και να κάνει πιο ανταγωνιστική την τιμή. Αυτή τη στιγμή το πακέτο Occulus Rift + Virtuix Omni κοστίζει περί τα $850, συν άλλα ~100 περίπου για το όπλο που κρατάει ο κύριος της παρακάτω φωτογραφίας.

virtuix-omni.jpg

Ο δημιουργός του Omni έχει μιλήσει με τον Αμερικάνικο στρατό ώστε να το χρησιμοποιούν στο μέλλον για battle training σε όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές συνθήκες γίνεται και η αρχική ανταπόκριση φαίνεται να ήταν εξαιρετική.

Το μεγάλο του vision όμως είναι η τεχνολογία αυτή να μπει σε κάθε gaming σπίτι, δηλαδή να εξαπλωθεί και στην retail αγορά. Εκεί είναι που αντιμετώπισαν αρκετοί επενδυτές πρόβλημα, μιας και ισχυρίστηκαν ότι ο average gamer θα το χρησιμοποιεί μια ώρα και μετά θα βαριέται - ποιος θέλει να τρέχει σε μία ακίνητη πλατφόρμα αντί απλά να αράζει στην καρέκλα του και να πατάει Shift + Up Arrow; Δεν έχουν και άδικο, αλλά η όλη φάση είναι food for thought.

Επίσης κολλάνε αρκετά στο θέμα του consumer education μιας και χρειάζεται τρελό marketing budget για να εξαπλωθεί ραγδαία η virtual reality φάση. Ορισμένοι από τους κλοκάδες του box ίσως θυμούνται τον 64NOMIS που ήταν υπεύθυνος marketing στην AMD στο κομμάτι του overclocking (ήταν ο τυπάς με τα γυαλιά που μιλούσε στο κοινό όταν ο chew και ο maci έσπασαν τα 8.4GHz με AMD FX CPU @ υγρό ήλιο). Αυτός δουλεύει πλέον στην Virtuix και έχει καταπιαστεί τρελά με το όλο θέμα. Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερα, για ρίξτε μια ματιά εδώ: Xtreme Virtual and Augmented Reality

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now