Nickzzz

Το Facebook εξαγοράζει την Oculus VR!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Το Facebook εξαγοράζει την Oculus VR!]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/facebook.png[/NEWS_IMG]Μια κίνηση που δεν την περίμεναν πολλοί με αρκετά μεγάλο κόστος.

Με μια ανακοίνωση που κυκλοφόρησε πριν λίγη ώρα, το Facebook ανακοινώνει οτι ήρθε σε συμφωνία με την Oculus VR, τον δημιουργό του virtual reality headset Oculus Rift, για την εξαγορά της εταιρίας με το ποσό των $400 εκατομμυρίων σε μετρητά και με μετοχές αξίας $1,6 δις. Παράλληλα η εταιρία θα πάρει ακόμα $300 εκατομμύρια αν πετύχει κάποιους στόχους που δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Όπως αναφέρει ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg «Το mobile είναι η πλατφόρμα του σήμερα, αλλά παράλληλα ετοιμαζόμαστε για την πλατφόρμα του αύριο. Η Oculus έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει την πιο κοινωνική πλατφόρμα και να αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουμε, παίζουμε και επικοινωνούμε.»

Αν και αυτή η εξαγορά δεν ήταν αναμενόμενη, σύμφωνα με την Oculus οι διαπραγματεύσεις είχαν αρχίσει πριν μερικούς μήνες, ενώ ο ίδιος ο Zuckerberg είχε πάει στην εταιρία να σηζητήσουν πως θα μπορέσουν μαζί να μεταφέρουν τις ιδέες τους σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρία Oculus θα συνεχίσει να λειτουργεί από τα γραφεία της στο Irvine, CA και θα συνεχίσει την ανάπτυξη του Oculus Rift για το οποίο είχε καταφέρει να πετύχει χρηματοδότηση $16 εκατομμυρίων από την Spark Capital και Matrix Partners ενώ μέσω του Kickstarter είχε συγκεντρώσει ακόμα $2,4 εκατομμύρια για την κατασκευή 75.000 development kits.

[img_ALT=Το Facebook εξαγοράζει την Oculus VR!]

http://www.hwbox.gr/members/4651-albums357-picture24178.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now