Nickzzz

USB 3.1 Type-C, το καλώδιο του μέλλοντος!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=USB 3.1 Type-C, το καλώδιο του μέλλοντος!]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/general6.png[/NEWS_IMG]Αυξάνει τις ταχύτητες και λύνει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του USB.

To πρωτόκολλο USB πρέπει να αποτελεί έναν από τους πιο διαδεδομένους τρόπους σύνδεσης συσκευών στον κόσμο των υπολογιστών και ήρθε η ώρα για μία ακόμα αναβάθμιση. Το γκρούπ USB Implementers Forum (USB-IF) είναι η ομάδα που το ελέγχει και στην CES 2014 τον Ιανουάριο είχε αναφέρει οτι σχεδιάζει το νέο USB 3.1 που διπλασιάζει τις ταχύτητες στα 10Gbps και παράλληλα ετοιμάζει και μία νέα υποδοχή, τον Type-C connector, με σκοπό να αντικαταστήσει τις τωρινές κανονικές και micro υποδοχές ενώ παράλληλα να προσφέρει και κάτι που φαίνεται να ήταν απαραίτητο, την δυνατότητα να συνδεθεί και από τις δύο πλευρές.

Σήμερα λοιπόν παρόλο που δεν έχουν τελειοποιηθεί οι προδιαγραφές του Type-C connector έχουμε τα πρώτα σχέδια που πως μπορεί να μοιάζει. Από τις εικόνες φαίνεται οτι μοιάζει στον τωρινό USB 2.0 Micro-B connector και είναι μικρότερος από τον USB 3.0 Micro-B connector. Σκοπός της USB-IF είναι ο νέος Type-C connector να αντικαταστήσει στο μέλλον όλους τους άλλους διαφορετικούς τύπους USB connector, προσφέροντας το ίδιο σχήμα και από τις δύο πλευρές του USB καλωδίου.

[img_ALT=USB 3.1 Type-C, το καλώδιο του μέλλοντος!]

http://www.hwbox.gr/members/4651-albums357-picture24664.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=USB 3.1 Type-C, το καλώδιο του μέλλοντος!]http://www.hwbox.gr/members/4651-albums357-picture24666.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει μιλάμε οι τύποι είναι στην κοσμάρα τους !

Ήδη έχουμε πρόβλημα με τα κοντά βύσματα του usb 3 στις συσκευές που με λίγο

κούνημα βγαίνουν από την υποδοχή , πάνε και τα κάνουν ακόμη πιο κοντά και μικρά .:cower:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now