Nickzzz

Το Sharks Cove κάνει την εμφάνιση του

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Το Sharks Cove κάνει την εμφάνιση του]http://www.hwbox.gr/images/news_images/microsoft1a.jpg[/NEWS_IMG]Αποτελεί την πρόταση της Microsoft στα development boards.

Με την πίτα των development boards να μεγαλώνει τον τελευταίο καιρό με προτάσεις σαν το Raspberry Pi, BeagleBone και Arduino ήρθε η στιγμή να δοκιμάσει και τις δυνατότητες της σε αυτήν η Microsoft με την παρουσίαση της δικής της πρότασης, του “Sharks Cove”.

Με διαστάσεις 100x150mm το Sharks Cove αποτελεί ένα αρκετά δυνατό μηχάνημα που έρχεται με τον επεξεργαστή Intel Atom Z3735G (Bay Trail) που προσφέρει τέσσερις πυρήνες στα 1,33GHz και 1,88GHz με turbo boost και ενσωματωμένα γραφικά Intel HD Graphics, 1GB μνήμης RAM, 16GB αποθηκευτικού χώρου πάνω στην πλακέτα και υποδοχές HDMI, 3.5mm audio και μία USB 2.0. Παράλληλα η Microsoft αναφέρει οτι στοχεύει με το Sharks Cove τους developers που αναπτύσσουν προγράμματα και drivers για φορητές συσκευές που χρησιμοποιούν Windows, όπως smartphones και tablets, ενώ υπάρχει υποστήριξη και για το Android. Για αυτό το λόγο η πλακέτα είναι εφοδιασμένη με τα κατάλληλα κουμπιά για την home screen και το power on καθώς και υποδοχές GPIO, I2C, I2S, UART, SDIO και MIPI.

Η τιμή του Sharks Cove αναμένεται να είναι $299 με τις προπαραγγελίες να έχουν ξεκινήσει και μέσα στην τιμή περιλαμβάνεται και μία άδεια για τα Windows 8.1 και τα ανάλογα προγράμματα για να λειτουργήσει το development board.

[img_ALT=Το Sharks Cove κάνει την εμφάνιση του]

http://www.hwbox.gr/members/4651-albums357-picture31377.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Το Sharks Cove κάνει την εμφάνιση του]http://www.hwbox.gr/members/4651-albums357-picture31378.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now