Νικος βολανακης

RAM Corsair CLASSIC XMS3 υποστηριζόμενες στα 2000 mhz???

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,έχω φτιάξει ένα σύστημα και μου λείπουν οι ram για να το ολοκληρώσω.Βρήκα αυτές Corsair CLASSIC XMS3 8GB DDR3-2000 Hz | Skroutz.gr στα 60 ευρώ από ένα φιλαράκι,αλλά δεν ξέρω αν η μητρική μου χωρίς OC θα μπορέσει να παίξει στα 2000 Mhz ! Η μητρική είναι η msi 970 board MSI 970 Gaming | Skroutz.gr λέτε να τα καταφέρω?Αν όχι,θα ανέβουν πολύ οι θερμοκρασίες με ένα OC,και ξέρει κάποιος να με βοηθήσει να το κάνω?

Edited by Νικος βολανακης
Link to comment
Share on other sites

Με τι CPU είσαι? Η 970 της MSI ήταν καλή clocker μητρική...! Λογικά θα μπορεί να πιάσει τα 2000, πολύ πιθανό και παραπάνω εάν αντέχει και το CPU.

Αγόρασε τις έτσι και αλλιώς γιατί τις δίνει σε πολύ καλή τιμή και θα παίζουν underclocked άμα δεν πιάσουν τα 2000MHz :)

Link to comment
Share on other sites

Το σύστημα μου είναι το εξής :

CPU:AMD FX 6300

GPU:R9 280 SAPPHIRE

PSU: 550 WATT CORSAIR

ΣΚΛΗΡΟΣ : 1TB

Η Msi μπορεί να πάει μέχρι 2133 overclocked,το πρόβλημα μου είναι ότι δεν θέλω να ανέβουν πολύ οι θερμοκρασίες,και δεν ξέρω πως να κάνω oc.Αν είναι εύκολη διαδικασία και δεν διατρέχει το σύστημα κίνδυνο δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω !

Edited by Νικος βολανακης
Link to comment
Share on other sites

Μην πελαγώνεις...δεν είναι τίποτα δύσκολο!

Ρίξε μια ματιά και εδώ και στο Google

Μόλις τα βάλεις όλα επάνω, να μας γράψεις τι έχει στην καρτέλα του BIOS σχετικά με τις μνήμες.

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα πρέπει να τις βάλεις manually στα timings που λένε καινα δώσεις λίγο παραπάνω ρευμα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω ιδέα πως να το κάνω,αλλά πιστεύω με την βοήθεια σας θα τα καταφέρω.Πάω να τις πάρω και σε 3 ωρίτσες είμαι πίσω !

Δεν έχω ιδέα πως να το κάνω,αλλά πιστεύω με την βοήθεια σας θα τα καταφέρω.Πάω να τις πάρω και σε 3 ωρίτσες είμαι πίσω !

αυτή την στιγμή παίζω από το νέο πσ....Δεν έκανα καμια αλλαγη στα bios και ξεκινησε μονο του.Έγινε αυτόματα ??Τι παιζει τωρα?

http://i.imgur.com/iWm1aQU.png ... Αυτό από την διαχείριση εργασιών..Επίσης τα γραφικα μου για απιο λογο ειναι κουραστικα..Παίζω από hdmi tv hd στα 1600 x 900...το προτεινομενο ειναι πολυ μικρο....

Νέο πρόβλημα με το Pc.Αρχικά το pc για να πάρει μπρος και να στείλει μήνυμα στην οθόνη ήθελε 2-3 φορές επανεκκίνηση χωρίς να γνωρίζω τον λόγο(πρόσεξα ότι όταν άναβαν τα λαμπάκια του ποντικιού και του πληκτρολογίου),μόνο τότε δούλευε ο υπολογιστής.Όσο το ανοιγοέκλεινα έστελνε σήμερα στα usb devises και στην οθόνη όλο και δυσκολότερα,την τελευταία φορά λοιπόν μου έσβησε το pc μόνο του και ενώ πατάω να ανοίξει και παίρνει μπροστά κανονικά δεν στέλνει σήμα ούτε σε οθόνη ούτε δουλεύουν τα usb...Πείτε μου ότι δεν το έκαψα...

Edited by GoriLLakoS
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα έχω το εξής pc :

cpu : amd fx 6300

spu: 550 watt corsair

gpu:saphhire r9 280

hdd:1 tb

motherboard:msi 970 board

ram : corsais xms3 2000mhz 2x4 gb...

Σήμερα πήρα τις ραμ,η μητρική μου χωρίς o/c μπορεί να παίξει με 1866 αλλά με o/c μπορούσε άνετα τα 2000 mhz...Όταν άνοιξα το pc και πήγα να μπω στα bios ήταν υπερβολικά μεγενθυμένα και δεν κατάφερα να βγάλω άκρη(χρησιμοποιούσα καλώδιο hdmi αν έχει σημασία),το pc μετά άνοιξε κανονικά χωρίς καμία ρύθμιση και δούλευε κανονικά .Μετά από κάτι επανεκινήσεις λόγω ενημερώσεων άρχισε το Pc να χρειάζεται 2/3 φορές να το κλείσω και να το ξαναανοίξω για να στείλει σήμα στην οθόνη(παρατήρησα ότι ,όταν δεν έστελνε σήμα στην οθόνη δεν έστελνε και στις συσκευές Usb(πληκτρολόγιο και ποντίκι)...Την τελευταία φορά που τον άνοιξα έκλεισε μόνος του και σαν να ακουγόταν θόρυβος από το τροφοδοτικό(το τσι-τσι από το ρεύμα).Τώρα ο Η/Υ ανοίγει αλλά δεν στέλνει σήμα ούτε σε οθόνη ούτε στις άλλες συσκευές,δεν ξέρω τι συμβαίνει πραγματικά..

ΥΓ.Το τροφοδοτικό αγοράστηκε μεταχειρισμένο...ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ

[h=2][/h]

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=14266]Νικος βολανακης[/MENTION] Ώπα ήρεμα άραξε! Ένα post και ένα θέμα είναι αρκετό!

Δεν το έκαψες, μη φοβάσαι.

Κάνε ένα Clear CMOS δες εδώ.

Εντόπισε που είναι αυτά τα τρία Pin. Βγάλε το πλαστικό που έχει επάνω και βάλε

το στην θέση Clear, κάνε Power On (με κλειστό το τροφοδοτικό) και ξαναβάλε το μετά στην

αρχική θέση.

Link to comment
Share on other sites

Δεν κατάλαβα τι πρέπει να κάνω,έβγαλα την μπαταρία των bios...Πρέπει να βρω τα Pin keep data-clear data και jbat1 και να κάνω τι?Βρήκα το jbat1 και είναι μια βλακειούλα πάνω στην μητρική όπου δέχετε καλώδιο(όπως οι υποδοχες για τα ανεμιστηρακια)

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλε μόνο που έβγαλα την μπαταρία και τώρα δουλεύει κανονικά.Χίλια ευχαριστώ ρε θυρίο.Αύριο θα έρθει φίλος να με βοηθήσει να το κάνω o/c..δεν θα έχω πρόβλημα να παίξω μέχρι τότε ε?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now