easy

Προτάσεις για αγορα MB για HTPC

Recommended Posts

θέλω να πεταξω 150 ευρω γιατι μου καρφωθηκε τώρα στις γιορτες να στήσω ένα HTPC με αξιοπρεπες MB και CPU αλλα και GPU...Το MBoard ειναι που με απασχολεί...Είμαι αναμεσα σε ASUS και MSI αλλα δεν εχω καταλήξει στο chip και στο καταληλότερο ως προς την απόδοση-τιμη...

Για ρίχτε καμια πρόταση ωρε παληκάρια..μπας και αποφασίσω...

υποψην

εχω ηδη το Blueray drive και μια asus 4850 512m

mg5lsmulnf296mbv65ti_thumb.jpg

οσο για το CPU θα πάρω κατι σε core2Duo χωρις OC στα 2,66 τουλαχιστον αλλα θε περιμενω λιγο ακομα μεχρι τις γιορτες μπας και πέσουν λιγο ακομα οι τιμές.Μνημες θα προτιμήσω ddr2 στα 1066 2gb ισως gskill ή Geil .

Κουτι το ψαχνω τωρα...όπως και PSU

Αυτα...ακούω

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, καμιά P5K-VM (G33) ή P5Q-VM (G45) θεωρώ πως είναι υπεραρκετές για ένα HTPC. Αλλά από τη στιγμή που θα βάλεις GPU πάνω, η ενσωματωμένη δε σε νοιάζει καν - οπότε, το ζήτημα είναι ΤΙ κουτί θα βάλεις.

Αν βάλεις κουτί που δέχεται full size ATX μητρικές, κατευθείαν σε μια P5Q-E και νομίζω καθάρισες. Το κακό τις όλης υπόθεσης φυσικά είναι οι τιμές των παραπάνω, που όλες πάνω κάτω προσεγγίζουν το 100στάρι (ή και το ξεπερνάνε).

Από τη στιγμή βέβαια που μιλάμε για HTPC, δε χρειάζεται να έχει και το τελευταίο chipset μέσα - έτσι μπορείς να παίξεις κάλλιστα με τις φτηνές G33 μητρικές της GIGABYTE (κάπου στα 45-55?) ;)

Link to comment
Share on other sites

εγώ χτύπησα μια asus all solid capacitors (G33) (νομίζω p5k-vm) στα 25 ευρώ από το στοκάδικο του πλαισίου παρέα με τον Ε5200.

συμφωνώ ότι η P5Q-E παραείναι τούμπανο

Link to comment
Share on other sites

από κουτιά μου άρεσε η υλοποίηση της origen με την οθόνη αφής...αλλά ξεφεύγει σε τιμή...Το αμέσως επόμενο κουτί ήταν αυτό εδώ αλλά κι αυτό ακριβούτσικο και τέλος μου άρεσε και η ναυαρχίδα της Thermaltake με όλα τα καλούδια των παραπάνω,σχετικά καλό design και με χαμηλότερη τιμή...

Όσο για την motherboard ας είναι standar ATX και το μπάτζετ δεν με ενοχλεί κι ας έχει προς το παρόν αχρείαστα καλούδια...γι αυτο και τα 150 ευρά....άλλωστε η αναβάθμιση του PC θα είναι(πρώτα ο θεός)μετά από βαριά 5 χρόνια...Οπότε....:que:...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now