GoriLLakoS

PCI EXPRESS 3.0 στόν ορίζοντα...

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/546bb37457931a.jpg[/WRAPLEFT]Μπορεί ακόμα να μην έχουν καν αγγίξει το PCI EXPRESS 2.0 αλλά το PCI-SIG (Special Interest Group) ανακοίνωσε κάποια χαρακτηριστικά απο το PCIe 3.0 το οποίο και θα φτάνει ένα bit rate της τάξης των 8GT/s !

Μέσω προσεκτικής ανάλυσης της δυνατότητας κατασκευης της PCIe ,το PCI-SIG κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα 8GT/s μπορούν να επιτευχθούν με την συνηθησμένη τεχνολογία διαδικασίας επικρατόντος πυριτίου, και μπορεί να επεκταθεί με τα υπάρχοντα χαμηλού κόστους υλικά για την κατασκευή του , διατηρώντας πλήρως την μηχανική συμβατότητα με το πρωτόκολλο PCIe.

Αν και το 8GT/s δεν είναι το διπλάσιο απο το 5GB/s του PCI-E 2.0 σε θεωρητικό επίπεδο,πρακτικά το ποσοστό δυαδικών ψηφίων των 8GT/s ,αντιπροσωπεύει τον ακριβή διπλασιασμό του παραδοθέντος εύρους ζώνης αν λάβουμε υπόψιν μας την αφαίρεση της απαίτησης για την κωδικοποίηση 8b/10b που υποστηρίζεται στις προγενέστερες εκδόσεις της αρχιτεκτονικής PCIe, οι οποίες επέβαλαν μέιωση ~20% στο bit rate.

Οι πρώτες μητρικές με υποστήριξη PCIE 3.0 αναμένονται στις αρχές του 2010..μέχρι τότε, τα κεφάλια μέσα στο "παλιό" PCIE 2.0 !

[ Διαβάστε περισσότερα εδώ...]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now