GoriLLakoS

8 νέους SSD στα 32nm θα κυκλοφορήσει η Intel !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f960f85.jpg[/WRAPLEFT]Το τετράμηνο που μας πέρασε η Intel ανακοίνωσε τους πρώτους της SSD και το Δεκέμβριο οι πρώτοι απο αυτούς βγήκαν στην αγορά περνώντας μπροστά σε επιδόσεις(αλλά και σε τιμή) απο πολλούς άλλους. Την στιγμή πυ μιλάμε όμως, πολλοί άλλοι κατασκευαστές έχουν περάσει μπροστά απο την Intel τόσο σε επιδόσεις αλλά και σε χωρητικότητα. Έτσι λοιπόν η Intel ανακοίνωσε πώς το 3ο τετράμηνο του 2009 θα βγάλει σε παραγωγή 8 νέους Solid State Disks με λιθογραφική μέθοδο 32nm και με χωτητικότητες που θα αγγίζουν τα 320GB.

Στοιχεία για τις ταχύτητες τους καθώς και για τις τιμές τους δέν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά σίγουρα περιμένουμε και πάλι απο την intel να μας καταπλήξει.

Link to comment
Share on other sites

Πω πω, εδώ είμαστε :D

Κάτσε να τα πάρουμε όμως με τη σειρά :D

Σε χωρητικότητα ναι, η Intel πάσχει μιας και ο μεγαλύτερος που θα βγάλει είναι ο 160άρης MLC της, και στα SLC ούτε καν υπάρχει κουβέντα για 128άρη, μόνο για 64 GB.

Οπότε εκεί ναι, χάνουν. Σε επιδόσεις όμως είναι ΜΑΚΡΑΝ οι καλύτεροι από όσους ήδη κυκλοφορούν (ελάχιστοι από αυτούς που μόνο έχουν ανακοινωθεί τους ξεπερνούν), έχουν τρελά νούμερα στις μεταφορές μικρών αρχείων (που αναγκαστικά θες 3 και πλέον από τους άλλους σε RAID-0 για να τα πιάσεις, ειδικά στους SLC).

Βέβαια, αυτό που περισσότερο ενοχλεί τους περισσότερους είναι η τιμή και κακά τα ψέματα, δε θα αλλάξει. Δε νομίζω η Intel να κάνει κάτι δραστικό, άντε ένα 20-25% κάτω στην τιμή και αν, μέχρι το φθινόπωρο-χειμώνα.

Αλλά πέραν αυτού....οι καινούριοι που λες τώρα....μας άναψες φωτιές από ένα χρόνο πριν!!! :D :D :D

Σίγουρα, κόβω το κεφάλι μου φάση, μιλάμε για SATA-3. Αν συνεχίσει την πορεία της η Intel, όπως έκανε και με τους σημερινούς, θα μιλάμε για total ownage. Ανυπομονώ, κι ακόμα δε μου ήρθε ο Χ-25Ε :D :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now