GoriLLakoS

Intel Xeon Octo-Core στα τέλη Φεβρουαρίου !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f960f85.jpg[/WRAPLEFT]Έχοντας ήδη τον θρόνο τόσο στις επιδόσεις στους Desktop επεξεργαστές με τους Core i7 όσο και στους Server με τους Xeon Dunnington, η Intel κοιτάει να τον διατηρήσει με την ανακοίνωση επεξεργαστών 8 πυρήνων μέσα στο 2009 ! Η Intel αναμένεται να ανκοινώσει περισσότερα στοιχεία για τους συγκεκριμένους επεξεργαστές απο τις 8 μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου στο Solid State Circuits Conference που θα λάβει μέρος στο San Fransisco !

Οι επερχόμενοι 8πυρηνοι επεξεργαστές θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική των ήδη πολυ επιτυχημένων και πασίγνωστων Nehalem, κρύβοντας κάτω απο το heatspreader τους 8 x x86 πυρήνες επεξεργασίας , και το υπέρογκο ποσό των 2.3 δισεκατομμυρίων transistor, κατασκευασμένοι με λιθογραφική μέθοδο 45nm !

Θα ειναι εξοπλισμένοι με 24MB L3 Cache , quad-channel memory interface και QuickPath Interconnect system interface και τέλος θα μπάινουν σε μητρικές με Quad-Socket Support πράγμα που σημαίνει πώς θα έχουμε μέχρι και 32 πυρήνες ανα σύστημα !

Η κυκλοφορία τους αναμένεται να αρχίσει το τέλος του πρώτου τετραμήνου του χρόνου που ήδη διανύουμε ενώ οι τιμές τους έιναι ακόμα άγνωστες !

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now