Pastelidis.n.s.

Η Sapphire ανακοίνωσε την PC-AM2RS790G για AM2+, AM3 επεξεργαστές με το 790G chipset

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/548a2f620af68e.png[/WRAPLEFT]Η ΑΜD μετά την έλευση νέων cpu βρίσκεται συνέχεια στην περίοδο των ανακοινώσεων για αυτο το λόγο πριν από λίγο καιρο μας είχε ανακοινώσει το 790G chipset το οποίο ήταν δεδομένο ότι θα ενσωματωθεί σε νέες μητρικές. Αυτό από οτι φαίνεται έγινε.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα η Sapphire ανακοίνωσε μία νέα μητρική, η οποία έχει ενσωματωμένο το νέο chipset, έχοντας την κωδική ονομασία PC-AM2RS790G ή την PURE CrossFireX 790GX. Φαίνεται βέβαια και από την ονομασία την οποία έχει ότι χρσηιμοποιεί το 790G chipset και συγκεκριμένα στην άλλη ''άκρη'' της μητρικής για southbridge το SB75.

Η νέα μητρική της Sapphire υποστηρίζει ΑΜ2+, ΑΜ3 επεξεργαστές και μνήμες DDR2. Η Sapphire έχει ενσωματώσει sideband memory 128MB για όσους χρήστες θέλουν και ενδιαφέρονται να το χρησιμοποιήσουν ή να χρησιμοποιήσουν hybrid CrossFire.

Πιο αναλυτικά είναι εξοπλισμένη με ένα ζευγάρι x16 PCIe slots, δύο x1 PCIe slots και δύο PCI slots, διαθέτει ένα ζευγάρι PS/2 θύρες, μία θύρα HDMI, μία DVI και D-sub εξόδους, τέσσερις θύρες USB 2.0, Gigabit Ethernet και 7.1-channel audio. Τέλος έχει στην κατοχή της έξι θύρες SATA, κεφαλίδες για επιπλέον οκτώ θύρες USB 2.0, μία υποδοχή IDE και κουμπια power και reset.

Δεν γίνεται λόγος για την τιμή και την ημέρα κυκλοφορίας της, αλλά από οτι φαίνεται οι ανακοινώσεις θα πάρουν μέρος στην έκθεση της Γερμανίας και την Cebit.

sapphire_790gx.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now