George_o/c

CeBIT 2009: Asus P6T7 WS Supercomputer με 7 (!) θύρες PCI-Express !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f944693.jpg[/WRAPLEFT]Ναι, ναι, διαβάσατε τον τίτλο σωστά, στο stand της Asus στη Cebit, παρουσιάστηκε μία μητρική με 7 full length PCI-Express θύρες ! 4 από αυτές λειτουργούν με ταχύτητα x16, ενώ οι υπόλοιπες 3 με ταχύτητα x8. Το όλο εγχείρημα έφτασε στο πέρας του χρησιμοποιώντας το X58 chipset της Intel, μαζί με δύο NVIDIA NF200 chips. Με την ονομασία P6T7 WS Supercomputer, φημολογείται ότι πρόκειται για την καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει ο υποψήφιος αγοραστής στο intensive parallel computing. Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν έχουν ακουστεί λεπτομέρεις αναφορικά με την τιμή και την διαθεσιμότητα του συγκεκριμένου προϊόντους, έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι υποστηρίζει μέχρι 24GB Ram (6 DDR3 θύρες), 6 θύρες SATA, δύο SAS (Serial Attached SCSI), δύο eSATA και τα γνωστά 7.1 onboard sound & gigabit ethernet.

Εδώ σας δίνεται η ευκαιρία να θαυμάσετε την μητρική "γυμνή", παρατηρήστε μάλιστα πως η Asus έχει σχεδιάσει το northbridge, το southbridge και τα δύο NVIDIA chips που βρίσκονται στο αριστερό κάτω μέρος της μητρικής. Με αυτόν τον τρόπο, ελευθερώθηκε ο απαιτούμενος χώρος που χρειαζόταν για τα επτά PCI-E slots.

1640x480n.jpg

X58 Northbridge & Southbridge + 2 x NF200

2640x480.jpg

Τα specs της P6T7 WS Revolution

3640x480ov2.jpg

Ο αριθμός όμως τον θυρών, πρέπει να παραδεχτούμε ότι εκτός από την έκπληξη/θαυμασμό που μας προκάλεσε, μας έβαλε και σε σκέψη, αφού ουσιαστικά πλέον ο χρήστης αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει "low profile" ψύξη για να μην παρεμποδίζονται οι κάρτες γραφικών.

Edited by sourli
Link to comment
Share on other sites

Τη θέλωωωωωω

Πάνω που έλεγα να πάρω την "απλή" Revolution, μας έκαψε αυτή τώρα...Και δεν έχει και step-up σαν την EVGA η ASUS γμτ.....

Είμαι ερωτευμένος και με τις 2 τους...:kiss:...:kiss:...:kiss:...

Link to comment
Share on other sites

Χριστίνα Λαμπίρη : Βρισκόμαστε σε live επικοινωνία με το αστέρι του hwbox, JC_Denton

JC : Καλησπέρα Χριστίνα, καλησπέρα Ελλάδα, καλησπέρα στο κοινό μου ! Πάμε, αισθάνομαι !

Χριστίνα Λαμπίρη : JC_Denton, πως και έτσι ? Δηλώνεις δημοσίως δηλαδή ότι είσαι ερωτευμένος με ένα υλικό αγαθό για τους απανταχού overclockers ?

JC : Ναι το δηλώνω, τις ποθώ ταμάλα !

Xριστίνα Λαμπίρη : Αγαπητοί τηλεθεατές μου, δεν έχω να πω τίποτα άλλο, το παραδέχτηκε και ο ίδιος, είναι Motherboard LOVER το παιδί ...

:hehe:

Link to comment
Share on other sites

Ο μόνος χώρος όπου θα μπορούσε να βρεί εφαρμογή αυτή είναι σε folding@home/BOINC rigs.

Γιατί για gaming η απόδοση πέφτει αρκετά λόγω των 2 NF200 chips και του απίστευτου bottlenecking λόγω των πολλαπλών lanes που πρέπει να περάσουνε τα data IO τους μέσω των 4 PCI-Express lanes του SouthBridge πρός το NorthBridge.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now