George_o/c

Zalman 2009 FULL Roadmap !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649d20abf5904d.jpg[/WRAPLEFT]Η Ζalman Tech Co., Ltd. ιδρύθηκε το 1999, και άρχισε να γίνεται γνωστή πλασάροντάς τα προϊόντα της σαν "Αθόρυβο computing". Σε ένα κόσμο που έχει πλέον πλυμμηρίσει από τους χιλιάδες θορυβώδεις υπολογιστές, ο όρος "αθόρυβο" ξεκίνησε να αναπτύσσεται δραματικά, συμβάλλοντας κατά ένα τρομερό βαθμό στην γρήγορη ανάπτυξη της εταιρείας. Εκτός όμως από τις πάμπολλες λύσεις που είχε να προσφέρει σε ψύξη ξεκίνησε να επεκτείνεται και σε άλλους τομείς όπως 2D/3D Convertible LCD Monitors, Heatpipe Cooled Power Supplies, Notebook Coolers, Surround Sound & Dual Stereo Headphones. Σήμερα θα μιλήσουμε για πολλά, νέα και ενδιαφέροντα προϊόντα από την Zalman.

logo.jpg

Ξεκινάμε με τις ολοκαίνουριες ψύκτρες για επεξεργαστές. Τον Μάιο λοιπόν θα μας έρθει η CNPS10X Premium. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία πρόκειται για την καλύτερη ψύξη της αγοράς. Έρχεται με PWM (Automatic / Manual PWM controller), nicked plated με 120άρι PWM led ανεμιστήρα. Ακολουθεί η CNPS10X Quiet η οποία ουσιαστικά πρόκειται για την υποδυέστερη έκδοση της Premium, όμως αρκετά πιο αθόρυβη. Σειρά έχει η CNPS9900NT, με την οποία η Zalman φιλοδοξεί να συνεχίσει την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η σειρά NT τα προηγούμενα χρόνια, με αποκορύφωση την 9700NT. Το χρώμα της θα είναι το black pearl, δίνοντας έτσι μια διαφορετική όψη στο κουτί σας, όπου σε συνδυασμό μάλιστα με τον 120mm PWM Green LED ανεμιστήρα, του προσθέτουν κάτι το ιδιαίτερο. Eδώ να σημειώσουμε ότι με την κυκλοφορία της CNPS10X Premium τον Μάιο θα κυκλοφορήσει και νέο clip με υποστήριξη Intel Core i5 επεξεργαστών (LGA1156 Scocket Support). Οι δύο άλλες θα βγουν στην αγορά τον Ιούνιο, ενώ για το φθινόπωρο έχει αποφασίσει η Zalman να ανακοινώσει την CNPS12X, για την οποία δυστυχώς δεν γνωρίζουμε κάτι περισσότερο.

Θυμάστε την VF1000 ? Όποιος κι αν αγόρασε την συγκεκριμένη, μόνο καλές κουβέντες έχει να λέει. Εκπληκτική ποιότητα, ασύγκριτες επιδόσεις και ο θόρυβος του ανεμιστήρα ... ίσα που ακούγεται ! Για αυτό λοιπόν και η Zalman είπε να συνεχίσει την συγκεκριμένη σειρά με δύο φρέσκες προσθήκες (Μάρτη / Απρίλη), την VF20000 και την VF950. Πολλοί από εσάς σίγουρα θα θυμόμαστε την VF2000 για την οποία σας είχε ενημερώσει το hwbox.gr καιρό πριν - η πρώτη ψύκτρα που δύναται να ψύξει και VGA και CPU (ακόμα και τις τελευταίες VGA όπως GTS250 & HD4890), ανάλογα με το τί ακριβώς επιθυμείτε εσείς. Αναφορικά με την VF950, πρόκειται για την υψηλής απόδοσης πρόταση της Zalman στη σειρά VF900, κατασκευασμένη από αλουμίνιο, με 80άρη blue led ανεμιστήρα.

Πολλά είναι και τα κουτιά Zalman που θα κάνουν το ντεμπούτο τους από τώρα μέχρι και το τέλος του έτους. Ξεκινάμε τον Μάιο με το GS1000 Plus (εξ'ολοκλήρου από αλουμίνιο, full tower), συνεχίζουμε τον Ιούλιο με το MS1000 (midi tower) και το HD160 SE (HTPC case) και τελειώνουμε με το HD160 VE (HTPC Case) τον Οκτώβρη και το MS1000 SE (midi tower - ακόμα πιο λιτό από το MS1000) τον Δεκέμβρη. Αν μας ζητούσε κανείς να περιγράψουμε τα κουτιά που ετοιμάζει η Zalman με μία φράση, θα λέγαμε: "λιτός, κομψός σχεδιασμός, άριστα δουλεμένες γωνίες και με εξαίρετα υλικά κατασκευής" ! Το 2010 τώρα αναμένουμε την νέα σειρά GS2000.

Γενικότερα στην περίοδο Μάιος μέχρι και Οκτώβρης, μπορεί να πει κανείς ότι η Zalman "τα δίνει όλα". Αρκεί να λάβετε υπόψην σας ότι ετοιμάζει τρεις νέες σειρές τροφοδοτικών. Τα 500W, 600W & 700W κυκλοφορούν Μάϊο, Ιούνιο και Οκτώβρη αντίστοιχα. Πρόκειται για τα πρώτα PSU παγκοσμίως όπου σύμφωνα με την Zalman έρχονται εξοπλισμένα με Resonant Switching. Έχουν ήδη λάβη 80 Plus Certifications με maximum efficiency που ανέρχεται στο 87% ! Δεν τίθεται φυσικά λόγος για το αν είναι κατάλληλα για SLi/CrossFire συστήματα, φυσικά και ναι ! Δύο νέα μοντέλα των 700 και 800W έρχονται τον Σεπτέμβρη, με πιστοποίηση 80 Plus Silver και maximum efficiency που ξεπερνά το 87% ! Όπως όμως λέει ο απλός λαϊκός λαός, "το καλό πράγμα αργεί να γίνει" έτσι και η Zalman αφήνει το μυστικό της όπλο τελευταίο και καλύτερο. Τον Δεκέμβρη έρχονται νέα τροφοδοτικά (δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί το wattage τους) με υποστήριξη Resonant Switching, πιστοποίηση 80 Plus Gold (maximum efficiency 90%), modular cables και παθητική ψύξη με heat pipes.

Τέλος, ένας από τους πλέον διάσημους τομείς στον οποίο και διέπρεψε η εταιρεία, είναι αυτός των περιφερειακών. Αρχικά έχουμε το νέο fan controller, μέσω του οποίου από οποιοδήποτε 5.25" drivebay μπορείτε να ελέγξετε μέχρι και 4 ανεμιστήρες, ενώ η εμφάνισή του να είστε σίγουροι ότι δεν θα περάσει απαρατήρητη. Σειρά έχουν μετά τα NS1000/2000 τον Ιούνιο, stand type notebook coolers είτε passive (NS1000) είτε active (NS2000) με δυνατότητα ρύθμισης του ύψους για μεγαλύτερη ευκολία του χρήστη. Η ZM-STG2 (ειδική θερμοαπαγωγική πάστα - εξέλιξη της ZM-STG1) έρχεται τον Ιούνιο, ενώ Τον Ιούλιο η εταιρεία θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση στον χώρο του active memory cooling, δημιουργώντας ένα πανέμορφο σύνολο μίας ψύκτρας και δύο 80άρηδων ανεμιστήρων. Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ ... Τον Σεπτέμβρη, αναμένουμε ανυπόμονα το νέο External HDD Enclosure της Zalman, το οποίο έρχεται με προαιρετική υποδοχή Memory Reader, είναι αδιάβροχο και πλήρως anti-vibration proof με δυνατότητα απορρόφησης και των παραμικρών κραδασμών. Θα κλείσουμε με μία καινοτομία, το πρώτο external Multi-Fan Controlling Device. Συνδέεται με τον υπολογιστή με πρωτόκολλο USB 2.0, δείχνει τις στροφές των ανεμιστήρων αλλά και τις θερμοκρασίες, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε πόσους ανεμιστήρες δύναται να ελέγχει.

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now