Pastelidis.n.s.

Core i5 CPU specs, prices reported !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed603152.jpg[/WRAPLEFT]Από ότι φαίνεται θα καθυστερήσουν οι νέεοι CPUs της Intel. Συμφωνα με τα τελευαταία νέα, τα οποία μας έρχονται από το TCmagazine, οι νέοι CPUs με την ονομασία Core i5 (Lynnfield, LGA-1156), δρομολογούνται να κυκλοφορήσουν τον Oκτώβριο του 2009 και ίσως λίγο αργότερα. Ωστόσο δεν είναι αργά προκειμένου να σας δημοσιεύσουμε ότι πληροφορίες έχουμε μέχρι στιγμής στα χέρια μας για τους νέους επεξεργαστές. Όπως σας αναφέραμε παραπάνω οι νέοι επεξεργαστές θα είναι συμβατοί μόνο με πλατφόρμες οι οποίες θα είναι εφοδιασμένες με το νέο socket LGA-1156 και όχι με το LGA-1366. Επιπλέον να σας γνωστοποιήσουμε ότι θα κυκλοφορήσουν τρία μοντέλα σαν πρώτη φάση.

Τα τρία νέα μοντέλα θα τρέχουν στα 2.66, 2.8 και 2.93 GHz και θα είναι εξοπλισμένα με μνήμη cache χωρητικότητας 8ΜΒ τύπου L2 και θα έχουν TDP που θα φτάνει τα 95W. Επίσης να σημειώοσυμε ότι οι νέοι επεξεργαστές διαθέτουν τέσσερις πυρήνες και ελεγκτη μνήμης DDR3 (DDR3-1066/1333). Επιπρόσθετα οι νέοι Core i5 θα έχουν στην κατοχή τους την τεχνολογία Turbo Boost η οποία θα επιτρέψει το overclocking σε single-core μέχρι και τα 3,2, 3,46 και 3,6 GHz για τα αντίστοιχα μοντέλα. Προκειμένου το καταναλωτικό κοινό να αγοράσει έναν από τους Core i5 θα πρέπει να γνωρίζει την τιμή τους.

Για το λόγο αυτό να σας αναφέρουμε ότι οι τιμές θα ανέρχονται στα $196, $284 και $562 αντίστοιχα. Θα αναρωτηθείτε για ποιο λόγο η τιμή του Core i5 που τρέχει στα 2,66 είναι χαμηλή. Η απάντηση βρίσκεται στα χαρακτηριστικά και όχι τόσο στην μειωμένη ταχύτητα καθώς δεν θα διαθέτει Hyper Threading, vPro και TXT δυνατότητες. Βέβαια αυτές θα τις βρείτε στα υπόλοιπα μοντέλα. Αφότου η Intel κυκλοφορήσει τους προαναφερθέντες επεξεργαστές, θα κάνει το ντεμπούτο του ο πρώτος επεξεργαστής λιθογραφικής μεθόδου 32nm.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now