George_o/c

32nm Clarkdale πάνω από 3GHz ?

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Clarkdale 32nm]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed603152.jpg[/NEWS_IMG]Καλά νέα μας έρχονται για ακόμα μία φορά από την Intel, αφού η εταιρεία σκέφτεται να κυκλοφορήσει τουλάχιστον έξι διαφορετικές εκδόσεις Clarkdale CPUs. Για όσους δεν θυμούνται/γνωρίζουν, οι Clarkdale είναι η νέα γεννιά 32nm Westmere επξεργαστών της Intel, με Multi Chip package 45nm graphics ενσωματωμένα στο die, οι οποίοι μάλιστα φημολογείται ότι θα δουλεύουν σε ταχύτητες μεγαλύτερες από 3GHz. Σύμφωνα με την Intel, προορισμός των Clarkdale είναι να αντικαταστήσουν τους 3.33GHz Core 2 Duo E8600. Φημολογείται ότι o top Clarkdale θα τρέχει στα 3.33GHz, ίσως ακόμα και στα 3.5GHz ή και πιο ψηλά, χωρίς ωστόσο να τίθεται θέμα για το αν θα είναι συνολικά γρηγορότερος από τους C2D, μιας και clock per clock οι Westmere 32nm CPU θα είναι πιο γρήγοροι από τους 45nm Penryn.

Πολλοί είναι οι χρήστες που τους αναμένουν με υπομονησία, για να αντικαταστήσουν το dual-core σύστημα που έχουν τώρα. Θα μου πείτε "ωραία και γιατί δεν πηγαίνουν σε quad core" ? Ίσως επειδή είναι αρκετά πιο ζεστοί, ή επειδή σε απλές καθημερινές εφαρμογές δεν υπάρχει η παραμικρή διαφορά στην απόδοση μεταξύ ενός διπύρηνου και ενός τετραπύρηνου. Τέλος και αναφορικά με την τιμή τους, οι Clarkdale 32nm με intergrated IGP υπολογίζεται ότι θα κοστίζουν κάπου γύρω στα $250 στην Αμερική, με την γνωστή ισοτιμία $1 = 1? να τους τοποθετεί γύρω στα 250? στην Ευρώπη.

<img src="http://www.beareyes.com.cn/2/lib/200904/17/089/1.jpg" alt="32nm Clarkdale" />

Link to comment
Share on other sites

Socket 1156 ;)

Ο σχεδιασμός του είναι ο λεγόμενος multi-die design, με το ένα die να απαρτίζεται από τον 32nm dual-core/four thread CPU και το άλλο από πυρήνα γραφικών και ένα dual-channel DDR3 memory controller. To 2o die είναι κατασκευασμέοα με τεχνολογία κατασκευής 45nm :T:

Link to comment
Share on other sites

Eμ Γιώργη, γιατί νομίζεις ότι τα βάζει σε κάθε μα κάθε pic και πάντα σε σημεία που δεν μπορείς να εστιάσεις/κόψεις την photo ώστε να την φέρεις στα μέτρα της χωρίς JC και βλακείες :hehe: ?

Παμε και για το πρωτο Hybrid τσιπακι χοχο!! Εμπρος βημα ταχυ!

Ήρεμα :P:D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now