George_o/c

Oι πωλήσεις των netbook μειώθηκαν κατά 26% @ Q1 2009 | Acer Aspire One στην κορυφή !

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Netbook sales down 26%]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649f528936c64f.jpg[/NEWS_IMG]Mεγάλη ανταπόκριση από το αγοραστικό κοινό παγκοσμίως, εκτός από τις οθόνες LCD οι οποίες πλέον υπάρχουν σε κάθε σπίτι, κατέχουν και τα netbooks. Ποιος δεν θα χρειαζόταν ένα; Μπορείτε να το πάρετε μαζί σας σχεδόν παντού, είναι εύχρηστα, γρήγορα, λειτουργικά και με πολλές δυνατότητες. Μπορείτε να surf-άρετε στο internet από όπου θέλετε ώστε να στείλετε τα email σας, να μιλήσετε με τους φίλους σας, να φέρετε εις πέρας την δουλειά που σας είχε αναταθεί και δεν προλάβατε να τελειώσετε σπίτι.

Δυστυχώς όμως ούτε καν τα netbooks δεν ξέφυγαν από τον ιστό της μεγάλης "αράχνης" γνωστή και ως οικονομική κρίση, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές αναλύσεις στο Q1 2009 οι πωλήσεις τους έπεσαν κατά 26% ! Φανταστείτε όμως, ότι ακόμα και με τέτοια μείωση στις πωλήσεις τους - η οποία επί της ευκαιρίας ήταν μεγαλύτερη από αυτήν των notebook - κατάφεραν να αυξήσουν το μερίδιο τους στην αγορά των φορητών PCs κατά περίπου 20% !

<img src="http://www.geekzone.co.nz/images/news/AcerAspireOne.jpg" alt="Acer Aspire One" />

<img src="http://mobile.blogger.ph/wp-content/uploads/2007/_asus-eee.jpg" alt="Asus Eee PC" />

Ρίχοντας μια ματιά στην λίστα των vendors, 1.8 εκατομμύρια από τα συνολικά 5.9 εκατομμύρια που πουλήθηκαν έφεραν το logo της Acer. Η Acer δηλαδή κατάφερε να κάνει διπλάσιες πωλήσεις από αυτές του vendor που ακολουθεί - Asus. Και ας μην ξεχνάμε ότι ουσιαστικά η Asus ήταν αυτή που έκανε τα πρώτα βήματα στην βιομηχανία των netbooks με το Eee PC, όταν όλες οι υπόλοιπες είχαν επιδοθεί μόνο στα notebooks. Τρίτη έρχεται η HP με 700.000 κομμάτια, η Dell με 400.000 κομμάτια, ενώ την πέμπτη θέση μοιράζονται η Toshiba με την Lenovo με 200.000 netbooks έκαστως.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now