George_o/c

H NEC κυκλοφορεί πρώτη παγκοσμίως USB 3.0 Host Controller !

Recommended Posts

[NEWS_IMG=NEC USB 3.0 Host Controller]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649f528936c64f.jpg[/NEWS_IMG]Έξι μήνες πριν, όταν ακόμα ανακοινώναμε τα χαρακτηριστικά της, η νέα θύρα επικοινωνίας SuperSpeed USB (USB 3.0) ακουγόταν σαν κάτι το μακρινό, σίγουρα όμως όχι ουτοπικό. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα σήμερα, όπου η NEC Electronics ισχυρίζεται ότι κυκλοφορεί σε παγκόσμια αποκλειστικότητα τον mPD720200 host controller της. Ερχόμενο σε ένα 176-pin FBGA πακέτο, το νέο αυτό chip θα υποστηρίζει πλήρως την τεχνολογία USB 3.0, ικανή να προσφέρει (θεωρητικά) ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων που αγγίζουν τα 5 Gbps, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την συμβατότητα με τις USB 2.0 & USB 1.1.

Το μPD720200 βασίζεται στο eXtensible Host Controller Interface (xHCI) της Intel (Revision 0.95), το οποίο θα αρχίσει να μοιράζεται ως δείγμα τον επόμενο μήνα, στην τιμή των $15 / chip. Η NEC είναι αρκετά αισιόδοξη, πράγμα που εύκολα καταλαβαίνει κανείς αφού η ίδια ισχυρίζεται ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα κατασκευάζει μέχρι και ένα εκατομμύριο από αυτούς τους controllers. Η μετάβαση λοιπόν στην νέα γεννιά USB 3.0 αναμένεται να είναι πολύ γρήγορη, πράγμα θετικό μιας και το USB 2.0 έχει μεταβεί καιρό τώρα στην "τρίτη ηλικία".

<img src="http://www.tcmagazine.com/images/news/Hardware/NEC/NEC_()PD720100_01.jpg" alt="NEC USB 3.0 Host Controller" />

Διαβάστε περισσότερα εδώ ...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now