George_o/c

H Gigabyte έχει ήδη ενσωματώσει SATA III / SATA 6 Gbit/s στις μητρικές τις κάρτες

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Gigabyte has SATA 6 Gbit/s on its motherboards]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649cd96613e524.jpg[/NEWS_IMG]Ενδιαφέροντα νέα μας έρχονται από το tweaktown. Κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα ευχάριστης επίσκεψής τους στα Gigabyte HQ @ Taipei, είχαν την μοναδική ευκαιρεία να δουν πολλές από τις επερχόμενες Gigabyte μητρικές κάρτες, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών Computex live demo PCs.

Φυσικά μετά από τόσα λαμπρά δημιουργήματα που θαύμασαν κατέληξαν και σε κάποια συμπεράσματα. Πρώτο και βασικό έρχεται το νέο SATA-III ή SATA 6Gbit/s όπως το αποκαλεί η ίδια η βιομηχανία. Πρόκειται για το νεό "standard" στην συνδεσιμότητα HDD και SSD, με το οποίο οι ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων αυξάνονται ακόμα περισσότερο. Έτσι η Gigabyte δικαιούται να αισθάνεται κάτι παραπάνω από χαρούμενη, αφού αποτελεί μία από τις πρώτες κατασκευάστριες εταιρείες μητρικών καρτών που υιοθέτησαν την καινούρια τεχνολογία.

news_sata3ongbp55-02a_full.png

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι η νέα αυτή τεχνολογία θα ενσωματωθεί 100% στις GA-EP55-UD5, GA-EP55-UD4P και GA-EX58A-Extreme. Από 'κει και πέρα, σίγουρα η χρήση της θα προορίζεται και για άλλες μητρικές, χωρίς ωστόσο η Gigabyte να αποκαλύπτει περαιτέρω πληροφορίες.

Οι συνηθισμένοι HDDs θα έλεγε κανείς ότι δεν χρειάζονται το SATA-III μιας και καλά καλά δεν μπορούν να αγγίξουν το θεωρητικό SATA-II bandwidth. Τί γίνεται όμως με τους SSDs οι οποίοι έφτασαν πολύ κοντά; Έτσι το SATA III ή SATA 6Gbit/s θα προσφέρει μέγιστες (θεωρητικά) ταχύτητες που ανέρχονται στα 750MB/s, εν συγκρίσει με τα 375MB/s του SATA-II που πλέον φαντάζουν λίγα. Το chip που ανέλαβε να φέρει εις πέρας το έργο αυτό έρχεται από την Marvell. Της αξίζουν εύσημα μιας και το σχεδίασε πολύ έξυπνα: SATA-II/III combo design που υποστηρίζει τέσσερις θύρες SATA-III και έξι θύρες SATA-II, καθώς επίσης και δυνατότητες RAID 0 / 1 & port multiplier. "It is ready and working right now", τονίζει το tweaktown, δυστυχώς όμως δεν έχουμε κάποια tests που να το αποδεικνύουν αφού δεν υπάρχουν ακόμα SATA-III HDDs / SSDs στην αγορά.

news_sata3ongbp55-01a_full.png

Διαβάστε περισσότερα

εδώ ...

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

!!!?!???!!! τι 750mb/s?? εγω μεχρι στιγμης βλεπω 100 και χαιρομαι!!! :D:D:D

Και ο vag ελπίζει... (σε ένα chipset-bus-whatever χωρίς cap. Γιατί όπως λένε "είναι πολλά τα mb άρη" )

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now