Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD DirectX 11 IGP μέσα στο 2011]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed5efe58.jpg[/NEWS_IMG] Όλοι ξέρουμε ότι η AMD πρωτοπόρησε με το DirectX 11 στις κάρτες γραφικών μας, με τις σειρές ATi Radeon HD 5700 και Radeon HD 5800 να έρχονται πρώτες σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αυτό φυσικά δεν είναι αρκετό, μιας και η εταιρεία δε σταματάει εκεί, αλλά αποκαλύπτει τα σχέδιά της για να φέρει το πρωτόκολλο στις καινούριες της IGP.

Όπως φάνηκε λοιπόν από τα σχέδια της AMD στο επίσημο roadmap της, οι άνθρωποί της φιλοδοξούν και σκοπεύουν να φέρουν στις ενσωματωμένες κάρτες γραφικών το DirectX 11 μέχρι το 2011, ενώ σαφώς θα συνεχιστούν να παράγονται IGPs που θα είναι απόλυτα συμβατές με το DirectX 10.1 κατά τη διάρκεια του 2010, τμήμα της Dorado πλατφόρμας.

Με την έλευση του 2011, η πλατφόρμα Dorado θα αντικατασταθεί από τη Lynx, που θα αποτελέσει το ντεμπούτο των DirectX 11 IGP, ενώ στα notebooks θα το δούμε με τις Danube και Nile να αντικαθιστώνται από τις Sabine και Brazon αντίστοιχα. Παράλληλα, η AMD θα συνεχίσει ακάθεκτη την πορεία της για την επίσημη παρουσίαση των ATi Radeon HD 5970 και Radeon HD 5950, κάτι που αναμένεται να γίνει στο κοινό το τέλος Νοεμβρίου. Επιπλέον, στο Q1 2010, περιμένουμε να δούμε και τις μικρότερες DirectX 11 GPU's, με τις ονομασίες Redwood και Cedar.

Edited by JC_Denton
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now