Pastelidis.n.s.

Προβλημα με 12αρα συνδεση Tellas...!!!

Recommended Posts

Εδω και πολυ καιρο εχω παρατηρησει οτι η συνδεση μου σερνεται για τα καλα...κλειδωνω στα D:3,4Mbps/U:0.43Μbps (Tellas) χωρις να εχω κατι ανοιχτο απο torrents και τετοια...

Παρακατω μπορειτε να δειτε τα στατιστικα απο το modem μου το οποιο ειναι ενα D-Link DSL-G624T:

modemw.jpg

Μπορειτε να μου πειτε τι φταει και τι κινησεις πρεπει να κανω για να διορθωθει αυτο το προβλημα?

Το εχω αναφερει πανω απο 5 φορες στην Tellas, ολο λενε οτι το καταχωρουν σαν προβλημα-βλαβη αλλα δεν γινεται τιποτα...

Αναφορικα η συνδεση μου ειναι 12αρα...!

Link to comment
Share on other sites

Σου τα πα και στο MSN.

ΔΕΝ πρόκειται να κάνουνε τίποτα, στην καλύτερη θα σε πάνε στα 8Mbps/10Mbps αλλά λόγω του... ανύπαρκτου bandwidth της Trellas θα κατεβάζεις στην καλύτερη με 700KB/s.

Η γραμμή σου είναι διαμαντάκι, γύρνα σε άλλο ISP ( Otenet / Forthnet ) και θα παίζεις στα 17+

Link to comment
Share on other sites

Δεν με χαλανε τα 700ΚΒ/s απο τα 50-80 που εχω down τωρα....

Aν παω σε forthnet ειπαμε δεν θα εχουμε ψηλο ping, κατι που δεν βολευει στον bro λογω COD...

η Οtenet απο την αλλη θελει μια περιουσια καθως δεν διαθετει πακετα με τηλεφωνια και internet παρα μονο το νεο πακετο στα 42? με 8αρα συνδεση και χωρις παγιο (απεριοριστα αστικα-υπεαραστικα εντος Ελλαδος) σε αντιθεση με την Tellas που διαθετει και για κινητα 60' αλλα και απεριοριστα προς εξωτερικο κατι που μου χρειαζεται...με παγιο 39?

Link to comment
Share on other sites

OTEnet θα έχεις καλύτερο ping & download rate, αλλά θες παραπάνω φράγκα δυστυχώς.

Οπότε αν δεν θες να ανέβεις χρηματικά, είτε πας Forthnet και προσεύχεσαι να στο βάλλουν γρήγορα και να φτιάξουνε κάποια στιγμή τα προβλήματα τους είτε μένεις Tellas και τους πρήζεις καθημερινά μέχρι να σε βαρεθούνε και να κάνουνε κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Wow δες SNR που έχεις :drool: Για δες και το δικό μου...

4614b24e12d11a6a.jpg

Direct download όμως από σωστά site (nvidia, ati drivers π.χ) έχω 700+ και με μTorrent ανάλογα τον torrent από χαμηλά 100 μέχρι και 710KB/s. :T: 8άρα είναι και μένα ;)

Link to comment
Share on other sites

tellas πλεον δεν ειναι και η wind..? Γιατι σκεφτόμουν να βάλω στο χωριο μιας και περάσανε οπτικές ίνες και ειναι η μονη μεχρι στιγμης που δινει 24. Δεν αξιζει λετε?

Link to comment
Share on other sites

...αγορίνα επείδη το έχω λιωσει το θεμα με τις ADSL η tellas ειναι οτι χειρότερο υπάρχει αυτην την στιγμη στην αγόρα!! η γραμμή σου σε ΟΤΕ θα σπέρνει αλλιώς μην κάνεις το λάθος για forthnet με τπτ, πηγαινε ON που έχει να επιλέγεις προφιλ fastpath-interleave και έχεις και καποια υποστηριξη σε σχεση με forthnet που ειναι ζωα!!

Απο την στίγμη που το πακέτο σου ειναι 12mbit και δεν το πιάνεις δεν καταλαβαινω πως λες οτι συμφερει αφου πληρωνεις κάτι το οποιο δεν έχεις. ( με 21db πρέπει να παιζεις στην χειρότερη στα 15mbit)

Link to comment
Share on other sites

δεν ξερω τι γινεται στην επαρχια....απο Tellas

ναι η τελλας συγχωνευθηκε με με την wind

...ρε μην ψαρώνετε τι παει να πει το συγχωνευτηκε, απλα μπίζνα έιναι και ειδαν ότι για καποιους λόγους συμφερει να γίνει ετσι, δεν έχει αλλάξει τπτ στις υποδομες its just marketing :D

Edited by mortisboy
Link to comment
Share on other sites

Ήμουν σε forthnet παλιά παλιά παλιά, δεν μου χρειάζεται ξανά όμως. Tellas έχω ακούσει τα χειρότερα για αυτό την απέφυγα. HOL σε Χανιά και Ρέθυμνο δεν κάνει τίποτες, κάτι λίγα καλά έχω ακούσει για Ηράκλειο μόνο. Ένα φιλαράκι στα Χανιά, έβαλε στο περίπτερο CITA, μια καινούρια Κυπριακή. Δίνει 38 ή 39? το μήνα και έχει πολλά προνόμια, όχι μόνο 8Mbps Internet (ή 12 δεν είμαι σίγουρος): Αστικά, υπεραστικά απεριόριστα, τζάμπα τηλέφωνα προς 36 χώρες, μία ώρα προς κινητά... αλλά δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη είναι...

Link to comment
Share on other sites

βασικα αν θελεις το κεφαλι σου ησυχο ουτε να καλεις στην εξηπηρετηση καθε μηνα και να σου σπανε τα νευρα:funk:.. .... καλυτερα να βαλεις Ote να ξερεις τι σου γινεται εγω μετα απο αυτα που περασα με την ΟΝ επεστρεψα στον οτε χαλαλι τα παραπανω λεφτα ... τουλαχιστον απο θεμα εξυπηρετησης ειμαι πληρως ικανοποιημενος..

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον μετα απο πολλες μερες αναμονης σημερα ειδα οτι εχω αναβαθμιση στην γραμμη μου περιπου στα 3Mbps μ' αποτελεσμα να κλειδωνω στα 6 Mbps.

Bεβαια ο Pastel δεν σταματα εδω...συνεχιζει τον αγωνα του...

Καλεσα ξανα σημερα και πετυχα εναν υπαλληλο ο οποιος μαλλον ηταν σχετικος με το θεμα ετσ μου φανηκε. Ακουστε τι μου ειπε:

Mου λεει οτι η γραμμη μου μπορει να κλειδωσει max στα 7804 καθως εχω SNR 10/9, πραγμα που σημαινει οτι η γραμμη μου δεν σηκωνει παραπανω...(γραμμη: απο το σπιτι μεχρι τακεντρικα). Για να κλειδωνω παραπανω θα πρεπει το SNR να μεγαλωσει...πραγμα το οποιο δεν μπορει να κανει η Τellas.

Απορια μου τωρα γινεται ο απο κατω μου που εχει forthnet να κλειδωνει στα 12 με 24αρα γραμμη? Την ιδια γραμμη δεν εχουμε στα κεντρικα? Το καλωδιο που ερχεται απο τον ΟΤΕ στην πολυκατοικια ενα δεν ειναι? ολες οι πριζες τηλεφωνων της πολυκατοικιας δεν καταληγουν στο κεντρικο της πολυκατοικιας και απο εκει με το καλωδιο του ΟΤΕ στα κεντρικα?

Πως γινεται να μου λεει οτι εχω ξεχωριστη γραμμη?

Αν κανω λαθος διορθωστε με...!

ΕDIT: η γραμμη εχει αναβαθμιστει εδω και 2 μηνες σε 24αρα

Link to comment
Share on other sites

σου λένε πίπες...

το snr από όσο ξέρω δεν είναι μέτρηση της γραμμής, αλλά τιμή κλειδώματος με το κέντρο...

το 21 dl atenuation που έχεις (εξασθένηση), δηλώνει ότι πρπ είσαι 1500 μέτρα από το κέντρο κ θεωρητικά έχεις κάπου 19mbps... στην πράξη συνήθως 1-3 πιο κάτω... οπότε η γραμμή σου σηκώνει κανα 17ρι...

το snr που κλειδώνεις είναι και ο λόγος που έχεις τόσο χαμηλή ταχύτητα συγχρονισμού... και είναι επιλογή τους για να κόβουν bw ή τους βγάζει errors η γραμμή σου και το ανεβάζουν (ρίζνοντας το συγχρονισμό) για να την κάνουν πιιο stable...

η 4net νομίζω παίζει γύρω στο 6 default και σου δίνει max συγχρονισμό αλλά με κίνδυνο για αρκετά dc... μια τιμή γύρω στο 9 είναι πιο value. υπάρχουν κ ρούτερ που με telnet τους ορίζεις το snr που θα κλειδώσουν με το κέντρο (η ρύθμιση κρατάει μέχρι το επόμενο reboot, δε μένει) αλλιώς μπορείς να ζητήσεις να σου αλλάξουν το προφίλ σου...

tellas=γτπ πάντως όπως κ να έχει...

Link to comment
Share on other sites

Εγω ρε φιλοc δεν ειχα προβλεμ! Απο την αρχη στα 8-10 κλειδωνε, ανεβαζε με 100-150kb/s αναλογα με την ταυλα της, μια χαραουλα το θεμα :hehe:

Νομιζω οτι σε δουλευον ψιλο γαζιον παντως :P

Link to comment
Share on other sites

Τα λένε όπως τους βολεύει και μην νομίζεις ότι αν πας στον ΟΤΕ τελειώνουν και τα προβλήματα. Είναι το πώς θα σου κάτσει.

Από τις πρώτες 24αρες είχα εγώ στην περιοχή και με κλείδωμα στα 17-18.

Μετά από ένα χρόνο και τον τελευταίο μήνα της σύνδεσης έπεσα σταδιακά και σταμάτησα στα 6, όπου μετά από πάρα πολλά τηλεφωνήματα για έλεγχο και για να μην το κόψω τελείως έβαλα 8 μβ και κλείδωνα στα 8.

Αλλαγή σε τελλάς 6 μήνες τώρα και με το μαμά μόντεμ είμαι στα 9 και με το linksys 200g είμαι στα 12. Δεν δίνει 24 η τελλάς. Τέλος!

ps όση ταχύτητα κλειδώνει, τόσο κατεβάζει.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now