Recommended Posts

Καταρχάς χρόνια πολλά σε όλους με υγεία.

Λοιπόν είμαι σε νετ καφέ ενός φίλου, είχε πρόβλημα με μια κάρτα γραφικών, 8400, και του ειπα να παραγγείλει 2Χ9800gt απο το πλαίσιο που τις είχε προσφορά στα 78?. Μέχρι να έρθουν οι κάρτες του είχα δανείσει την 8800GTS 320 που είχα πρόχειρη.

Στο πρόβλημά μας τώρα, πήγα να του βάλω την 9800GT και δεν κάνει καθόλου ¨μπιπ" το μηχάνημα, δεν ξεκινάει καν, δοκίμασα και την 2η 9800 μπας και έχει πρόβλημα η κάρτα τα ίδια. Ξαναβάζω την 8800 πάνω και δουλεύει ρολόι. Τι μπορεί να συμβαίνει ρε παιδιά το σύστημα δεν σαλεύει καθόλου με την 9800 πάνω.

Η μητρική είναι αυτή

Foxconn - Products: Motherboard

Δοκίμασα και σε ένα 2ο μηχάνημα που είχε και καλύτερο και πιο επώνυμο τροφοδοτικό αλλά τα ίδια κάνει! Σίγουρα είναι μητρική αλλά τι στο διάολο? αφού η 8800 δουλεύει κανονικά! πιο πολλές απαιτήσεις έχει η 9800? ίδιες κάρτες δεν είναι σε χαμηλότερα nm?

Το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται απο core2 duo E4400.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω να ειναι το PSU ρε συ, σιγα τις απαιτησεις που εχει η 9800. Μπας και ειναι και οι δυο κλασμενες? (απιθανο βεβαια αλλα u never know)

Κανε μια δοκιμη σε ενα "μεγαλο" PC και δες - αν δεν παιξουν και εκει, κατι παιζει με τις καρτες. Αλλιως αν παιξουν, τοτε μπορει να ειναι και το PSU - για πες μοντελο btw.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει και floppy να κάνω bios update μπας και!! παίζει τέτοιο θέμα? τι να πω πρώτη φορά μου συμβαίνει. Ναι τροφοδοτικο δεν νομίζω μαν, γενικά το μηχάνημα παίρνει ρεύμα αλλά δεν κάνει "μπιπ" να ξεκινήσει. Μπορεί και να ναι bios.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/TwinTech-Pci-E-9800Gt-512Mb-Hdmi-TT-98GT-512D3E-HDMI.htm

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν παιζουν οι 9800GT σε ενα "σοβαρο" PC (βαλτες στο δικο σου ρα), τοτε οι καρτες τον ηπιαν. Αλλιως, πολλα μπορει, απο ασυμβατοτητα μεχρι PSU μεχρι ποιος ξερει τι.

Link to comment
Share on other sites

Έγινε και το update στο bios, αλλά πάλη δεν έγινε τίποτα, η κάρτα δοκιμάστηκε σε PCI-E 1.0 στο σπίτι μου και δούλεψε κανονικά, γιατί κάτι διάβασα στο internet λέει οτι οι κατασκευαστές δεν φλασάρουν όλα τα bios των καρτών για να είναι συμβατά και σε pci-e 1.0 απο 2.0. Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αλλά αφού δούλεψε στο δικό μου σύστημα με pci-e 1.0 δεν παίζει τέτοιο θέμα.

Δοκιμάστηκε και σε άλλη μητρική στο νετ καφέ και με καλύτερο τροφοδοτικό, μιας και είναι όλες ίδιες, τίποτα.

Συμπέρασμα πρέπει να έχει πρόβλημα το VIA chipset και δεν μπορεί να λειτουργήσει τις κάρτες σε pci-e 1.0 ή μπορεί να σκαλώνει το bios και με την τρομερή υποστήριξη απο την foxconn δεν το έχουν πάρει χαμπάρι. :hehe:

Το μόνο που μένει τώρα να κάνω έτσι για να μου φύγει η απορία και να βεβαιωθώ 100% οτι φταίει το VIA είναι να πάρω μια άλλη 9800GT απο άλλη εταιρεία και να δοκιμάσω μπας και παίζει τίποτα με το bios των καρτών της Twintech.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now