George_o/c

Η AMD αποκτά μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά CPUs το Q4 2009 - 80% για την Intel!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η AMD αποκτά μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά CPUs το Q4 2009 - 80% για την Intel!]http://reviews.hwbox.gr/news/general_it.jpg[/NEWS_IMG]Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του IDC, οι τελευταίοι τρεις μήνες αποδείχτηκαν σωτήριοι για τις εταιρείες κατασκευής επεξεργαστών, μιας και χάρη στις καλές επιδόσεις σε όλες τις κατηγορίες οι πωλήσεις έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ! Όσον αφορά τους mobile, server και desktop επεξεργαστές οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 11.7, 14.1 και 4.8% αντίστοιχα, με την ASP (Average Selling Price) να αυξάνεται κατά 6.7%.

"Η αύξηση που υφίσταντο στην αγορά κατά την διάρκεια του Q4 2009 σε σύγκριση με το Q3, δείχνει ότι η αγορά αρχίζει να επιστρέφει με αργούς ρυθμούς στα φυσιολογικά της επίπεδα", είπε ο Shane Rau, υπεύθυνος της Semiconductors: Personal Computing έρευνας που έγινε από την IDC. "Αν μελετήσει κανείς τα στατιστικά στοιχεία του Q4 2008, γίνεται κατανοητό ότι η αγορά επεξεργαστών έχει αποβάλλει το άγχος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Η βελτίωσή της θα είναι αδιαμφισβήτητα μεγαλύτερη μες στο 2010, με την συνολική ζήτηση να είναι ακόμα πιο υψηλή", συνέχισε.

Κοιτώντας το vendor chart παρατηρεί κανείς ότι το Q4 2009 η Intel είχε μακράν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (80.5%), με την AMD να ακολουθεί (19.4%). Συνολικά, το 2009 η Intel απέδειξε κανονικά την ηγετικότητά της στο συγκεκριμένο market, καταλαμβάνοντας το 79.7%, η AMD ακολούθησε με 20.1% και τέλος η VIA με μόλις 0.3%.

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now