GoriLLakoS

ASUS : Η πιό "μισητή" εταιρία της βιομηχανίας των PC !

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/attachment.php?attachmentid=889&stc=1&thumb=1&d=1195220986[/wrapleft]Διαβάζοντας στο διαδύκτιο πολλές ιστοσελίδες σήμερα που είχα και άπλετο χρόνο έπεσα πάνω σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με επίκεντρο το "μίσος" που έχουν πολλές μεγάλες εταιρίες απέναντι στην ASUS !

Γιατί η Apple, η Dell & η Palm Computing "μισούν" την ASUS?

Και γιατί η Intel την "λατρέυει" ?

H ASUS είναι μία απο τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής μητρικών, τις πιο ταχύτερα αναπτυσόμενες τόσο τεχνολογικά όσο και οικονομικά και εχει δημιουργήσει και την ASUS City όπου εκεί οι υπάληλοί τους ζουν και δουλέυουν κάτω απο την "ομπρέλα" της ASUS !

Οι μητρικές της Asustek αποτελούν την "καρδιά" του Sony PlayStation 2 , των Apple MacBooks, των υπολογιστών της Alienware & μερικών HP υπολογιστών !

Έιναι παντού διαδεδομένες τόσο για τις καινοτομίες τους όσο και για την τεράστια γκάμα τους !

Κανένας απο τους παραπάνω όμως δεν είναι ο λόγος που όλοι μισούν της ASUS !

Ο λόγος είναι ένας και το όνομα του είναι ASUS Eee PC(laptop)!

Είναι ευέλικτο, δυνατό για την κατηγορία του, πολύ μικρό και ελαφρύ, αλλά πάνω από όλα κοστίζει μόλις 299$ και δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό να το διακρίνει σε όσες συγκρίσεςι και reviews έχουνε γίνει μέχρι τώρα!

Όλο το ASUS Eee PC κοστίζει :

1. $69 απο το 16GB Apple iPod Touch

2.$100 λιγότερο απο το Amazon Kindle e-book reader .

3. H ακριβότερη του σύνθεση έχει τελική τιμή στο Amazon μόλις $499 !

Αν και η ASUS δεν είναι τόσο γνωστή ακόμα στον χώρο των Laptops όπως άλλες εταιρίες αυτής της κατηγορίας, άρχισε να πουλάει τα ASUS Eee PC στα τέλη του 2007 και περιμένει να έχει πουλήσει μέχρι τον Μάρτιο του 2008 περίπου 1/2 εκατομμύριο απο αυτά , και πάνω από 5 εκατομμύρια μέχρι το 2009 ! ! !

Ο λόγος που η Microsoft "μισεί" την ASUS δεν είναι άλλος απο το ότι στα ASUS Eee PC τρέχουν πάνω σε Linux(Xandros που τρέχουν KDE) και χρησιμοποιούν ένα πρωτότυπο και πανέμορφο φιλικό προς τον χρήστη tabbed-based interface δημιουργημένο και ανεπτυγμένο απο την ίδια την ASUS ! Το λιλιπούτειο Laptop χρησιμοποιεί επίσης OpenOffice αντί για το Office της Microsoft και αντί για Internet Explorer διαθέτει Firefox ! Όλη μαζί η σουίτα προγραμμάτων του ASUS Laptop κοστίζουν $30 λιγότερο απ'ότι η τιμή των Microsoft Windows Vista Ultimate με έκτπωση κίολας ,απο το Amazon !

Η Apple και η Dell "μισούν" την ASUS διότι και αυτές σχεδίαζαν να δημιουργήσουν και να κυκλοφορήσουν πολύ καιρό τώρα Flash storage-based mini laptops, και όταν ήρθε η ώρα να τα ανακοινώσουν , η ASUS είχε ήδη ανακοινώσει και αρχίσει την διανομή των δικών της ! Οπότε ο ανταγωνισμός στις τιμές έβαλε μεγάλες φωτιές και στις 2 εταιρίες!

Προφανώς η Apple έχει γίνει ένα trend και πολλοί θα την προτιμήσουν απλά και μόνο για το όνομα της , οπότε δεν θα έχει σοβαρά προβλήματα, αλλά η Dell, σχεδίαζε να βγάλει ένα μικρό Laptop με επιδόσεις 10% καλύτερες αλλά τιμή 500% παραπάνω απ'ότι το Asus Eee PC !

Η Palm Inc. "μισεί" την ASUS επειδή τους "κορόιδεψε" !

H Palm είχε ανακοινώσει τον Μάϊο του 2007 την δημιουργία του Mini Laptop της με ονομασία Foleo ! Το Foleo mini-laptop είναι ελάχιστα μεγαλύτερο απο το Asus Eee PC σε μέγεθος , με μικρότερες δυνατότητες αλλά την διπλάσια τιμή ! Η βασική ιδέα του Foleo Mini Laptop ήταν η σύνδεση στο Internet μέσω τις ιδιόκτητες φραμμές της Palm ! Καθώς πολλοί πιστέυαν πώς η Palm "σκότωσε" τα Foleo, στην ουσία οι ίδιοι απέριψαν την ιδέα να προσθέοσυν στα Foleo κάποιο Linux Based OS !

Σε σχετική ανακοίνωση στο blog του CEO της Palm , υποσχέθηκε πώς η Palm θα επιστρέψει δυνατότερη με με μια Foleo-like συσκευή η αποία θα τρέχει το ίδιο λειτουργικό που χρησιμοποιεί η Palm στα -επόμενης γενιας- κινητά της τηλέφωνα !

Αλλά μέχρι η Palm να αρχίσει να πουλάει κάτι σε παγκόσμιο επίπεδο μάλλον όλος ο πλανήτης θα έχει γεμίσει στο low end κομμάτι της με Asus Eee pC και στην high end πλευρά της με Apple και Dell συστήματα !

Πάνω απ'όλα αυτά τα "μίση"όμως , υπάρχει και μια μεγάλη "συμπάθεια" η οποία δεν θα μπορούσε να είναι κάποια άλλη απο αυτή της Intel !

Γιατί όμως η Intel δεν έχει να εκφράσει καμία δυσαρέσκεια απέναντι στην ASUS που όλοι τόσο μίσησαν το 2007 ?

Ο λόγος είναι απλός...όλα τα ASUS Eee PC σρησιμοποιούν επεεξεργαστή της Intel στα 900MHz και ανήκει στην κατηγορία Intel Celeron M ! Εκτός απο αυτό , αν πάμε λίγο πίσω , περίπου στο 1990, η ASUS βοήθησε την Intel να διορθώσει μια σειρά απο λάθη στα τότε πρωτότυπα board της για 486 επεξεργαστές, που η ίδια δεν μπορούσε να φτιάξει ! Για την ιστορία, η ASUS είχε έτοιμες μητρικές με full υποστήριξη για 486 χωρίς σφάλματα , πρίν απο την ίδια την Intel !

Οπότε απο τότε η Intel σέβεται ίσως περισσότερο απο όλες τις άλλες εταιρίες το engineer κομμάτι της ASUS και υπάρχει μια ιδιαίτερη συμπάθεια μεταξύ των δύο εταιριών !

Τα τελευταία "κουτσομπολιά" στο διαδίκτυο αναφέρουν πώς γύρω στον Απρίλιο η νέα έκδοση του ASUS Eee PC θα είναι έτοιμη και αυτήν την φορά θα είναι εξοπλισμένο με Intel Merom-Based πεξεργαστή ο οποίος και θα τρέχει με παθητική ψύξη !

Χωρίς ενδιασμούς, η ASUS είναι η πιό "μισητή" εταιρία της βιομηχανίας των PC!

Οι μεγαλύτεροι του ίδιου χώρου όπως η Microsoft, η Dell , η Palm και η Apple "μισούν" την ASUStek επειδή μπορεί να φτιάξει κάτι που δεν μπορούν αυτές και σε τιμή που είναι άκρως δελεατική για όλα τα κοινά !

Στα 299$ δεν θα αγοράζατε και εσείς ένα?:dot:

[ Διαβάστε περισσότερα εδώ...]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now