linaki_ath

Μνημες triple channel σε dual channel

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους ( και ολες, καπου ειδα οτι υπαρχει ακομα μια συμφουριτισσα :P )

Λεμε υποθετικα πως καποιος αγοραζει αυτες τις μνημες Kingston 6GB DDR3-1333 Ram Kit (PC3 10600, KVR1333D3N9K3/6G) - Μνήμες RAM - plaisio.gr οι οποιες ειναι triple channel, και βαζουμε τα 2 dimm ( απο τα 3 ) σε dual channel Και το αλλο dimm το κραταμε για ενα αλλο ασχετο pc.

1) θα δουλεψουν τα δυο μονο σαν dual channel?

Καποιος μπορει να ρωτησει γιατι να αγορασεις αυτο, και οχι το αναλογο dual channel kit. Γιατι απλα, εκεινο κοστιζει 108-110, και το triple ( ενα dimm ακομα με 2 gb ) εχει 135 -40 ευρω, κοινως, συμφερει γιατι η διαφορα ειναι 25ευρω..

2) ειναι καλες οι συγκεκριμενες; για καθε χρηση ( παιχνιδια κτλ ) , και φυσικα οχι O/C , ή εστω ενα πολυ μικρο πειραγμα.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ, απλες λιτες ξεκαθαρες απαντησεις.

( ενημερωτικα ) σε τι χρηση θα εβλεπα διαφορα αν πχ επαιρνα μια κορυφαια μνημη και την υπερχρονιζα;

και επισης, γνωριζεις αν ειναι καλες αυτες; τις βλεπω πολυ απλες ( και αυτο το value ram μου θυμιζει τις μνημες που επαιρνα προ 5ετιας που δεν ηξερα και πολλα ). Επαιζαν περιφημα βεβαια, απλα τωρα εχουν βγει με συστηματα ψυξης, με χαμηλους χρονισμους, με με με, και κανουν την αγορα πολυ πιο δυσκολη..

Link to comment
Share on other sites

Βασικα ναι , κυριως στα benchmarks θα δεις διαφορα ισως και σε καποιες εφαρμογες οπως το winrar. Μια χαρα ειναι μωρε , τι τα θελεις τα συστηματα ψυξης και τα λεντακια ; Αν εξαιρεσουμε μερικες μνημες που πραγματικα τα χρειαζονται στις υπολοιπες ειναι απλως μαρκετινκ και στυλ

Link to comment
Share on other sites

Έτσι και αλλιώς οι ψύκτρες κουβέρτες δεν κάνουν και τίποτα παραπάνω πέρα από το να εσωκλείουν την θερμότητα... Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερα να έρχονται σκέτες οι μνήμες, χωρίς ψύκτρα και απλά να τις ψύχουμε με ένα ανεμιστήρα :)

Μια χαρά είναι το kit-άκι που θες να αγοράσεις. Και λίγο να θες να overclock-άρεις, ανεβάζεις το tRCD στο 10 ή στο 11, τσιμπάς και λίγο παραπάνω το ρεύμα και θα φτάσουν άνετα 1500MHz+ :)

Link to comment
Share on other sites

Ωραία, όταν θα έρθει εκείνη η ώρα θα σας ενημερώσω να με βοηθήσετε ( περιπου τι να βάλω και ποσο ) για να δουλευει καλα. και 1333 να μεινει δεν πειραζει, αλλα αν μπορει 24/7 να δουλεψει και 1.500 ή και 1.600 προσωπικα δε θα με πειραζε καθολου. Με το συγκεκριμενο κουτι που θα τις πλαισιωσω, πιστευω ειναι οτι καλυτερο απο θεμα ανεμιστηρων και μεταγωγη αερα για χαμηλες θερμοκρασιες. Δεν ειναι θεμα οτι ειναι ακριβου, αλλα με τα τοσα review καταλαβαινεις οτι προσφερει και πολλα γι αυτα που κοστιζει.. Θα τα πουμε συντομα, να αρχισω και εγω να μαθαινω το κατι τις μου, εμπρακτα πλεον..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now