ikskarda

Επιλογη DDR3 1600Mhz για GA-890GPA-UD3H

Recommended Posts

Σκοπευω να αγορασω μια GA-890GPA-UD3H μαζι με εναν 1055Τ.Ομως εχω κολλησει στις RAM . Κατα προτημιση σκεφτομαι 2x2gb στα 1600Mhz.

Περα απο τις συνηθης AMD Black Edition,στα γνωστα μαγαζια (plaisio,e-shop,visionstudio,pc1,κτλ)δε μπορω να βρω κανενα σετακι συμβατο με AM3 πλατφορμα.Αντιθετως οσες εχουμε στα ελληνικα μαγαζια, αλλα και στα site των κατασκευαστων, γραφουν χαρακτηριστικα πως ειναι σχεδιασμενες για πλατμορφα i3,i5 και φοβαμαι να αγορασω RAM οι οποιες ειναι σχεδιασμενες για P55.

Εχω ψαξει και την λιστα υποστηριζομενων RAM της μητρικης απο το site της Gigabyte αλλα δεν βρισκω καμια απο αυτες στην Ελλαδα.

Μπορειτε να μου προτεινε ενα σετ max 150 ευρω , που να ταιριαζει με το συστημα που θελω ? (σκεφτομαι να κανω και ενα μικρο o.c στην cpu , οποτε και οι ram θα πρεπει να σηκωνουν και αυτες ισως λιγο)

Link to comment
Share on other sites

Στους amd που ειχα εβαζα μνημες απο i7 kai p55 και παιζαν κανονικα ακομα και αν δεν υποστηριζονταν απο την μητρικη οποτε μπορεις να διαλεξεις οτι θελεις . Στον 1055 που εχεις παιζουν μεχρι 1800 σταθερα οποτε μπορεις να διαλεξεις και 1800αρες μνημες για να κανεις και λιγο oc. Aπλα δεν παιζουν με τα ιδια timmings και με το ιδιο ρευμα που θα επαιζαν στους intel θα πρεπει να το βρεις μονοσ σου κοιτα και αυτες

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση σου .

πληροφοριακα , δεν εχω παρει ακομα τον υπολογιστη . διαβαζω reviews , συγκριτικα κτλ σχετικα με την GA-890GPA-UD3H , τον 1055Τ και ψαχνομαι στις RAM το τι να διαλεξω γιατι εχω διαβασει σε αρκετα φορουμς προβληματα ασυμβατοτητας και ευσταθειας με RAM οι οποιες ειναι σχεδιασμενες για P55.σκεφτομαι να περιμενω λιγο να δω ποτε θα βγουν οι G.Skill 1800Mhz που ειναι για πλατφορμα AM3.

Αλλα μια ερωτηση γενικης φυσεως.Αν πχ παρω 1800αρες μνημες και επειδη αναγνωριζονται οπως ξερουμε στα 1333Mhz , μπορουν να τρεξουν ας πουμε στα 1600 η στα 1800 χωρις o.c απλα βαζοντας χειροκινητα τα timings και τα volts που χρειαζονται ?

Link to comment
Share on other sites

H amd πλατφορμα για ddr3 εχει πολλαπλασιαστη μνημων μεχρι και 1600 δηλαδη και 2200 μνημες να παρεις οπως ειχα εγω απο το bios ρυθμιζοντε στα 1600. Μετα αν θελεις να τις τρεξεις παραπανω πρεπει να σηκωσεις fsb. Aν για παραδειγμα θελεις να τις τρεξεις στα 1800 τοτε στο bios βαζεις τι μεγιστη σηχνοτητα που δινει για μνημες δηλαδη 1600 και σηκωνεις το fsb απο 200 που ειναι default στα 225

Link to comment
Share on other sites

οποτε δηλαδη συστηνεις πχ να παρω ενα σετακι 1800 η 2000 και να το βαλω στα 1600 και αμα καταφερω να κανω o.c (πειραζοντας clock,fsb,volt etc) να πανε στα 1800 .

Link to comment
Share on other sites

ναι για να εισε και ποιο ανετα αν κανεις oc .Παντος 2 μνημες τις g.skill για p55 στα 2000 και 2200 που δοκιμασα δεν ειχαν κανενα προβλημα και παιζαν στα 1600 με 6-6-6 και 1,6v στον 965 και στον 1090τ παιζαν στα 1800 με 8-8-8 και 1,65v

Link to comment
Share on other sites

θα κανω μια ανασκοπηση περι μνημων αφου εψαχνα σημερα ολοι μερα (στραβωθηκα)

1)στο Welcome to Corsair :: Phenom II Memory βρηκα σε συμβατη λιστα για AMD πλατφορμα αυτες τι μνημες

2)στο Kingston Technology Company - Memory Search - Modelsinfo εχει συμβατες μνημες για την μητρικη αυτες εδω

3)στο Overclock.net - Overclocking.net παρα πολλα ατομα εχουν στο συστημα τους και συστηνουν σε αλλους χρηστες αυτες τις μνημες η αυτες τις μνημες. Αλλα επειδη ειναι και οι 2 Intel Optimized χρειαζονται αλλη τιμη σε volt και σε timings (θελει δηλαδη λιγο ψαξιμο). Επιπλεον προτεινουν και τις G.Skill ECO series (σαν αυτες που υπαρχουν στο multirama)

4)παλι στο Overclock.net - Overclocking.net και στο Newegg.com - Computer Parts, PC Components, Laptop Computers, LED LCD TV, Digital Cameras and more! προτεινουν σαν την τελεια λυση καποια απο τις G.Skill Flare. Απο οτι ξερω τις αναμενουμε και στην Ελλαδα αυτες (καποτε).

5)παντα στα υποψιν και οι OCZ Black Edition AMD απο το πλαισιο

συγνωμη για την εκταση του κειμενου και τα παρα πολλα λινκς και ισως το κουραστηκα θεμα

Link to comment
Share on other sites

καλως φιλε μου , σε ευχαριστω παρα πολυ που ασχοληθηκες με το θεμα μου . μενει τωρα να προχωρησω καποια στιγμη στην αγορα . ισως τα καταφερω και αντι για τον 1055Τ τελικως αγορασω τον 1090Τ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now