Recommended Posts

[NEWS_IMG=CPU Coolers Mega Round-up - Όλες στα 4...(GHz)]http://reviews.hwbox.gr/news/general_it_2.jpg[/NEWS_IMG]Καλοκαίρι σημαίνει ζέστη. Αυτή η ζέστη για εμάς μπορεί να έχει μια εύκολη λύση με τη δροσιά μιας παραλίας, αλλά για τους υπολογιστές μας, τα πράγματα είναι σαφώς πιο περίπλοκα. Ειδικότερα μάλιστα όταν σήμερα, οι πολυπύρηνοι επεξεργαστές είναι πιο ενεργοβόροι από ποτέ, τα πράγματα δείχνουν δύσκολα όσον αφορά την ψύξη τους.

Έτσι, η αγορά της ψύκτρας για τους επεξεργαστές μας, είναι ένας τομέας που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μεγάλη άνθηση. Αυτό είναι λογικό, καθώς οι εργοστασιακές ψύκτρες των boxed επεξεργαστών της Intel και της AMD απλά είναι πολύ "λίγες", υστερόντας σημαντικά σε απόδοση, κυρίως όταν έχουμε να κάνουμε με υπερχρονισμένους επεξεργαστές! Βέβαια, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν υποστηρίξει ότι η αερόψυξη απλά δεν μπορεί να εξελιχθεί παραπέρα, έχοντας φτάσει σε ένα σημείο όπου απλά οι λύσεις του κάθε κατασκευαστή αλλάζουν εμφανισιακά, αλλά δεν προσφέρουν ουσιαστικές διαφορές.

Κι όμως, οι νέες ψύκτρες που κάθε λίγο βγαίνουν στην αγορά, μας δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Για αυτούς λοιπόν που δεν συμβιβάζονται με τις επιδόσεις των εργοστασιακών ψυκτρών, υπάρχει στην αγορά μια μεγάλη πληθώρα aftermarket ψυκτρών για όλα τα βαλάντια και με δυνατότητες πολλαπλάσιες των εργοστασιακών, οι οποίες στοχεύουν η καθεμία ξεχωριστά, για την κορυφή των επιδόσεων.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now