geo1962

Delete Partition και μετά Format?

Recommended Posts

1. Κατά την εγκατάσταση των Windows 7 Ultimate 32bit, όταν εμφανίστηκε το παρακάτω παράθυρο διαλόγου, επέλεξα το «Disk 0 Unallocated Space 9.0 MB» και μετά Delete. Πάτησα αρκετές φορές Delete για να «πείσω» το σύστημα δεχθεί τη διαγραφή. Στη συνέχεια, το ίδιο παράθυρο διαλόγου εμφανίστηκε απεικονίζοντας μόνο το «Disk 0 Partition 1 74.5 GB 30.8 GB System», το οποίο επέλεξα και μετά έκανα κλικ στο «κουμπί» Format.

WheredoyouwanttoinstallWindows1.jpg

Γνωρίζει «κανείς», τι αντιπροσωπεύει η παραπάνω επιλογή, «Disk 0 Unallocated Space 9.0 MB»;

2. Όταν επανέλαβα την εγκατάσταση και εμφανίστηκε το παρακάτω παράθυρο διαλόγου, που αντί να περιέχει το «Disk 0 Partition 1 74.5 GB 30.8 GB System», τη μοναδική επιλογή δηλαδή που υπήρχε στην προηγούμενη εγκατάσταση, αυτό είχε τις δύο που εμφανίζονται στην παρακάτω εικόνα.

Για να συνεχίσω την εγκατάσταση, επέλεξα το «Disk 0 Partition 2 74.4 GB 74.3 GB Primary» και έκανα κλικ στο «κουμπί» Format.

WheredoyouwanttoinstallWindows2.jpg

Παρεμπιπτόντως, τι αντιπροσωπεύει η επιλογή, «Disk 0 Partition 1: System Reserved 100.0 MB 71.0 MB System» και γιατί στο, «Disk 0 Partition 2 74.4 GB 74.3 GB Primary», το Type είναι Primary;

Αν με ρωτήσετε γιατί κατά την πρώτη εγκατάσταση διέγραψα το «Disk 0 Unallocated Space 9.0 MB», θα σας πω ότι το έκανα με το σκεπτικό, ότι ο δίσκος μου δεν ήθελα να περιέχει τίποτα άλλο, εκτός από την καινούρια εγκατάσταση.

Τελικά, αυτό ήταν το λάθος μου;

Το ζητούμενο είναι, ποιό είναι εκείνο που έπρεπε να είχα κάνει και τι πρέπει να κάνω τώρα, που πρόκειται να επαναλάβω για τρίτη φορά την εγκατάσταση των 7, διότι είναι λιγότερο από είκοσι ημέρες από το πρώτο format και έχουν αρχίσει τα προβληματάκια…

Σημειώστε, πως ο δίσκος μου είναι διαμορφωμένος όπως φαίνεται στη δεύτερη-τελευταία εικόνα και με το νέο format που θα κάνω, θέλω να έχει ένα Partition και τίποτα άλλο.

Edited by GoriLLakoS
Link to comment
Share on other sites

το πρόβλημα σου δεν κατάλαβα, θες ο δίσκος να έχει ενα και μόνο παρτίσιον οκ, στην τελευταία εικόνα μια χαρά φαίνονται, το system reserved το κανουν τα windows για να εγκαταστήσουν προσορινά αρχεία, το οποίο θα διαγραφεί μετα την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, μην σε απασχολεί.

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά συμφωνείτε (Nickolaos και Trabakoulas) και είναι καλό για αρχή!

Ο Trabakoulas λέει, «το system reserved το κάνουν τα windows για να εγκαταστήσουν προσωρινά αρχεία, το οποίο θα διαγραφεί μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης» και αναρωτιέμαι: γιατί το system reserved δεν υπήρχε κατά την πρώτη εγκατάσταση, ενώ υπήρχε το Unallocated Space, το οποίο (με τη σειρά του) δεν υπάρχει στη δεύτερη εγκατάσταση;

Επίσης, δεν ξέρω τι σχέση έχουν μεταξύ τους, αλλά παρατηρώ πως το μεν Unallocated Space που είναι 9.0 MB, δεν είναι Partition, το δε system reserved που είναι 100.0 MB, είναι Partition!

Σημειώστε, πως πριν την αναφερόμενη (ως πρώτη εγκατάσταση) παραπάνω, στο σύστημα ήταν εγκατεστημένα και πάλι τα 7, αλλά όχι με «καθαρή» εγκατάσταση-format· ενώ «αμέσως» πριν από τα 7, ήταν εγκατεστημένα τα XP.

ΥΓ.: Θυμήθηκα, πως και αυτή τη στιγμή (το έχω τσεκάρει), υπάρχει ακόμα το system reserved των 100.0 MB και δεν έχει διαγραφεί όπως λέει ο φίλος Trabakoulas

Link to comment
Share on other sites

Διαγράφεις όλα τα Partitions και μετα όπως θα σου μείνει όλος ο δίκος πατάς πάνω του και μετά new και θα σου βγάλει αυτόματα ένα παραθυράκι που θα λέει ότι τα windows θα φτιάξουν και ένα μικρό partition που χρειάζεται για τη σωστή λειτουργία τους. Οπότε μετά από αυτό θα έχεις ένα μικρό κομματάκι από πάνω και το μεγάλο που έφτιαξες από κάτω. Πατάς πάνω στο μεγάλο και μετά Next.

Link to comment
Share on other sites

Έχει δίκαιο το system reserved μένει δεν διαγράφετε, τον κάνουν τα 7(Ultimate,Business,Enterprise editions) και είναι στην ουσία ένα μικρό backup που περιέχει το Windows Recovery Environment και το bitlocker όταν δεν έχεις το dvd των windows διαθέσιμο.

δες εδώ έχει οδηγό για να το διαγράψεις κατα την εγκατάσταση και μετα.

Εγώ δεν θα το διέγραφα πάντως.

Hack to Remove 100 MB System Reserved Partition When Installing Windows 7 My Digital Life

Link to comment
Share on other sites

Μάγκες, είστε άψογοι !!!

Σας ευχαριστώ !!!

ΥΓ.: Πριν από λίγο έκανα ένα καινούριο post, σχετικό με τα διαγνωστικά του EVEREST· όποιος ξέρει και τα «διαβάζει», ας προσέλθει εδώ: http://www.hwbox.gr/windows-os/9966-mou-leei-kati-everest.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now