George_o/c

NVIDIA GeForce GTX 595: Η επόμενη dual-GPU;

Recommended Posts

[NEWS_IMG=NVIDIA GeForce GTX 595: Η επόμενη dual-GPU]http://reviews.hwbox.gr/news/nvidia.jpg[/NEWS_IMG]Άρχισαν να ακούγονται οι πρώτες φήμες σχετικά με την επόμενη διπύρηνη κάρτα γραφικών της NVIDIA, ονόματι GTX 595. Ερχόμενο με δύο GF110 GPUs και 3GB συνολικής μνήμης (1.5GB ανά GPU), το dual-GPU τερατούργημα ικανοποιεί τις ενεργειακές του απαιτήσεις μέσω δύο 8-pin PCI-Express power connectors, ενώ παράλληλα διαθέτει single SLI connector για συστοιχίες Quad SLI. Ακόμα μία λεπτομέρεια που παρατηρεί κανείς, είναι η ύπαρξη τριών DVI ports στο πίσω μέρος, πράγμα που ίσως μεταφράζεται σε υποστηρίξη 3DVision Surround.

Δυστυχώς είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αναφερθούμε με ακρίβεια στα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, είμαστε όμως κάτι παραπάνω από σίγουροι ότι σύντομα θα γνωρίζουμε περαιτέρω features, όπως επίσης και το αν η GTX 595 έχει υπό την κατοχή της NF200 bridge chip ή όχι. Επιπροσθέτως, λάβετε υπόψη σας το γεγονός ότι το πρωτότυπο reference design PCB που απεικονίζεται παρακάτω, μπορεί να διαφέρει από την τελική μορφή της GTX 595. Πάντως ακόμα κι αν η φωτογραφία είναι δουλεμένη στο photoshop, ο "καλλιτέχνης" ήξερε τι έκανε. Διπλό CHIL VRD 5 φάσεων για τις GPUs, δύο 2-ch memory VRDs και 12 memory chips για κάθε GPU (32*12 = 384bit bus width).

Μπορεί βέβαια και να μην κυκλοφορήσει η GTX 595, ποιος ξέρει... Αν βρει το δρόμο της προς την αγορά βέβαια, αποκλείεται να πρόκειται για δύο stock GTX 580 λόγω του ότι το TDP ξεφεύγει κατά πολύ από τα 300W. Δύο υποχρονισμένες GTX 580 ή δύο GTX 570 ακούγεται πιο λογικό. Υπάρχουν και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι η GTX 595 συνδυάζει δύο GF114 GPUs και όχι δύο GF110.

[img_ALT=NVIDIA GeForce GTX 595: Η επόμενη dual-GPU]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614ced07047a462.jpg[/img_ALT]

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Η Κάρτα σίγουρα είναι δυνατή, πολύ κοντά ή ίσως και καλύτερη της 6990. Άμα όντως ισχύει αυτό, θα υπάρχει ανταγωνισμός, που σημαίνει χαμηλώτερες τιμές και στα δύο μοντέλα.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί? Η 580 είναι πάρα πολύ δυνατή. Φαντάσου μια διπλή κάρτα τι θα κάνει. Βέβαια τ watt θα χτυπάνε κόκκινο οπότε μπορεί να την περιορίσουν.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now