Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/13/2016 in all areas

  1. Η AMD θα πραγματοποιήσει σήμερα το event της αποκάλυψης των επερχόμενων επεξεργαστών Zen, το οποίο θα γίνει στις 23:00 ώρα Ελλάδας. Το preview event θα περιλαμβάνει εκτός από μια σε βάθος ματιά στους επεξεργαστές της νέας γενιάς ονόματι Zen θα δούμε και τις πρώτες μητρικές με το AM4 socket καθώς και demos με games και πολλά ακόμη. Στην έκθεση θα δούμε και αρκετούς συνεργάτες της εταιρίας να αποκαλύπτουν τις δικές τους προτάσεις στον χώρο που θα φέρουν νέα chipsets. Το chipset ενσωματώνει επίσης και δυνατότητες για overclocking, υποστήριξη CrossFire και SLI μέσω των PCIe τρίτης γενιάς ενώ επιπλέον controllers (USB 3.1 και το φρέσκο M.2 με NVMe support) θα βρίσκονται onboard. Επιπλέον δυνατότητες όπως overclocking των RAM θα είναι φυσικά παρούσες και θα ολοκληρώσουν τη νέα πλατφόρμα. Το livestream θα μεταδοθεί από το site της AMD σήμερα στις 23:00 ώρα Ελλάδας. Πηγή.
    3 points
  2. Σε event που διεξήχθη μέσα στην εβδομάδα στο Sonoma CA, η AMD έδειξε σε περιορισμένο κοινό δημοσιογράφων τη δύναμη μιας επερχόμενης κάρτας γραφικών η οποία θα προορίζεται για 4K Gaming! Στο event η AMD αποκάλυψε μαζί με την Radeon Instinct MI25, μια κάρτα επέκτασης PCIe που επιταχύνει εργασίες που σχετίζονται με το cloud computing και τη consumer εκδοχή της, που θα βρεθεί στα χέρια των καταναλωτών κάποια στιγμή στις αρχές του επόμενου έτους. Το game που είδαμε να τρέχει μέσω του Vulkan API ήταν το DOOM σε ανάλυση 4K UHD και στο οποίο η πρόταση της AMD φαίνεται πως κατάφερε 68 FPS. Όσον αφορά τα specs, ήδη από χθες είδαμε πως η υλοποίηση ενδέχεται να έρχεται με HBM2 μνήμη και bandwidth 512GB/s, χρονισμούς πυρήνα κοντά στα 1525MHz και θεωρητικές επιδόσεις 12,5 TFLOPs, δηλαδή λίγο ψηλότερα απ' ότι η TITAN X της NVIDIA. Πηγή.
    2 points
  3. Ίδιες και καλύτερες επιδόσεις ο ryzen στα 3.4GHz χωρίς turbo με τον i7 6900k στα 3.2/3.7GHz??? Impresive!!!
    2 points
  4. Μια νέα μορφή ransomware ήρθε πρόσφατα στο προσκήνιο και η οποία εξαπλώνεται ταχύτερα από το κανονικό μιας και χρησιμοποιεί ένα σύστημα "referals" για να μολύνει περισσότερους! Το νέο αυτό ransomware φέρει το όνομα Popcorn Time (να μη συγχέεται με την υπηρεσία streaming ταινιών), και λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως τα περισσότερα αντίστοιχα προγράμματα. Κρυπτογραφεί τα αρχεία του χρήστη με κρυπτογράφηση AES-256 ενώ ζητά από τα θύματα 1 bitcoin δηλαδή περίπου 775 δολάρια με τη σημερινή ισοτιμία για το ξεκλείδωμα των αρχείων. Το αξιοσημείωτο δε είναι πως το πρόγραμμα του ransomware διαθέτει και ένα referral link λέγοντας πως εάν ο χρήστης μολύνει δύο φίλους του τότε θα ξεκλειδωθούν τα αρχεία του ενώ ταυτόχρονα μολύνονται περισσότεροι χρήστες (because με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια). Πηγή.
    2 points
  5. Πληροφορίες είχαμε και για τους επερχόμενους επεξεργαστές της AMD και κυρίως για τα χαρακτηριστικά που θα προσφέρουν στους enthusiast χρήστες της αγοράς. Ο επεξεργαστής θα εφοδιάζεται με 8 πυρήνες και 16 threads χάρη στη χρήση της τεχνολογίας simultaneous multi threading που χρησιμοποιεί η AMD για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η ονομασία που έχει επιλέξει η AMD φαίνεται πως είναι η "RYZEN" (ράϊζεν). Ο επεξεργαστής θα περιλαμβάνει επίσης 20 ΜΒ μνήμη cache (8x 512 KB L2 + 2x 8 MB L3) και συχνότητα λειτουργίας πάνω από 3.4GHz κάτι που όπως δηλώνουν πηγές δεν έχει ακόμη οριστεί λόγω των συνεχών δειγμάτων που κατασκευάζονται από την AMD. Ο RYZEN θα τοποθετείται στο νέο socket AM4 και θα λειτουργεί με τα νέα chipsets της εταιρίας, ανάμεσά τους το X370 chipset για την enthusiast αγορά προϊόντων. Στα παρακάτω slides βλέπουμε ορισμένα από τα στοιχεία που αναφέρει η AMD όπως τη δυνατότητα για αυτόματο overclocking μέσω της τεχνολογίας Extended Frequency Range (XFR) κατά την οποία το CPU Θα αυξάνει αυτόματα τη συχνότητα λειτουργίας του ανάλογα με τη ψύξη - μάλιστα η AMD αναφέρει και το υγρό άζωτο ως μια μέθοδο ψύξης οπότε ενδέχεται να δούμε περισσότερα και στο κομμάτι του extreme overclocking. Το γεγονός ότι "δεν απαιτεί το input του χρήστη" όμως ίσως ξενίσει τους γνώστες του "αθλήματος", κάτι που μένει να ξεκαθαριστεί τις προσεχείς εβδομάδες. Βελτιώσεις έχουν γίνει και στο κομμάτι του prefetch των επεξεργαστών όπως δηλώνει η AMD. Μέσω ενός ειδικού αλγορίθμου, ο επεξεργαστής θα προσαρμόζει κατάλληλα τη cache ανάλογα με την εφαρμογή που εκτελείται παρουσιάζοντας πάντοτε τις μέγιστες επιδόσεις. Παράλληλα, το χαρακτηριστικό Pure Power βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση του επεξεργαστή παρακολουθώντας παράλληλα, τη θερμοκρασία, τη συχνότητα λειτουργίας και τη τάση λειτουργίας ρυθμίζοντας την ισχύ χωρίς την απώλεια επιδόσεων. Πηγή.
    2 points
  6. https://www.youtube.com/watch?v=sMcxQg5CquI
    1 point
  7. 1 point
  8. Η AirSelfie έρχεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις όσων ήθελαν να παίρνουν selfies από ψηλά όμως το selfie stick τους δεν είχε το κατάλληλο... μήκος! Έχοντας ήδη συμπληρώσει αρκετές μέρες στο Kickstarter η AirSelfie ξεπέρασε τον αρχικό στόχο των 45.000€ για πάνω από 900%, κάτι που σημαίνει πως ο κόσμος αναζητούσε για καιρό αυτή τη νέα καινοτομία! Το εν λόγω drone έχει σχήμα που θυμίζει smartphone, ενσωματώνει τέσσερις έλικες ενώ τη μια πλευρά του κοσμεί η κάμερα των 5MP HD. Το βάρος του gadget ανέρχεται στα 52g κάτι που δικαιολογείται μιας και κατασκευάζεται από αλουμίνιο και είναι αρκετά ανθεκτικό σε χτυπήματα σύμφωνα με τον κατασκευαστή του. Το drone συνδέεται στο companion app που ουσιαστικά έρχεται μαζί του και είναι συμβατό τόσο με Android όσο και με iOS συσκευές. Η εσωτερική του μνήμη φτάνει τα 4GB επιτρέποντας την αποθήκευση των φωτογραφιών χωρίς την ανάγκη συχνής σύνδεσης με το smartphone. Παράλληλα μέσω της εφαρμογής ο χρήστης μπορεί να χειριστεί το gadget και όπως ένα κανονικό drone, όχι μόνο ως ένα εργαλείο για τη σύλληψη selfie. Το AirSelfie θα βγει επίσημα σε κυκλοφορία μιας και έχει συμπληρώσει τον στόχο του και θα κυμαίνεται κοντά στα 224€. Πηγή.
    1 point
  9. Ο συνδυασμός κόκκινου και μαύρου χρώματος ποτέ δεν έδειχνε τόσο δεμένος στο εσωτερικό αυτού του Corsair Carbide 600C - του γνωστού κουτιού με inverted motherboard tray! Το εσωτερικό του 600C "χτίζεται" με hardware της ASUS και συγκεκριμένα της Maximus VIII Formula για το LGA 1151 socket που φέρει το Z270 Chipset της Intel. Επάνω της, υπάρχει πιθανόν κάποιος Core i7 6700K αν και ο modder TantricmodZ δεν το αναφέρει. Η φαντασία βέβαια αρκεί! Η GTX 1070 Strix της ASUS βρίσκεται τοποθετημένη στη συνήθη PCIe υποδοχή επέκτασης της μητρικής ενώ τροφοδοτείται από ένα 8-pin power connector με sleeved καλώδιο σε κοκκινό-μαυρο συνδυασμό χρωμάτων. Αντίστοιχο χρωματικό μοτίβο ακολουθούν και οι Trident-Z μνήμες της G.Skill. Το κολοσσιαίο hardware ψύχεται από ένα custom waterblock με engraved το λογότυπο των republic of gamers της ASUS. Πηγή.
    1 point
  10. ή θα τους χαροποιήσει, γιατί ο ανταγωνισμός μόνο θετικά φέρνει.
    1 point
  11. Η ηγέτιδα δύναμη στον χώρο της ψύξης και των περιφερειακών Cooler Master ανακοίνωσε δύο νέα gaming ποντίκια που έρχονται για να κάνουν παρέα στο MasterMouse Pro L! Τα MasterMouse S και Lite S εφοδιάζονται με λιτή σχεδίαση RGB φωτισμό (μόνο το S) και αισθητήρες ανάλυσης έως 7200 DPI, τα οποία ρυθμίζονται σε επίπεδα προσφέροντας άνεση ανάλογα με τη χρήση. Στο εσωτερικό του MasterMouse S για αυτόν τον σκοπό βρίσκεται ο αισθητήρας PixArt PMW3330 καθώς και ένας επεξεργαστής 32-bit ARM με 512KB μνήμη για την αποθήκευση macro και άλλων λειτουργιών από τα έξι συνολικά πλήκτρα του. Το MasterMouse Lite S ενσωματώνει διαφορετικό αισθητήρα (PixArt PAW3509) ανάλυσης έως 2000 DPI, παρόμοια εργονομική σχεδίαση και βάρος που δε ξεπερνά τα 86 γραμμάρια! Σε αντίθεση με τον RGB φωτισμό του MasterMouse S, το Lite S διαθέτει μόνο λευκό και σε δύο ζώνες. Η διαθεσιμότητα στην Ευρώπη ξεκινά από αυτόν τον μήνα με προτεινόμενες τιμές €49,90 και €24,90 για τα MasterMouse S και Lite S αντίστοιχα. Πηγή.
    1 point
  12. Το brandame Logi της Logitech επιστρέφει με μια έξυπνη κάμερα για το σπίτι με δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου που πηγάζει από το software τεχνητής νοημοσύνης της! Η Logitech θέλει να πλαισιώσει το έξυπνο σπίτι με μια έξυπνη κάμερα! Η εταιρία που είναι γνωστή για τα περιφερειακά της έχει πραγματοποιήσει δυναμικό ξεκίνημα και στο smart home μέσω αρκετών προϊόντων, μεταξύ τους και η νέα κάμερα εσωτερικού χώρου Circle. Η κάμερα παίρνει το όνομά της από τη κυκλική σχεδίασή της ενώ καταγράφει μια ευρεία εικόνα 135 μοιρών σε ανάλυση 1080p. Στα specs της συναντάμε και δυνατότητα night vision που επιτρέπει εγγραφή ακόμη και στο απόλυτο σκοτάδι μέχρι και 4.5 μέτρα για απόλυτη ασφάλεια σε κλειστούς χώρους. Η κάμερα είναι φορητή και επαναφορτιζόμενη ενώ συνδέεται μέσω WiFi στο δίκτυο για πρόσβαση από παντού και φέρει μικρόφωνο και ηχείο για συνομιλία με τα πρόσωπα του δωματίου. Η Logi προσφέρει μαζί και μια υπηρεσία streaming των δεδομένων αλλά και προσωρινή αποθήκευσης με ένα μικρό αντίτιμο που ξεκινά από τα 3 δολάρια για 15 ημέρες και τα 8 δολάρια για έναν μήνα. Διαφορετικά η δωρεάν έκδοση καλύπτει μια ημέρα. Σημειώνεται ότι κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλαπλές κάμερες στον ίδιο χώρο τις οποίες μπορεί να διαχειριστεί από το παρεχόμενο app για φορητές συσκευές ή μέσω του web based interface. Logitech Circle Πηγή.
    1 point
  13. Στο event της η AMD έδειξε και ένα αρκετά εντυπωσιακό όμως σίγουρα μυστήριο "κύβο" ο οποίος λέγεται πως έχει θεωρητικές επιδόσεις που αγγίζουν τα 100 TFLOPs! Το VideoCardz επικαλείται πηγές που παρευρέθηκαν στο event οι οποίες αναφέρονται σε έναν "κύβο" που κρύβει αρκετά υψηλές επιδόσεις εκμεταλλευόμενος την ισχύ των Vega GPU της AMD. Συγκεκριμένα, ο κύβος αποτελείται από τέσσερα PCBs που φέρουν Vega πυρήνες κάτι στο οποίο αναφέρθηκε ο Raja Koduri, επικεφαλής του Radeon Technologies Group. Οι πλακέτες όπως φαίνεται από τις εικόνες φέρεται να έχουν ένα ειδικό interface για τη σύνδεσή τους με τη μητρική, όπως είδαμε και στη περίπτωση της Tesla P100 κάτι που σημαίνει πως προορίζεται για deep learning και enterprise συστήματα υψηλών επιδόσεων. Περισσότερες πληροφορίες για τον κύβο δεν έχουν γίνει γνωστές και αναμένεται να μάθουμε περισσότερα σύντομα. Πηγή.
    1 point
  14. Δουλειά να υπάρχει να πάρουμε κανέναν Zen και Vega!!!
    1 point
  15. Οι πωλήσεις του νεότερου Call of Duty είναι αρκετά χαμηλότερες από τα προβλεπόμενα δηλώνουν πηγές κάτι που οφείλεται στη στροφή που πήρε όσον αφορά το gameplay. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναλυτές, οι πωλήσεις αντιγράφων του Call of Duty: Infinite Warfare ανέρχονται 17% χαμηλότερα από τις προβλέψεις που είχε κάνει η Activision λίγο πριν τη κυκλοφορία του. Μια δεύτερη πηγή επιβεβαιώνει τα παραπάνω λέγοντας πως οι πωλήσεις του Νοεμβρίου βρίσκονται κατά 51% κάτω από την ίδια εποχή πέρυσι. Τα δεδομένα σε κάθε περίπτωση έρχονται από το NPD Group και φαίνεται να συμφωνούν με αυτά του περσινού Black Ops III. Στην αντίπερα όχθη, το Battlefield 1 που επιστρέφει στα σκηνικά του πρώτου παγκοσμίου πολέμου χαίρει άκρας επιτυχίας κάτι που αναμενόταν ακόμη και από τα reveal trailers τους προ λίγων μηνών. Πηγή.
    1 point
  16. Μετά τον 20άρι ανεμιστήρα ήρθε επιτέλους και το κουτάκι!!! Μετά απο 10 χρόνια άλλαξα κουτί και οθόνη! η συγκίνηση είναι τεράστια. Μου βγαλε λίγο την πίστη το κουτάκι μιας και είναι μικρότερο σχετικά με το Armor αλλά όλα καλά!
    1 point