Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/28/2020 in all areas

  1. Σε μια αναμενόμενη αλλά σίγουρα όχι καλή ανακοίνωση, εκπρόσωπος της MSI αναφέρει κάτι σημαντικό για τις νεότερες RX 6000 GPUs της AMD. AMD και NVIDIA προσπάθησαν να μας προσφέρουν μια γερή δόση νέου hardware για τις γιορτές, ωστόσο η τρέχουσα πανδημία με όλα τα αρνητικά έχει φέρει τα πάνω κάτω στη διεθνή οικονομία επηρεάζοντας φυσικά και την αγορά των υπολογιστών. Η κατάσταση με τα λιγοστά κομμάτια που είδαμε αρχικά με τις NVIDIA GPUs συνεχίζεται, ενώ πλέον έχουμε και αρκετό insight και για τις κάρτες γραφικών της AMD όπου για πάνω από έναν μήνα είναι μη διαθέσιμες σε δεκάδες καταστήματα. Ο λόγος γίνεται για τη σειρά των RX 6000 που περιλαμβάνει τρία μοντέλα: την RX 6800, την RX 6800 XT και τέλος την RX 6900 XT, η οποία είναι και η ταχύτερη του lineup σήμερα, προσφέροντας επιδόσεις εφάμιλλες με την RTX 3090. Παρά τη διασφάλιση ότι θα δούμε αρκετές RX 6800 XT στην αγορά η AMD αντιμετωπίζει και αυτή το σκόπελο της μικρής διαθεσιμότητας κάτι που επιβεβαιώνεται από την MSI, συνεργάτης τόσο της NVIDIA όσο και της AMD. Εκπρόσωπος του marketing της MSI, στην ανακοίνωση της υλοποίησης Gaming X Trio που θα έρθει και στα χρώματα της AMD, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη θα είναι και το μόνο μοντέλο που ετοιμάζει η MSI για την ώρα, καθώς υπάρχουν πολύ μικρή διαθεσιμότητα πυρήνων που απαιτούνται για την δημιουργία των καρτών. Στη συνέχεια του λόγου του αναφέρει: "Αυτή είναι η Gaming X Trio... Δεν έχουμε επικεντρωθεί σε άλλα μοντέλα, όπως με blower ανεμιστήρα ή την σειρά SUPRIM... επειδή δεν έχουμε μεγάλη πρόσβαση σε πυρήνες, οπότε είναι καλύτερα να επικεντρωθούμε σε ένα μόνο μοντέλο, όμως στο μέλλον θα δούμε". Η Gaming X Trio αναφέρεται ως μια high end υλοποίηση με ισχυρό κύκλωμα τροφοδοσίας 12+4 φάσεων PWM και σύστημα ψύξης με τριπλό ανεμιστήρα για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του RDNA 2 πυρήνα της AMD. Την ίδια στιγμή η triple PCI slot σχεδίαση δίνει την απαραίτητη έκταση στο σύστημα ψύξης για την ενσωμάτωση και ενός πλούσιου RGB φωτισμού. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
    2 points
  2. Σε τροχιά κυκλοφορίας μπαίνουν και επίσημα οι νέοι 11ης γενιάς επεξεργαστές της Intel, κάτι που γίνεται γνωστό από έγκυρες πηγές. Η νεότερη γενιά επεξεργαστών της Intel θα μπει σε μαζική παραγωγή, σύμφωνα με ξένα μέσα, τον Ιανουάριο του ερχόμενου έτους με βλέψεις για κυκλοφορία τους επόμενους μήνες στην αγορά. Η 11η γενιά όπως θα γίνει ευρέως γνωστή θα περιλαμβάνει αρκετούς επεξεργαστές, ενώ κάποιοι από αυτούς θα φέρουν στο προσκήνιο τον δίαυλο επικοινωνίας PCI Express 4.0 για τη σύνδεση με SSDs αλλά και συμβατές κάρτες γραφικών NVIDIA και AMD. Χαρακτηριστικά υπάρχουν μερικές γενιές καρτών γραφικών που υποστηρίζουν το πρότυπο προς βελτίωση των επιδόσεων και αναφερόμαστε στις RTX 30 Series αλλά και την Radeon RX 6000 από τις δύο εταιρίες αντίστοιχα. Αφού έχουμε μάθει αρκετές πληροφορίες για τα specs των νέων CPUs, οι νεότερες κάνουν λόγο για το χρονοδιάγραμμα της εταιρίας όπως το πότε θα εκκινήσει μαζικά η παραγωγή αυτών των chips, κάτι που συνήθως υποδηλώνει ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην κυκλοφορία των επεξεργαστών στα καταστήματα. Το ενδιαφέρον σε αυτή την είδηση είναι πως οι κινήσεις της Intel δείχνουν να έχουν επισπευσθεί με στόχο τον ανταγωνισμό με την σειρά Ryzen 5000 από την AMD, η οποία βρίσκεται σε αρκετά πιο πλεονεκτική θέση προς ώρας. Οι συγκεκριμένοι CPUs θα τοποθετούνται στο LGA1200 socket και θα υποστηρίζουν μητρικές ακόμα και με το Z490 chipset, ωστόσο θα δούμε την έλευση νέων μητρικών με νέο chipset και ενδεχομένως περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας. Σημειώνεται ότι τα μέχρι τώρα specs αναφέρονται σε μοντέλα με έως και 8 πυρήνες, με νέα αρχιτεκτονική που θα διαδεχθεί την Skylake των τωρινών επεξεργαστών με σημαντική αύξηση στο IPC, που θα βοηθήσει στις τελικές επιδόσεις στο σημαντικότερο κομμάτι, όπως αυτό του gaming. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  3. Ο δημοφιλής modder χρησιμοποιεί ένα case της Lian Li το οποίο μας μεταφέρει ένα εναλλακτικό και επαγγελματικό look, παρέα με την RTX 3090 Founders Edition. Μπορεί το απλό O11 της Lian Li να είναι ο συνήθης ύποπτος σε ένα μοντέρνο PC, όμως το Lian Li O11 Air είναι η εναλλακτική πρόταση για όσους θέλουν το αυξημένο airflow που έρχεται μαζί του, χάρη στα πολλά ανοίγματα που διαθέτει. Το σύστημα βασίζεται πέρα από το προαναφερθέν κουτί και σε μια ισχυρή πλατφόρμα με τον Core i7 10700K της Intel να συμπληρώνει την μητρική ASUS Z490-E, ενώ η ατραξιόν είναι η RTX 3090 Founders Edition μαζί με την custom υδρόψυξη του επεξεργαστή. Οι μνήμες της ADATA είναι το μοναδικό ανοικτόχρωμο στοιχείο του συστήματος, ενώ η κάρτα γραφικών έχει τοποθετηθεί με riser στο PC δείχνοντας εντυπωσιακά μεγάλη, χωρίς να σημαίνει ότι το case δεν έχει τον απαραίτητο χώρο στο εσωτερικό. Η custom υδρόψυξη αφορά μονάχα τον επεξεργαστή και είναι της Bykski, συμπληρώνοντας το κύκλωμα με μαύρα hard tubes και ένα μεγάλο ψυγείο με ανεμιστήρες σε push pull διάταξη για μέγιστες επιδόσεις. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
    1 point