Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/31/2020 in all areas

  1. Η εταιρία με συγκρατημένη αισιοδοξία αναφέρει πως η νέα της κονσόλα ξεπέρασε τις 3.4 εκ. πωλήσεις παγκοσμίως, θέτοντας και νέους στόχους για το μέλλον. Το PlayStation 5 είναι η νεότερη κονσόλα της Sony και παρά την εξίσου μικρή διαθεσιμότητα που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, η εταιρία κατάφερε να σημειώσει 3.4 εκ. πωλήσεις τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του στην αγορά σημειώνοντας νέο ρεκόρ για την κονσόλα. Η μικρή διαθεσιμότητα επηρέασε σημαντικά τις πωλήσεις και ήδη η κονσόλα βρίσκεται εκτός stock σε πολλές περιοχές του κόσμου, ενώ κάποιες από τις προ-παραγγελίες θα εκπληρωθούν τον Φεβρουάριο όπως δηλώνουν και ελληνικά καταστήματα. Όμως αυτό το νέο είναι μόνο η αρχή, αφού η Sony έχει βλέψεις να φτάσει τα 16,8 με 18 εκ. πωλήσεις μέχρι και το τέλος του 2021, ωστόσο αυτό εξαρτάται ξεκάθαρα από τον ρυθμό που θα προμηθεύει ο κατασκευαστής τα πολύτιμα εξαρτήματα στο εσωτερικό. Το PlayStation 5 εξοπλίζεται με έναν σύγχρονο AMD Ryzen επεξεργαστή Zen 2 γενιάς και μια RDNA 2 GPU που κλείνουν θεαματικά το κενό των επιδόσεων ανάμεσα σε ένα τυπικό PC και την κονσόλα. Η αυξημένη ζήτηση αναμένεται να συνεχιστεί και τους πρώτους μήνες του 2021, ενώ αντίστοιχα σε μικρούς αριθμούς συναντάμε και τα Xbox Series X/S στην αγορά, κυρίως λόγω της τρέχουσας πανδημίας του Covid-19. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  2. Η Gigabyte ανακοίνωσε την διάθεση ενός νέου gaming case το οποίο φέρει μοναδικό χαρακτήρα και tilted προφίλ για να δείτε 'με άλλο μάτι' το σύστημά σας. Πρόκειται για το Aorus C700 Glass το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μητρικές μέχρι και E-ATX μεγέθους ενώ απλά κοιτάζοντάς το, διακρίνουμε σημαντικές διαφορές έναντι ενός τυπικού full tower κουτιού. Με 8+2 expansion slots και δυνατότητα τοποθέτησης της κάρτας γραφικών κάθετα το C700 Glass έχει τα σημαντικότερα gaming χαρακτηριστικά μαζί με υποστήριξη για πλήθος συστημάτων ψύξης και μέσων αποθήκευσης. Η μεγάλη λεία επιφάνεια της πρόσοψης μαζί με τον RGB φωτισμό, συμβατό με το software RGB Fusion 2.0 της εταιρίας όπως και τις μητρικές της δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για ένα μοντέρνο gaming setup που σέβεται τον εαυτό του. Πέρα από την υποστήριξη όλων των μητρικών που κυκλοφορούν στην consumer κατηγορία, το case έχει χώρο για εγκατάσταση ψυγείων υδρόψυξης έως 420mm στο επάνω μέρος και έως 360mm στην πρόσοψη, ένας συνδυασμός ιδανικός για ένα high end setup με υδρόψυκτη κάρτα γραφικών αλλά και επεξεργαστή. Το I/O περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα όπως τέσσερις USB 3.0, μια USB 3.1 Gen 2 Type-C 20GB/s, μια HDMI και έλεγχο του RGB και των ανεμιστήρων από τα σχετικά πλήκτρα, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο εύρος περιφερειακών. Επιπλέον, το C700 Glass διαθέτει και αρκετά στοιχεία για καλύτερο cable management όπως και δυνατότητα εγκατάστασης έως 6 SSDs 2.5" και έως 4 combo 2.5/3.5" drives για άφθονους σκληρούς δίσκους. Όσον αφορά το air flow, στο εσωτερικό μπορούν να εγκατασταθούν συνολικά μέχρι και οκτώ ανεμιστήρες μεγέθους 120mm για την αποτελεσματική ψύξη των εξαρτημάτων στο εσωτερικό. Το product page του κουτιού έχει ήδη αναρτηθεί όμως δεν υπάρχει ακόμα στα καταστήματα, αν και περιμένουμε την τιμή του να είναι υψηλή. Gigabyte Press Release Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  3. Το Torchlight II προστίθεται στην λίστα των δωρεάν παιχνιδιών που προσφέρει η Epic και θα μπορείτε να το βάλετε στην βιβλιοθήκη σας μέχρι και τις 7 το απόγευμα. Το προ-τελευταίο παιχνίδι της Epic Games δίνεται δωρεάν σήμερα και είναι το Torchlight II, έχοντας μακρά ιστορία ως ένα διαφορετικού τύπου RPG game που μοιράζεται πολλά κοινά με άλλα δημοφιλή RPGs του χώρου όπως την σειρά Diablo. Το Torchlight II κυκλοφόρησε το μακρινό 2012 από την Runic Games ενώ προσφέρει μεταξύ άλλων και co-op gameplay και έχει ήδη συγκεντρώσει καλές κριτικές από δεκάδες gamers παγκοσμίως. Αυτό είναι το προ-τελευταίο παιχνίδι που δίνει δωρεάν η Epic Games την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και για την τελευταία ημέρα του έτους περιμένουμε ακόμα ένα δημοφιλές game. Από την λίστα που έχει διαρρεύσει πριν από μερικές ημέρες, σήμερα το απόγευμα περιμένουμε την ανακοίνωση του τελευταίου τίτλου που ενδέχεται να είναι το Jurassic World: Evolution, ένα αρκετά παιχνίδι business simulation που μας τοποθετεί στην ηγεσία ενός πάρκου δεινοσαύρων, ενώ έχει κυκλοφορήσει μόλις πριν από δύο χρόνια, έχοντας συλλέξει αρκετά καλές κριτικές στο σύνολό του. Όσον αφορά άλλες υπηρεσίες παιχνιδιών, αξίζει να αναφέρουμε ότι στο GOG δίνεται δωρεάν και για λίγες ώρες το Metro Last Light Redux, ένας τίτλος που εκσυγχρονίζει το δημοφιλές παιχνίδι της σειράς, δίνοντάς του διαφορετικό χαρακτήρα. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  4. Οι φορητές κάρτες γραφικών της εταιρίας θα κυκλοφορήσουν αρκετά σύντομα στην αγορά και ήδη έχουμε μια εικόνα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Μόλις χθες, αρκετοί κατασκευαστές ανάρτησαν τα νέα laptops με τα οποία θα πορευτούν το 2021 στην αγορά, εκεί όπου θα δούμε και την ενσωμάτωση των πρώτων mobile RTX 30 Series GPUs της NVIDIA. Είναι γνωστό ότι η αρχιτεκτονική Ampere θα έρθει σχεδόν άμεσα ωστόσο δεν γνωρίζαμε τα πλήρη specs τους, μέχρι που ένας κατασκευαστής ανάρτησε πληροφορίες για δεκάδες μοντέλα online. Ο λόγος για τις: RTX 3060 Mobile, RTX 3070 Mobile και RTX 3080 Mobile οι οποίες θα έχουν αισθητές διαφορές από τις desktop παραλλαγές τους. Η RTX 3060 Mobile θα περιλαμβάνει 3072 CUDA cores με χρονισμούς από τα 900MHz έως και τα 1700MHz σε gaming ενώ θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, τις: Max-Q και Max-P που θα διαφέρουν στο total graphics power (TGP) τους. Η συγκεκριμένη GPU θα ενσωματώνει τον GA106 πυρήνα της NVIDIA όπως επίσης και 6GB GDDR6 μνήμης με εύρος διαύλου 192-bit. Τα specs της είναι σαφώς μειωμένα από την desktop RTX 3060 Ti που πλαισιώνεται από 4864 CUDA cores και επιδόσεις στα επίπεδα της RTX 2080 Super. Η RTX 3070 Mobile θα εφοδιάζεται με 5120 CUDA cores και τον GA104 πυρήνα της NVIDIA για επιδόσεις περισσότερο κοντά στην desktop 3060 Ti παρά την desktop RTX 3070 που διαθέτει 5888 CUDA cores και αντιστοιχεί σε επιδόσεις με την RTX 2080 Ti του προηγούμενου lineup. Η RTX 3080 Mobile έχει τον ίδιο GA104 πυρήνα όμως με 6144 CUDA cores που σημαίνει ότι οι επιδόσεις της θα οριοθετούνται κοντά στην desktop RTX 3070. Φυσικά ανάλογα το TGP που κοιτάζουμε οι επιδόσεις ενδέχεται να διαφοροποιούνται αισθητά, οπότε σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελέγχουμε τον φορητό υπολογιστή που πρόκειται να προμηθευτούμε πριν από οποιαδήποτε αγορά. Η κυκλοφορία των συγκεκριμένων καρτών θα συνοδευτεί με την ανακοίνωση αρκετών συστημάτων από μεγάλους κατασκευαστές στις αρχές Ιανουαρίου, όταν η NVIDIA αναμένεται να τρέξει το σχετικό online event της. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  5. Η ιδιαίτερη αναφορά στον περιοδικό πίνακα έφερε στη ζωή το Xenon 54, δια χειρός Snef Computer Design. Με βάση το προσιτό Thermaltake Core P3 ο δημοφιλής modder δημιούργησε ένα setup που σίγουρα δεν μοιάζει με τα περισσότερα Core P3 που κυκλοφορούν στην αγορά. Το σύστημα που στήθηκε στο open frame chassis της Thermaltake περιλαμβάνει την νέα μητρική της ASUS Strix B550-XE παρέα με έναν Ryzen 7 3800 XT και 16GB μνήμη της TeamGroup. Παρά το εξαιρετικά μεγάλο μέγεθος των σκληρών δίσκων που αγγίζει τα 24TB σε ένα σύνολο δύο drives, το σύστημα πλαισιώνεται από μια custom υδρόψυξη με προϊόντα της EK Water Blocks, όπως την αντλία, το water block του επεξεργαστή αλλά και τα fittings, δημιουργώντας τις καλύτερες συνθήκες λειτουργίας για τον Ryzen 7 της AMD. Η ενδιαφέρουσα τροποποίηση έφερε μια γρίλια στην πρόσοψη, αλλά και ένα custom distro plate που δρα και ως reservoir για την υδρόψυξη μεταφέροντας το δροσερό ψυκτικό υγρό πίσω στον οκταπύρηνο επεξεργαστή. Στην γρίλια, τοποθετήθηκε ένα ψυγείο μεγέθους 360mm στο οποίο τρεις ανεμιστήρες ROG Strix αναλαμβάνουν την ψύξη του για την αποτελεσματική μείωση των θερμοκρασιών. Τέλος, το κύκλωμα της custom υδρόψυξης διαπερνά και τις RAM του συστήματος, ενώ ο μωβ φωτισμός ολοκληρώνει το αισθητικό κομμάτι. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
    1 point