Bolt

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

About Bolt

  • Birthday 07/01/1984

Bolt's Achievements

Member

Member (2/5)

10

Reputation

  1. Έκανα αυτό που είπες και οι θερμοκρασίες φαίνεται να έπεσαν σε 80+. Αλλά μετά από λίγο στο linpack μου έβγαλε error. :que:... 2010-02-20-01h25-CPU1.png 2010-02-20-01h25-CPU2.png 2010-02-20-01h25-CPU3.png 2010-02-20-01h25-CPU4.png 2010-02-20-01h25-VCore.png 2010-02-20-01h25-Volt3.png 2010-02-20-01h25-Volt5.png 2010-02-20-01h25-Volt12.png
  2. Και αυτό με βάση το review το έβαλα. Το vtt έχει να κάνει με τις μνήμες;
  3. Θα το δοκιμάσω αυτό που λες φίλε μου. Το uncore είναι διπλάσιο από τις μνήμες και vtt νομίζω ήταν 1,515. Οι μνήμες είναι 12gb corsair xms 1600 8-8-8-24
  4. Εντάξει δεν αγχώνομαι. Εξάλλου έχω περάσει απίστευτη γκαντεμιά με αυτό το pc που δεν μου κάνει κάτι εντύπωση πλέον. Ξέχασα να πω ότι χρειάζομαι το HT on γιατί δουλεύω σε 3d εφαρμογές. Δεν είναι αυτοσκοπός τα 4ghz απλά θα με βοηθούσε σε κάποιες περιπτώσεις. Προς το παρόν δουλεύω με stock ρυθμίσεις.
  5. Αν δεν κάνω λάθος το review που υπάρχει εδώ για τις gigabyte λέει για 1,4 και 69 βαθμούς. Η πάστα θα αλλαχτεί κάποια στιγμή αν και για 2 βαθμούς δεν νομίζω ότι αξίζει. Τότε θα δω και πως πατάει η ψύχτρα αν και νομίζω πως είναι εντάξει. Εγώ αν κατέβω από το 1,4 έχω bsod σε prime95. Μόνο εκεί δουλεύει. Εκτός κι αν χρειάζεται και κάποια άλλη ρύθμιση μιας και δεν κατέχω τα περί o/c. Θόρυβο δεν θέλω σε καμία περίπτωση. Καλύτερα με stock ρυθμίσεις δηλαδή. Αλλά θα δοκιμάσω ένα αρχικά και βλέπουμε. Ειλικρινά πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πως δουλεύετε όλοι κάτω από 1,4 κι εγώ δεν μπορώ. Μήπως είναι ελαττωματικός ο επεξεργαστής;
  6. O scythe μου φαίνεται θορυβώδης στο βίντεο αλλά αν τον φέρουν στο πλαίσιο μπορεί να τον δοκιμάσω. Γιατί όμως τέτοια διαφορά τιμής με τον noctua; Όπως είπα η ψύχτρα δεν σφίγγει άλλο, είναι τέρμα. Και σε μένα σηκώνει όλη τη μητρική αλλά μπορεί να μην εφαρμόζει τέλεια. Η πάστα είναι νορμάλ ποσότητα. Διαφορά θερμοκρασίας υπάρχει με ανοιχτό κουτί. Αυτό όμως που είπα με την πίεση είναι ότι όταν σε full load την πίεσα αρκετά μειώθηκε λίγο η θερμοκρασία και μόλις την άφησα επανήλθε εκεί που ήταν. Άρα μπορεί να εφαρμόσει και λίγο καλύτερα. Μήπως τελικά έχω πέσει σε ζεστή cpu; Γιατί και κάτω από 1,400 "έτρωγα" μαύρη οθόνη συνήθως.
  7. Ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμα. Στην UD5 όταν ανεβάσω τη συχνότητα ανάβουν κάποια μπλε led στην μητρική τα οποία μένουν μόνιμα αναμμένα. Αυτό μόνο σε o/c. Σε στοκ ρυθμίσεις όλα τα led σβήνουν όταν bootάρει. Είναι φυσικό αυτό;
  8. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. @ no name. Pιστεύω ότι το ρεύμα είναι πολύ σημαντικό. Απλά επειδή ο exhaust θα είναι πολύ κοντά σε αυτόν που κάνει pull αναρωτιέμαι μήπως θα έπρεπε να είναι πιο δυνατός απ' όλους. Δηλαδή: exhaust>pull>push @Boton. Αποδίδει το να έχεις 2 ίδιους ανεμιστήρες για push pull; Κι εγώ σκεφτόμουν να προσθέσω ένα noctua αλλά είναι πολύ ακριβός γι ανεμιστήρας και με βάση αυτόν που έχω δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν θα είναι καλή αγορά. Από την άλλη έχω διαβάσει αρκετά για τους scythe αυτούς αλλά απ' όσο ξέρω κάνουν και πολλή φασαρία κάτι που δεν θέλω σε καμία περίπτωση. Πάστα έχω βάλει 3 φορές αλλά δεν έχω αλλάξει μάρκα. Έβαζα αυτή της prolimatech. Λογικά θα βάλω την as5 κάποια στιγμή, απλά δεν την έβρισκα. @Jden. Εγώ όμως πιάνω 90 για πλάκα σε full load και είναι και χειμώνας (αν και ήταν αρκετά ζεστό το δωμάτιο εκείνη τη στιγμή). Το κουτί βέβαια δεν έχει πολλούς ανεμιστήρες και μπορεί να παίζει ρόλο κι αυτό. Ακόμα και τα αχρησιμοποίητα disk trays έβγαλα για καλύτερη ροή (έπεσε 1-2 βαθμούς) Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το πως πατάει η ψύχτρα. Οι βίδες τερμάτισαν αλλά ίσως να θέλει κι άλλη πίεση. Θα δω μήπως κάνω καμιά πατέντα. Προς το παρόν είμαι με stock ρυθμίσεις (41c- 68c) αλλά όταν έχω κάτι νεότερο θα το ποστάρω.
  9. Συνεχίζω από εδώ το θέμα που έχω με τις θερμοκρασίες για να μην είναι στο review του ανθρώπου. Συνοπτικά το πρόβλημα εδώ: http://www.hwbox.gr/83185-post79.html Το εσωτερικό του pc είναι έτσι (εκτός της vga που πήγε μια θέση πιο ψηλά). [/url] Υπάρχει ένας ανεμιστήρας μπροστά και ένας στο πλάι που φέρνουν αέρα και ο πίσω που βγάζει. Πάνω στην ψύχτρα είναι ένας noctua. Όπως βλέπετε από τις θερμοκρασίες κάτι δεν αποδίδει καλά. Στην προσπάθεια λοιπόν να βελτιώσω την κατάσταση σκέφτομαι την προσθήκη ενός ανεμιστήρα πάνω στην ψύχτρα για push pull. Έχω διαβάσει ότι ο ανεμιστήρας που κάνει pull πρέπει να είναι πιο δυνατός. Με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε ο exhaust να είναι ακόμα πιο δυνατός ώστε να δημιουργείται ρεύμα; Ποιον ανεμιστήρα θα προτείνατε; Με νοιάζει πολύ ο θόρυβος οπότε θέλω να τον κρατήσω φυσιολογικό ακόμα κι αν δεν μπορέσω να πιάσω δυστυχώς τα 4ghz.
  10. Εγώ έχω υψηλές θερμοκρασίες με την megahalems στα 4ghz, αλλά δεν μπορώ να πω ότι φταίει η ψύχτρα μιας και δεν ξέρω ακριβώς γιατί.
  11. Δυστυχώς δεν είμαι τώρα μπροστά. Πάντως είναι αυτά που λέει και ο οδηγός εδώ. Μάλιστα προσπάθησα να κατεβάσω λίγο το vcore αλλά είτε δεν έμπαινε στα windows καθόλου ή πέταγε μαύρη οθόνη. Τώρα το έχω στα 3,4 και μετά από 1 ώρα με prime95 ήταν στους 75-76. ΥΓ Αν είσαι από Ρέθυμνο είμαστε πατριώτες.
  12. Έχω αυτή τη μητρική και την megahalems με όλα τα dimms γεμάτα και ένα noctua κουμπωμένο κανονικά με τα σιδεράκια. Τώρα βέβαια σε μένα οι θερμοκρασίες δεν είναι καθόλου καλές με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κλοκάρω αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
  13. Αυτές είναι οι θερμοκρασίες που έχω σε στοκ idle Αυτές οι θερμοκρασίες που έχω σε στοκ full load Δεν ξέρω τι είναι αυτή η cpu θερμοκρασία που δείχνει το πάνελ του everest. Στο μόνιτορ του stability test ο πυρήνας είχε ίδιες θερμοκρασίες με τα άλλα προγράμματα. Τώρα σε o/c 4ghz έχω και σε full load Το pc είναι Αυτά που μου έκαναν εντύπωση είναι: Μετά το o/c και σε idle ενώ είχα πχ 48 βαθμούς ξαφνικά για ένα δευτερόλεπτο εμφανιζόταν ένα 62c και μετά πάλι πίσω. Αυτό γινόταν κάμποσες φορές. Άνοιξα το πλαινό καπάκι και πίεσα την ψύχτρα για να δω μήπως υπάρξει διαφορά. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα πίεσης είδα μείωση (σε full load) περίπου 4 βαθμούς. Την ψύχτρα όμως δεν μπορώ να την βιδώσω κι άλλο γιατί οι βίδες έχουν τερματίσει. Γενικά πάντως είναι πολύ μυστήριες οι θερμοκρασίες. Ίσως με ένα ακόμα ανεμιστήρα (push pull) να βελτιωθεί η κατάσταση. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει διαφορά με την as5 σε σχέση με την πάστα της prolimatech. To στρεσάρισμα έγινε με prime95 για λίγα λεπτά κάθε φορά. Αν έχετε κάτι στο μυαλό σας που μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα...
  14. 'Οχι όλα νορμάλ φαίνονται. Η πάστα ήταν λίγη και η βίδες της ψύχτρας τερμάτισαν. Αύριο θα δω με το everest & coretemp γιατί το γύρισα σε στοκ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει όμως... ΥΓ Πάστα έβαλα αυτή της prolimatech. Θα δοκιμάσω σύντομα και την as5 αν και δε νομίζω να δω 10-15c διαφορά.
  15. Ότι λέει κι ο οδηγός. 1.400 αν θυμάμαι καλά. Δοκίμασα και λιγότερο αλλά crashαρε.