nick2008

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

About nick2008

  • Birthday 10/27/1968

nick2008's Achievements

Newbie

Newbie (1/5)

10

Reputation

  1. Θα σου ήταν εύκολο να μου πρότεινες μία αξιόπιστη και δοκιμασμένη λύση σε υδρόψυξη για το συγκεκριμένο mobo?? Το κουτί που έχω είναι το STACKER 830. Eυχαριστώ εκ των προτέρων..
  2. Όταν πρωτόγραψα εδώ ήμουν σχεδόν εντελώς ψάρακας και το αμέσως προηγούμενο post μου το αποδεικνύει περίτρανα και καλά κάνατε και το αφήσατε αναπάντητο. Μετά από ένα μήνα και με αμέτρητες (κυριολεκτικά ) δοκιμές μέσα και έξω από bios και τεστοπρογράμματα κατάφερα επιτέλους να κλοκάρω τις 1800αρες μνήμες από 8-7-6-21-2Τ σε 7-7-7-20-1Τ και παράλληλα να σταθεροποιήσω το σύστημα, αφού προηγουμένως πέρασα και το τελευταίο bios (beta) 0503.. Βασικά τα περισσότερα μένουν στο auto εκτός από : CPU RATIO 0.80 FSB 450 PCIE 105 RAM FREQUENCY 1801 RAM CR 1N RAM CLOCK 7-7-7-20 CPU VOLT 1.38750 PLL VOLT 1.56 FSB TERM VOLT 1.26 RAM VOLT 2.02 NB VOLT 1.51 NB GTL VOLT 0.67 CPU SPECTRUM Disabled PCIE SPECTRUM Disabled και στο CPU Configuration Menu : C1E SUPPORT και VANDERPOOL TECHNOLOGY και τα δύο Disabled. Με αυτά το Prime95 έτρεχε 7 ώρες και το MemTest86 σε δύο full passes --- όλαl OK !!! :D ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!!
  3. Ίσως είχες πρώιμο bios... Εγώ με το τελευταίο (0401) μπουτάρω κανονικά στα 900Mhz με τις auto ρυθμίσεις της μητρικής (και λίγο ψηλότερα που δοκίμασα στα 912 πάλι οκ). Βέβαια προς το παρόν δουλέυω με τους stock χρόνους των cellshock (8-7-6-21)... Δεν ξέρω όμως πόσο ασφαλές voltage (PLL και FSB termination) να βάλω στον QX9650 (με αέρα - mugen) για να τον σταθεροποιήσω ώστε να μην κολλάει και να χάσω τη δουλειά μου... Σε idle μου δίνει συνήθως 45αρια και 47αρια. Κάπου διάβασα ότι ανεβάζοντας το ΝΒ μέχρι το 1.51 θα έχω καλύτερη θερμική συμπεριφορά της cpu. Τώρα το'χω στο 1.41 Επίσης δεν ξέρω τί να δώσω στο vSB (προς το παρόν το'χω στο auto)....
  4. Παιδιά καλησπέρα και ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον που δείχνετε !!! Να πω ότι πάει καμμιά ώρα που μπήκα ξανά Internet αφού προηγουμένως είχα πλακώσει τις μνήμες στα tests με το boot disk του memtest86. Δοκίμασα με περασμένο το τελευταίο BIOS (0401) μία μία με τις αυτόματες ρυθμίσεις της μητρικής (9-9-9-24) στο πρώτο socket (είναι κόκκινα και μαύρα τα δύο κανάλια με αρχή το κόκκινο) και... δεν έδειξαν error σε ένα pass (100%) που τα υπέβαλα !!!! Μετά δοκίμασα σε dual channel (sockets A1 και Β1) κάθε ζευγάρι (ίδιο serial) και πάλι ΟΚ. Μετά τα δοκίμασα σε dual πάλι αλλά βάζοντας τους default χρόνους της cellshock (8-7-6-21) πάντα στα A1 και Β1 sockets και το ένα ζευγάρι βγήκε ΟΚ αλλά το άλλο έδωσε error γύρω στο 65% του test. Του άλλαξα sockets (A2 και Β2) και... ουφ και αυτό έβγαλε κανονικά το test. Μετά τα έβαλα όλα πάνω (το ζευγάρι που "κλώτσησε" το άφησα εκεί που δούλεψε) και ξαναδοκίμασα... ΟΚ. Ηρθε η ώρα για "πείραγμα" του BIOS. Oi ρυθμίσεις: CPU Ratio 08.5 STRAP 333 FSB 450 PCIE Frequency 100 DRAM CR 1N (προφανώς εννοεί 1Τ) ---------------------------------------------- Τους χρόνους της μνήμης τους άφησα τους ίδιους (8-7-6-21), αν και καλύτεροι θα ήταν... όνειρο !!! ---------------------------------------------- CPU Voltage 1.41250 CPU GTL Reference (0/2) AUTO CPU GTL Reference (1/3) AUTO CPU PLL Voltage AUTO FSB Termination Voltage 1.40 DRAM Voltage 1.96 NB Voltage 1.41 NB GTL Voltage Reference AUTO SB Voltage AUTO Clock Over-Charging Voltage AUTO ----------------------------------------------- Load-Line Calibration PERFORMANCE (οι άλλες επιλογές NORMAL και AUTO) CPU Spread Spectrum DISABLED PCIE Spread Spectrum DISABLED ----------------------------------------------- Με αυτά δοκίμασα πάλι με όλα τα modules το memtest86 και ΟΛΑ ΟΚ !!! Βέβαια δεν άργησαν τα παρατράγουδα... Μετά από κανα μισάωρο στα Vista (Firefox και Word) και ενώ όλα φαίνονταν καλά (βέβαια πιστεύω ότι με τα παραπάνω το παραφόρτωσα με ρεύμα...) και με θερμοκρασίες πυρήνων 46, 46, 44, 44 , το PC ΚΟΛΛΗΣΕ !!!!! :( Καλά τα πήγα σχετικά νομίζω αλλά κάτι δεν δουλεύει....... Καμμιά βοήθεια βρε παιδιά... Να'στε καλά.
  5. Μόλις έκανα και το άλλο... Έκαψα σε ένα boot δισκάκι το memtest86 με το 2.01 iso και αφού πέρασα στο BIOS τα πάντα στο AUTO με μόνη αλλαγή την επιλογή DRAM Frequency που την έβαλα στα 1800Mhz (η μητρική αυτόματα ρυθμίζει FSB και CPU Ratio Control ανάλογα με την ταχύτητα που έδωσα) άρχισα το test.... Oi χρονισμοί της μνήμης έπεσαν στα 9-9-9-24 (υπενθυμίζω ότι οι μπλε cellshock SE δουλεύουν στα 8-7-6-21) το FSB πήγε στο φυσιολογικό 450 και η ταχύτητα της CPU πήγε στα 3100 και κάτι. Ε, λοιπόν, το test γύρω στο 25 με 30% άρχισε να πετά συνέχεια errors !!!!!! :confused: Tο επόμενο είναι να βάλω ένα ένα τα modules στο πρώτο memory slot και να επαναλάβω το test μπας και καταλάβω σε ποιό/ποιά υπάρχει ελλάττωμα... Και τα χρυσοπλήρωσα ρε γμτ, πάνω από 850 ?... :stars: Στο ΠΛΑΙΣΙΟ τις επιστρέφω υποθέτω, έτσι ??
  6. Kαλημέρα σε όλους. Είμαι θα έλεγα κάπως καινούργιος στο θέμα O/C και θα ήθελα λίγη βοήθεια, αν μπορεί κάποιος... Έφτιαξα ένα συστημα με την P5E3 Premium Wi-Fi, τον QΧ9650, 4GB DDR3 CellShock 1.800Mhz 8-7-6-21 (τις μπλε special edition από Πλαίσιο) με αέρα σε CPU (MUGEN, τοποθετημένη κάθετα λόγω χώρου ανάμεσα σε heatpipes και ram) και μνήμες (τα ανεμιστηράκια της corsair). FSB 450, STRAP 333, Multiplier 8.5, CPU Voltage 1.41250, FSB Termination Voltage 1.30, και ως προς τις μνήμες χρόνους 8-8-8-21-2Ν και Voltage 1.90. Όλα τα άλλα στο AUTO. Δυστυχώς το σύστημα (VISTA Ultimate x64) δεν είναι σταθερό. Ομολογώ ότι η μόνη απαίτηση ήταν να βλέπω την πραγματική ταχύτητα της RAM. Εδώ και μία βδομάδα όμως που το έφτιαξα έχω δει περισσότερες BSoD οθόνες απ' ό,τι είχα δει με τα ΧΡ μέσα σε τρία χρόνια.... Δοκιμάζω με το memtest3.6 τη μνήμη (σε δόσεις είτε των 512ΜΒ είτε των 1024ΜΒ) και πάντα μου πετάει μετά από κανα τρίλεπτο με πεντάλεπτο 1-2 λάθη (δεν το αφήνω και περισσότερο μετά τα errors). Δοκίμασα να βάλω τιμές στο NB Voltage (από 1.41 μέχρι και 1.51) και να ανεβάσω λίγο το ρεύμα της μνήμης (δοκίμασα 1.92, 196, 1.98, 2.02, 2.04 και 2.06) έβαλα τους χρονισμούς της μνήμης στις εργοστασιακές τους τιμές (8-7-6-21) αλλά... και πάλι οι μνήμες ποτέ δεν πάρεμειναν σταθερές..... Που να βάλω και τιμή στο CR... 1T !!!!! Ειλικρινά φοβάμαι πολύ για τη δουλειά μου και τα έγγραφα που γράφω στο PC, γιατί με τα απροσδιόριστου χρονικού σημείου κολλήματα του PC χάνω αυγά και πασχάλια.... Αν υπάρχει κάποιος βρε παιδιά που έχει δοκιμάσει τη συγκεκριμένη μητρική και το O/C της ας μου πει τί τιμές να δώσω σε ποίες ρυθμίσεις ώστε να σταθεροποιήσω και γω το σύστημά μου... :( Χίλια ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!
  7. Και σε μένα ο θείος μου το πρωτόφερε.. Αλλά μετά, που είδα ότι αξίζει, ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ και μάλιστα και στην ακριβότερη special edition του. Όπως το ίδιο έκανα και με τα S.TA.L.K.E.R., BIOSHOCK, ASSASINS CREED, όλα τα MAX PAYNE και όλα τα SPLINTER CELL, το OBLIVION κλπ. κλπ. Όλα στις ειδικές ακριβές εκδόσεις τους με τα καλούδια τους, τους χάρτες τους και τα δώρα τους... όπως ουσιαστικά αξίζει να πωλείται κάθε παιχνίδι. Ας θυμηθούμε όλοι ή τουλάχιστον αρκετοί από μας τις "απλές" εκδόσεις των pc games του παρελθόντος που δεν χρεαζόταν special edition για να σου προσφέρει ένα σωρό μέσα στη συσκευασία... Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η πειρατεία δεν είναι πανάκεια για κάθε οικονομική αποτυχία στο χώρο του pc gaming. Tα αίτια σίγουρα περνάνε και από κει αλλά δεν σταματούν εκεί... Το βασικότερο και κλειδί της επιτυχίας (μακάρι ν' ανοίξουν τα μάτια τους οι της Crytek και κάθε Crytek) είναι o σεβασμός προς τον καταναλωτή και όχι το κυνήγι του ρητού του έμπορα "το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος με το μικρότερο δυνατό κόστος" !!!!!! Αν θέλουν κονσόλες και χαζοχαρούμενα μπλιμπλίκια με γειά τους με χαρά τους. Είδανε τα καζάντια τους με port τίτλους όπως Halo 2, Gears of War, Assasin's Creed, Lost Planet και δεν συμμαζεύεται... Ό,τι και να κάνουν μετά στις κονσολάδικες εκδόσεις δεν σώζει την κατάσταση δυστυχώς. Τώρα λέει παλεύουν τα MASS EFFECT και του αλλάζουν χειρισμό γι' αυτό πάει για Ιούνιο... Κααααλάααα....
  8. To ΒΑΣΙΚΟ, όπως διαβάζω είναι ότι έχει ΑΡΙΣΤΗ θερμική συμπεριφορά δίνοντας 36º C με μέτριες στροφές (σχεδόν αθόρυβη στο μάξιμουμ) !!!!! :whoohoo: Περιμένω με ανυπομονησία να κοπιάσουν με το καλό και στην Ελλάδα !!!! Ηδη περιμένει καλύτερη αντιμετώπιση η 8800GTS μου ... :worship2:
  9. Καλησπέρα σε όλους. Πρώτο μου post και δηλώνω ψάρακας με το pc O/C αν και ασχολούμαι με τους προσωπικούς υπολογιστές από την εποχή του HYUNDAI XT (1988 αν θυμάμαι καλά) :shades: Βάζω το πρώτο μου μήνυμα εδώ γιατί είμαι ένας από τους ψημένους να τσιμπήσουν τη συγκεκριμένη μητρική και... όταν είδα απ' τη φωτό ότι σχεδόν εφάπτωνται heatpipes και μνήμες τρελλάθηκα !!!! Τελικά δεν είναι ακριβώς έτσι αν και η απόσταση είναι πολύ μικρή... Βρήκα μία φωτό που δείχνει την πραγματικότητα.. Τελικά, ακόμη επιμένω στο "τσίμπημά" της...