Mariosalice

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

About Mariosalice

  • Birthday 04/06/1962

Systems Specs

  • CPU
    Q6700
  • Motherboard
    ASUS Striker II Formula
  • GPU(s)
    2X8800GTX
  • RAM
    4X1GB CellShock CS22216050 DDR2 1150 5-5-5-18
  • SSDs & HDDs
    Hitachi T7K250 - 7K1000
  • Sound Card
    On board
  • OS
    Vista 64 Ultimate

Mariosalice's Achievements

Member

Member (2/5)

10

Reputation

  1. ΛΟΛ δεν κατάλαβες τι έγινε ε? Τα λάθη πληρώνονται Δικό σου ήταν το δέμα? Μου ήρθε μια ειδοποίηση από το ταχυδρομείο και την αγνόησα γιατί συνέχεια μου στέλνουν τραπεζικές κάρτες. Ευχαριστώ θερμά για το υπέροχο δώρο. Το έχω μπροστά μου. GoMaR Ναι βρε, μπαίνει με ip αλλά είχαν ένα μικροοοο προβληματάκι γιατί ξεχνάνε http://212.113.133.53/
  2. Μπα τίποτα. Γενική διαπίστωση ήταν ... Λύθηκε το πρόβλημα. Expiration Date:2-2-2011
  3. ΟΚ. Ίσως είναι καιρός να αλλάξω κάποιες παλιές μου αντιλήψεις. LOL. Θα κάνω μια προσπάθεια να σας πείσω να δουλέψετε κι άλλο. Sorry. Το μόνο πλέον που μένει για να ολοκληρωθεί το Phenom II review είναι να δούμε τις επιδόσεις σε ένα Phenom II Part 3 review - Extreme Overclocking with LN2.
  4. Είδα τις μετρήσεις κατανάλωσης. Αλλά - Η θεωρία διαφέρει από την πράξη - είναι καλύτερα να επιβεβαιώσουμε ότι ένα 400W τροφοδοτικό είναι επαρκές. - Δεν ξέρω πόσο ακριβής είναι ο "μετρητής Watt" που χρησιμοποίησες. - Η μέτρηση μπορεί να αλλοιώνεται εξ αιτίας του PFC (power factor correction) - Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι η πραγματική κατανάλωση από το τροφοδοτικό, τη mobo, από overclocked CPU, μνήμες, chipset και την κάρτα γραφικών gtx260 να τρέχει crysis είναι 320W - 20% = 256W, σύμφωνα με τις "προδιαγραφές κατανάλωσης" που έχω δει. Τα νούμερα κατανάλωσης στο review, αν και είναι χρήσιμα για σύγκριση της κατανάλωσης, μου είναι δύσκολο να τα χρησιμοποιήσω σε απόλυτα νούμερα ώστε να επιλέξω τροφοδοτικό. EDIT Νο 1 Η εμπειρία του billpeppas είναι χρήσιμη. Αλλά πόσοι χρησιμοποιούν τροφοδοτικό 400W, για ένα σύγχρονο σύστημα με core i7, με μια κάρτα γραφικών, έστω και χωρίς OC? Ούτε η Nvidia προτείνει τόσο μικρό τροφοδοτικό ούτε και κανείς άλλος. Αλλά τα ηλεκτρονικά βελτιώνονται και τα σύγχρονα τροφοδοτικά αποδίδουν καλύτερα. Πάντως διάβασα με προσοχή τις μετρήσεις κατανάλωσης. Ίσως είναι καιρός να αλλάξω κάποιες παλιές μου αντιλήψεις. EDIT No 2 LOL. Θα κάνω μια προσπάθεια να σας πείσω να δουλέψετε κι άλλο. Sorry. Το μόνο πλέον που μένει για να ολοκληρωθεί το Phenom II review είναι να δούμε τις επιδόσεις σε ένα Phenom II Part 3 review - Extreme Overclocking with LN2. This is a Greek to English Google translation friendly text.
  5. Αυτό θα ήθελα να το δω σε test. Με τη σύνθεση του Q6600 στα 3700 που έχετε σε αυτό το test και με 400W τροφοδοτικό, να παίξετε δύο ώρες crysis. Έχετε το τροφοδοτικό Hiper HPU-4S425 - 425 Watt στα 49?. Βάλτε το crysis bench σε λούπα και μια κάμερα να δείχνει τον υπολογιστή και την οθόνη σε περίπτωση που σκάσει ο υπολογιστής ... Σχετικά με τα bottlenecks. Πάνω απ΄όλα έχουν σημασία ο προγραμματισμός και οι απαιτήσεις κάθε παιχνιδιού. Σε γενικές γραμμές ισχύει ότι στις χαμηλές αναλύσεις, τα καλογραμμένα παιχνίδια γίνονται CPU limited και στις μεγάλες αναλύσεις γίνονται GPU limited. Δηλαδή αν τρέχουμε παιχνίδια σε χαμηλές αναλύσεις, μια πιο δυνατή CPU δίνει περισσότερα FPS και άρα χρειαζόμαστε πιο γρήγορο επεξεργαστή. Αν τρέχουμε σε μεγάλες αναλύσεις, τα παιχνίδια γίνονται GPU limited κι έτσι χρειαζόμαστε πιο δυνατή κάρτα γραφικών. Το bandwidth εξαρτάται από την πλατφόρμα (chipset - μητρική) και από την κάρτα γραφικών και επαρκεί ή δεν επαρκεί για κάθε συνδυασμό. Όταν λοιπόν συγκρίνουμε επεξεργαστές, χρησιμοποιούμε χαμηλές αναλύσεις για να δούμε διαφορές και δεν έχει νόημα να κοιτάμε τις μεγάλες αναλύσεις. Έλεγχος για bottlenecks 1. Έλεγχος για bottleneck στον επεξεργαστή (CPU limited) Ελέγχουμε τα FPS που δίνει μια κάρτα γραφικών (GPU) με ένα επεξεργαστή που τρέχει σε διαφορετικές ταχύτητες. Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε έναν ξεκλείδωτο επεξεργαστή και να αλλάξουμε τον πολλαπλασιαστή του μέσα από BIOS. Εάν τα FPS που παίρνουμε αλλάζουν αναλογικά με την ταχύτητα της CPU, τότε το πρόγραμμα είναι CPU limited. 2. Έλεγχος για bottleneck στη μηχανή shader της GPU (shader limited) Μειώνουμε τη συχνότητα του πυρήνα της GPU με κάποιο πρόγραμμα όπως τα Coolbits. Εάν μειώνονται τα FPS που παίρνουμε αναλογικά με τη συχνότητα της GPU, τότε το bottleneck είναι το vertex shader, rasterization, ή και το fragment shader (GPU shader limited). 3. Έλεγχος για bottleneck στo bandwidth της GPU (bandwidth-GPU limited) Μειώνουμε τη συχνότητα της μνήμης της κάρτας γραφικών με κάποιο πρόγραμμα όπως τα Coolbits. Εάν η πιο αργή μνήμη επηρεάζει τις επιδόσεις, υπάρχει bottleneck στο texture/frame buffer bandwidth (GPU bandwidth-limited).
  6. Μήπως ήθελες να πεις 2.4v? Γιατί μου φαίνονται λίγα τα 2.1v.
  7. LOL, με κάλυψες απόλυτα. Thanks. Κάπως έτσι το φανταζόμουν. Τώρα να το πάω λίγο παραπέρα. Με ποιο τρόπο αποφασίσατε το μέγεθος και τη συχνότητα της μνήμης? Έχω κάποιες μικρές και πιθανότατα ασήμαντες αντιρρήσεις και για τα δύο. Μου φάνηκε υπερβολικός ο υπερχρονισμός, χωρίς να πετυχαίνει τα μέγιστα αποτελέσματα στα συγκεκριμένα προγράμματα που τρέξατε. Για το χρονισμό, ίσως σκεφτήκατε να εκμεταλλευτείτε το πλεονέκτημα που έχει η πλατφόρμα DDR2 στο θέμα της τάσης που δίνουμε στη μνήμη, αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι κερδίσατε τα μέγιστα, ιδίως σε θέμα κατανάλωσης, ίσως και στα bench. Όσο για το μέγεθος της μνήμης, τα Vista θέλουν μνήμη, ιδίως στα παιχνίδια και το γεγονός ότι το triple channel με το dual channel δεν διαφέρουν ιδιαίτερα, θα ήταν πιο τίμιο να βάλετε 2x1GB μνήμη και στο core i7. Επειδή όμως στην πράξη δεν νομίζω ότι πλέον μένει κανείς με 2GB μνήμη, παρά μόνο για bench, ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε και το ενδεχόμενο να επιλέξετε 4GB 2T 1066MHz σε deneb κτλ. vs 4GB 2T 1333MHz στους core i7.
  8. SUPERB Ξέρετε όμως τι μου λείπει? Μια ελεύθερη, of the record άποψη. Το παρασκήνιο. Οι μικρές λεπτομέρειες. Οι περισσότεροι δεν έχουμε την τύχη να δουλέψουμε με όλη την γκάμα των επεξεργαστών, ώστε να έχουμε άποψη για κάθε πλατφόρμα. Μας είναι λοιπόν πολύτιμη η προσωπική άποψη και εμπειρία. Διαβάζοντας ένα τόσο όμορφο συγκριτικό, ξεκαθαρίζουν πολλά πράγματα, αλλά παράλληλα γεννιούνται πολλά νέα ερωτηματικά όπως: Τι αίσθηση σας άφησε ο υπερχρονισμός στα 3700? Ήθελαν full στροφές οι ανεμιστήρες, υπήρχαν δυστροπίες, μπούταραν πάντα και ήρεμα τα vista, πόσο εύκολα ανέβηκαν στα 3.7GHz οι επεξεργαστές, είχατε κάποια κολλήματα και αναγκαστήκατε με κάποια πλατφόρμα να κάνετε αρκετά restart για να τρέξετε τα bench του crysis, ποια ήταν η αίσθηση όταν δουλεύατε με το λειτουργικό, όταν ανοίγατε αρχεία, όταν αντιγράφατε, όταν ξεκινούσατε μια εφαρμογή, υπήρχαν μεγάλες διακυμάνσεις στα αποτελέσματα την πρώτη με τη δεύτερη φορά και σε ποιες πλατφόρμες? Κι άλλα τέτοια παρόμοια. Ή για συντομία, βάλτε κάτω συνολικά την αίσθηση που σας άφησαν οι διάφορες πλατφόρμες και δώστε μας ένα βαθμό από το ένα μέχρι το δέκα, ανεπίσημα και χωρίς να χρειάζεται να το αιτιολογήσετε. Γιατί έτσι σας αρέσει.
  9. Καλή χρονιά. Ευτυχισμένο το 2009, με υγεία, ειρήνη και σταθερότητα. Τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τους υπολογιστές, μια φορά δεν είδα τι καταναλώνουν συγκριτικά οι διάφορες πλατφόρμες με βάση τους επεξεργαστές. Και ξαφνικά τα είδα όλα μαζεμένα. Δεν ξέρω αν ήταν έκπληξη και για εσάς τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις, αλλά για μένα ήταν. Βέβαια, οι PhII επεξεργαστές, έχουν δύο πλατφόρμες ανάλογα με το chipset AMD ή Nvidia με ενσωματωμένο επεξεργαστή γραφικών. Για παράδειγμα, το nforce 780a chipset που μετρήθηκε, έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για physx χωριστά και λογικά καταναλώνει παραπάνω ρεύμα. Πάντως τα 270W κατά μέσο όρο σε 3D load μου φαίνονται λίγα. Κατά τη γνώμη μου η κατανάλωση πρέπει να μετρήθηκε σε χαμηλή ανάλυση, 1024x768 ή κάτι τέτοιο με 3DMark Vantage. Σε crysis 1920x1200 η κατανάλωση λογικά είναι πολύ μεγαλύτερη.
  10. Οι μνήμες σε ποια συχνότητα έτρεχαν και σε τι χρονισμούς στα τρία συστήματα? Επίσης στο cinebench πρέπει να είναι λάθος η μέτρηση του core i7. Μοιάζει να είναι από 64bit Vista. Τα υπόλοιπα ταιριάζουν με τις τιμές από ένα άλλο review που είδα (συγκρίνει default PII 940 - Core i7 940 και QX9770 @3.2GHz) http://my.ocworkbench.com/2008/asrock/ASRock-AOD790G-128M-running-Phenom-II-X4-940-overclocking/Phenom_II_Cinebench10-9.htm
  11. OK, you can't paint Easter eggs with farts. LOL This is the case with lots of junk reviews we see nowadays. On the other hand, AN7 OverClocker (one of the most respected members of HOT), gave us an excellent and trusted review. Thank you.
  12. Εντάξει, με πορδές δε βάφονται αυγά. Σας βγαίνει μεν το λάδι, αλλά κάνατε μια εξαιρετική δουλειά και όχι μόνο για τα Ελληνικά δεδομένα.