sirocco

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

About sirocco

  • Birthday 10/06/1994

Personal Information

  • Location
    Θεσσαλονίκη

sirocco's Achievements

Newbie

Newbie (1/5)

10

Reputation

  1. Ψάχνω micro ATX αδερφέ για το Aegis της Bitfenix, το χω παραγγείλει ήδη.
  2. Καλησπέρα ξανά και ευχαριστώ για τον χρόνο σου !!! Όντως, νομίζω έχω καταλάβει τη χρησιμότητα ενός καλού τροφοδοτικού αν και η αλήθεια είναι ότι ταλαντεύομαι μεταξύ Be Quiet! και Antec HCG γιατί έχω διαβάσει πολύ καλά reviews. Μνήμες έχω 2 x 4GB Kingston Savage @1600MHz. Ισχύει αυτό με το e-shop θα περιμένω κανα δυο βδομάδες ακόμα γιατί έχει 3 κυριακές στη σειρά βγάλανε προσφορά X99 οπότε ίσως βγάλουν καμιά Z97 τώρα. Μεταχειρισμένα πιστεύω αξίζουν μόνο επεξεργαστές και μνήμες.
  3. Λοιπόν παίδες, νομίζω δε με καταλάβατε Αυτή τη στιγμή δουλεύω μία H61M P21 μαζί με έναν G530 που με πετάνε στα BIOS κάθε φορά που ανοίγω το PC θέλω δε θέλω και πρέπει να πατάω Discard για να bootaroun τα Windows παρ'όλο που δεν έχω αλλάξει καμία ρύθμιση. Δεν το ανέφερα πιο πριν γιατί νόμιζα ήμουν ξεκάθαρος με το τι θέλω! Όλα ξεκινάνε ως εξής. Θα αγοράσω μητρική έτσι κι αλλιώς για πολλούς λόγους που θα μπορούσα να αναφέρω αλλά θα χαλάσω τον χρόνο σας, ο ποιο προφανής είναι επειδή έχω έναν G1820 έτοιμο στο κουτί του πάνω στο γραφείο μου εδω και μια βδομάδα. Οπότε αφού μπαίνω στην διαδικασία να αγοράσω μητρική γιατί να μην πάρω μια H97 ή Z97 που θα υποστηρίζουν τους Broadwell και κατ' επέκταση γιατί να μην πάρω και ένα κουτί που το δικό μου είναι πετσοκομένο με πένσα για να βγάλω εξωτερικά USB από την μητρική επειδή δε δουλεύουν τα μανίσια του κουτιού και επειδή δε χωράει το HDMI στο πίσω panel και γιατί να μην αλλάξω και το τροφοδοτικό που το δικό μου έχει τουλάχιστον 20χιλιάδες ώρες στο ρεύμα χωρίς καμία εγγύηση και ΔΕΝ υποστηρίζει τις τεχνολογίες των Haswell και ΔΕΝ έχει αρκετά καλώδια για να τροφοδοτήσω εναν HDD και αναγκάζομαι να δουλεύω τον 128άρη Intenso σαν αποθηκευτικό χώρο. Νομίζω οι αγορές που θέλω να κάνω MOBO, PSU, SSD και CASE είναι καίριες και δικαιολογημένες. Επομένως, ήρθα σε ένα "τεχνολογικό" φόρουμ να πάρω γνώμες από άτομα που έχουν μια Ά άποψη / εμπειρία στο hardware που ενδιαφέρομαι να αγοράσω. Επομένως το θέμα δεν είναι αν θα δω διαφορά στο σύστημά μου (που προφανώς θα δω διαφορά), αλλά οι απόψεις / προτάσεις σας πάνω στις επιλογές μου. Επανέρχομαι λοιπόν για να μην σας κουράζω παραπάνω. Θα ήθελα μερικές γνώμες για την επιλογή μητρικής (Η97M / Z97M αν αξίζουν τα παραπάνω λεφτά για το "ενδεχόμενο" οβερκλοκ και τις "παραπάνω" λειτουργίες) όπως επίσης και για την επιλογή τροφοδοτικού (Επαρκής ισχύς, απόδοση, αξιοπιστία) και για να μην σας βάζω στη διαδικασία να ψάχνεται για μένα έχω παραθέσει τις επιλογές μου στο αρχικό ποστ πάνω στις οποίες δέχομαι προτάσεις/παρατηρήσεις. Απλώς ήθελα να ξεκαθαρίσω τις προθέσεις μου. Ευχαριστώ πολύ! Τελείως φιλικά, Στέλιος.
  4. Χμμ, νόμιζα αυτό ήταν μια λογική κίνηση, γιατί καινούργιες μητρικές δε πρόκειται να βγούνε και γιατί έχω τον επεξεργαστή και κάθεται Οπότε αντί να δώσω 1000 ευρώ σε έξι μήνες θα δώσω 500 "τώρα" και 500 αργότερα. Όταν λέω τώρα εννοώ μέσα στον μήνα όπως προ ανέφερα !!
  5. Καλησπέρα κι απο μένα. Καινούργιος στο φόρουμ και θα ήθελα γνώμες πάνω στην αναβάθμιση που σκέφτομαι να κάνω. Πριν ξεκινήσω, να σημειώσω ότι δουλεύω το ίδιο σύστημα τα τελευταία 2-3 χρόνια οπότε ήρθε καιρός μου φαίνεται. Το πλάνο είναι αγορά MOBO + PSU + SSD + CASE μέσα στο μήνα και αγορά CPU + GPU + RAM όταν βγάλει η INTEL τους Broadwell (κατά Δεκέμβριο μεριά το κόβω). Το budget επιπλέει, θέλω να κάνω δικαιολογημένες επιλογές hardware για ένα future-proof σύστημα, να δω πόσο θα κοστίσουν, από ποια καταστήματα θα γίνουν οι αγορές και να αποφασίσω αν θα βάλω δόσεις ή μετρητά, άρα ίσως χρειαστώ μερικές μέρες σκέψη. Έχω αποφασίσει κουτί και SSD και θα ήθελα την βοήθειά σας για μητρική και PSU. CPU - Intel Celeron G1820 (υπάρχει ήδη) GPU - Sapphire R7 260X (υπάρχει ήδη) RAM - Kingston Savage 8 GB (υπάρχει ήδη) Κουτί - Bitfenix AEGIS απίστευτο κουτί. SSDs - 2 x Intenso 128GB για OS σε Raid 0 (έχω ήδη έναν και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος) + 1 x Intenso 256GB για τα λοιπά. Πριν συνεχίσω στην μητρική και το τροφοδοτικό θα ήθελα να σημειώσω δυο - τρία πραγματάκια για την χρήση του υπολογιστή. Δεν είμαι σίγουρος αν θα γίνει overclock αργότερα και δεν είμαι σίγουρος αν θα κάνω Crossfire ή SLI άρα δεν ξέρω αν αξίζει τα λεφτά της μια μητρική Z97 και θεωρώ δεδομένο ότι θα βάλω έναν i5 επεξεργαστή αργότερα και μια δυνατότερη κάρτα γραφικών, οπότε δεν είμαι σίγουρος για την ισχύ του τροφοδοτικού. Έχω φτιάξει μια λίστα και θα ήθελα τα φώτα σας. Για μητρικές: Asrock Fatal1ty Z97M Killer Gigabyte Z97MX Gaming 5 MSI Z97M Gaming απίστευτα όμορφη, ίσως η πρώτη μου επιλογή. MSI H97M G43 ASUS Maximus VII Gene επίσης απίστευτα όμορφη αλλά ακριβή. ASUS H97M-Plus αξιόπιστη αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα ταιριάζουν οι κόκκινες μνήμες που έχω. Τώρα το τροφοδοτικό είναι άλλη ιστορία. Αυτή τη στιγμή έχω ένα της 500άρι της πλάκας 6 χρόνια στην πρίζα και ευτυχώς δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Υποψιάζομαι όμως ότι θα πρέπει να αγοράσω ένα καινούγριο εφόσον μπήκα στο τρυπάκι. Χρησιμοποίησα έναν PSCalculator και μου βγάζει minimum 450 άρα πάμε για τουλάχιστον 550 σωστά? Μερικά τροφοδοτικά που πιστεύω αξίζουν: Antec High Current Gamer 620M Be Quiet Pure Power L8 530 πολύ ήσυχο (προτεραιότητα στο build ο χαμηλός θόρυβος) CoolerMaster G550M αρκετά προσιτό. Corsair CS 550M πολύ αξιόπιστη εταιρία και καλό feedback. Enermax Triathlor Eco 550 δυνατό όνομα Thermaltake London 550 δυνατά χαρακτηριστκά Λοιπόν για να μη σας κουράζω παραπάνω, σύνολο βγαίνουν περίπου στα 450? αν επιλέξω να πάω σε H97 MOBO και 485? - 560? αν παω σε Ζ97 ανάλογα το μοντέλο. Εννοείται προσπαθώ να κρατήσω το budget μεσα σε αυτά τα πλαίσια. Θα ήθελα μερικές γνώμες κυρίως για μητρική και PSU αν γνωρίζει κάποιος. Γενικά οι γνώμες είναι ευπρόσδεκτες. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας !!!!!!!