Etherovamon

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

About Etherovamon

  • Birthday 02/20/1970

Etherovamon's Achievements

Newbie

Newbie (1/5)

10

Reputation

  1. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές. Σαφώς και με το παλιό μου λάπτοπ δεν μπορούσα να επεξεργαστώ εύκολα υψηλής ανάλυσης βίντεο, αλλά οι απαιτήσεις μου με το καινούριο θα είναι σίγουρα αυξημένες.
  2. Τελικά αποφάσισα να αγοράσω από eshop. Στο site αυτό έκανα κάποιους συνδυασμούς και στα χρήματα που διαθέτω καταλήγω σε αυτά τα χαρακτηριστικά: Επεξεργαστής: INTEL CORE I3-4170 3.70GHZ ?131.90 Κάρτα γραφικών: MSI RADEON R9 380 ?256.47 Μνήμη: G.Skill 8GB (2X4GB) 2400MHZ ?64.90 Motherboard: GIGABYTE GA-Z97P-D3 ?114.73 Τροφοδοτικό: THERMALTAKE LT-500PCEU LITEPOWER BLACK 500W ?55.71 DVD-R: LITEON IHAS124-14 ?13,50 Κουτί: ZALMAN Z3 PLUS ?39.86 Οθόνη: BENQ 24" 2MS ?161.90 Πληκτρολόγιο: NATEC NKL-0403 ZANDER BACKLIGHT USB BLACK 23,40 SSD: Samsung 850 Evo 250GB ?97.90 1) Επειδή έκανα συνδυασμό και δεν παίρνω τα κομμάτια έτσι όπως τα προτείνει ο φίλος στη σελίδα, μήπως υπάρξει κάποια ασυμβατότητα ανάμεσα στα παραπάνω υλικά; 2) Πιστεύετε ότι ο παραπάνω συνδυασμός θα καλύψει τις ανάγκες μου;
  3. Καλησπέρα σε όλους/ες! Το επταετίας λάπτοπ μου τα έφτυσε ξαφνικά (και οριστικά) και επειδή δυστυχώς όλη η οικογένειά μου βασιζόταν μόνο σε αυτό μέσα στο σπίτι, πρέπει άμεσα να αποφασίσω για αγορά ενός νέου (pc αυτή τη φορά). Θα μπορούσα φυσικά να αναζητήσω και να αγοράσω κομμάτια, να τα συνθέσω και να τελειώσει το ζήτημα. Υπάρχουν όμως δύο σημαντικά ζητήματα. Πρώτον δεν μπορώ να δώσω χρήματα μετρητοίς (μόνο με άτοκες δόσεις) και δεύτερον οι γνώσεις μου στο κομμάτι pc hardware είναι μηδαμινές. Επειδή λοιπόν μπορώ να πληρώσω έναν καινούριο υπολογιστή μόνο με άτοκες δόσεις, περιορίζομαι σε δύο-τρία καταστήματα όπως τα παρακάτω (με προτεραιότητα στα δύο πρώτα γιατί υπάρχουν υποκαταστήματά τους στην Καβάλα): ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - Εικόνα, Ήχος, Computing, Τηλεφωνία, Πλοήγηση, Gaming, Κλιματισμός, Λευκές Συσκευές, Οικιακές Συσκευές, Προσωπική Φροντίδα Public.gr: υπολογιστές, τηλεφωνία, gaming, περιφερειακά, βιβλία & comics, μουσική & ταινίες Υπολογιστές, Laptop, Τηλεοράσεις, Εικόνα, Τηλεφωνία, Αναλώσιμα Media Markt eshop Η τιμή στην οποία θέλω να κυμαίνομαι είναι τα 1000 ευρώ. Για όλα όμως: κουτί, οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι, ηχεία, κάμερα, δέκτη wifi και ό,τι άλλο μπορεί να ξεχνάω μιας και δεν είχα ποτέ σταθερό υπολογιστή (ελπίζω να μου τα αναφέρετε εσείς..). Οι απαιτήσεις μου από έναν υπολογιστή είναι αρκετές. Πέρα από τις απαραίτητες εργασίες γραφείου για τις οποίες τον χρειάζομαι, ασχολούμαι πολύ με μοντάζ ταινιών, οπότε χρησιμοποιώ βαριά και απαιτητικά προγράμματα του είδους. Πρέπει όχι μόνο να αναπαράγω υψηλότατης ανάλυσης βίντεο (από κάμερα) αλλά και να τα επεξεργάζομαι. Επίσης δουλεύω με προγράμματα επεξεργασίας εικόνας για τα περιοδικά/εφημερίδες που δημιουργώ. Όσο για τα παιχνίδια θα ήθελα για κάποια χρόνια τουλάχιστον όποιο καινούριο παιχνίδι βγει και με ενδιαφέρει, να μην αναρωτιέμαι αν μπορεί να το παίξει ο υπολογιστής μου. Δε θέλω να πολυπειράζω τον υπολογιστή μου (π.χ. oc), αλλά θα ήθελα να μπορώ οποτεδήποτε χρειαστεί να μπορώ να αναβαθμίσω το οτιδήποτε πάνω του. Κοίταξα στις παραπάνω ιστοσελίδες λίγους υπολογιστές με κάποια από τα φίλτρα τους, αλλά δε βγάζω άκρη. Κοιτάω για παράδειγμα έναν υπολογιστή με κάρτα γραφικών Intel HD 4600 και ούτε που ξέρω τι σόι κάρτα είναι αυτή και αν με καλύπτει σε αυτά που ζητώ. Δυστυχώς δεν έχω κάποιον να με κατατοπίσει ως προς τις ποιότητες των υλικών. Σας θερμοπαρακαλώ ρε παιδιά, μπορεί κάποιος να κάνει τον κόπο να μπει σε κάποιο από τα sites που αναφέρω, να ρίξει μια ματιά και να μου προτείνει έναν έτοιμο στημένο υπολογιστή πλήρη ο οποίος θα είναι ό,τι καλύτερο για τα λεφτά που διαθέτω; Ξέρω πως ίσως είναι υποκειμενικό αυτό που ζητώ αλλά η όποια βοήθειά σας είναι πολύτιμη και άκρως αναγκαία για μένα αυτή τη στιγμή μιας και καίγομαι. Δανείστηκα για 2-3 μέρες ένα ακόμα παλιότερο λάπτοπ της δουλειάς μου και ταλαιπωρούμαι πολύ. Υπερευχαριστώ προκαταβολικά και θα αισθανθώ κάτι παραπάνω από υπόχρεος σε οποιαδήποτε συμβουλή.