kain9951

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

About kain9951

  • Birthday 02/06/1995

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kain9951's Achievements

Member

Member (2/5)

12

Reputation

  1. Καλησπέρα φίλε Δημήτρη! Δυστυχώς δεν ευθύνεται τίποτα απ΄όλα αυτά, μιας και έχω περάσει με διαφορετικά usb flash sticks σε 3 διαφορετικούς δίσκους, καθώς και έχω χρησιμοποιήσει Ubuntu μέσω live usb οπου εμφάνιζε τα ίδια προβλήματα και εκεί. Το πρόβλημα είναι 100% hardware, δυστυχώς.
  2. Έχω κάνει clear CMOS και στις 2 μητρικές που έχω για το σύστημα. Η κάρτα γραφικών είναι σχετικά πρόσφατη αγορά, για κανένα 6μηνο έτρεχε μόνο με την ενσωματωμένη (HD530), με τα ίδια προβλήματα.
  3. Μόλις το δοκίμασα φίλε. Με το πρώτο restart, πέταξε BSOD, και μετά κράσαρε και ο driver των γραφικών.
  4. Έχω δοκιμάσει clean install σε άλλους 2 σκληρούς, μόνους τους στο σύστημα, και με καινούργια sata καλώδια, μήπως έπαιζε εκεί θέμα. Τα Windows ναι, είναι genuine. Έχω κάνει πάρα πολλά clean install, σε μερικά απο αυτά δοκίμαζα με 3d party antivirus (avast), αλλα και πάλι είχα τα ίδια θέματα. Στα τελευταία format δεν έχω περάσει κάποιο άλλο antivirus. Το sfc το έχω τρέξει άπειρες φορές. Τέλος, έχω δοκιμάσει τα πάντα απο εγκατάσταση drivers, απο το να τους κατεβάσω απο την σελίδα του κατασκευαστή, απο το να αφήσω τα windows να τραβήξουν μόνα τους αυτούς που θέλουν, να κατεβάσω παλαιότερους drivers απο την σελίδα του επεξεργαστή και μετά να αφήσω τα Windows να κάνουν μόνα τους το update, etc. Τζίφος..
  5. Το έχω κάνει αρκετές φορές φίλε FarmaS, όπως επίσης και έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα slots και στις 2 μητρικές. Δυστυχώς τίποτα..
  6. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δυστυχώς έχω δοκιμάσει και τα 2 χωρίς επιτυχία. Ο τεχνικός, μου είχε δώσει ram stick και PSU να δοκιμάσω, το πρόβλημα παρέμενε το ίδιο, οπότε το πρόβλημα βρίσκεται αλλού.
  7. Παραθέτω και τα 5 τελευταία Bsod, μήπως βοηθήσουν την κατάσταση.
  8. Έχω κάνει όλα τα παραπάνω, εκτός απο το να τσεκάρω τα ρεύματα, τα οποία κοιτώντας τα πριν λίγο, παρατηρώ μερικές μικρές διακυμάνσεις στα volts του cpu core οπου με απλό browsing μπορεί να πάει o cpu core απο τα 0.4V στα 0.7 με την μία.
  9. Μου συμβαίνει και όταν κάνω browsing, και γενικά οποιαδήποτε διεργασία στον υπολογιστή.
  10. Καλησπέρα παιδιά, και συγχαρητήρια για την υπέροχη κοινότητα που έχετε φτιάξει! Aντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το PC μου εδώ και καιρό, συγκεκριμένα από τότε που το προτοέστησα ( Οκτώβρη 2017). Συγκεκριμένα, έχω πολλά crashαρίσματα σε παιχνίδια, πλοήγηση στο internet και φυσικά πολλά-πολλά BSOD. Το σύστημα αρχικά αποτελούταν από: Asrock B150-Pro4 Intel I5-6500 Kingston HyperX Fury 8gb-2133MHz Sandisk SSD Plus 240gb Seasonic M12II 520W Αρχικά το πήγα σε έναν τεχνικό, με την ιδέα ότι λογικά το έστησα λάθος και στράβωσα κάποιο pin της μητρικής. Τελικά δεν είχα στραβωμένα pins, η λειτουργικότητα των parts του φαινόταν καλή επομένως "έριξε" την ευθύνη στο λειτουργικό σύστημα (Windows 10) και τα συνεχόμενα updates του. Δεδομένου ότι δεν είχε ανταλλακτικά parts δεν μπορούσε να κάνει περαιτέρω έλεγχο. Το παίρνω πίσω, απενεργοποιώ τα updates και το σύστημα συνέχισε τα ίδια, σαν να μην πέρασε μια μέρα ( συγκεκριμένα σαν να μην μου έφυγε το 50ρι απο την τσέπη). Επισκέπτομαι 2ο τεχνικό, του εξηγώ το πρόβλημα, του είπα ότι υποψιάζομαι προβληματική motherboard, το τσεκάρει και αυτός ( έχοντας δικά του parts) και με ενημερώνει ότι όντως είναι μητρική. Αγοράζω μια φθηνή μητρική μέχρι να στείλω την άλλη για RMA (συγκεκριμένα μια Gigabyte S2PV Rev 1.0), την κουμπώνει, τον παραλαμβάνω, και πάλι το ίδιο πρόβλημα. Επικοινωνώ με τον τεχνικό, που δίνει να δοκιμάσω μια άλλη RAM και ένα άλλο τροφοδοτικό, και πάλι όμως δεν είναι διαφορά. Δεδομένης μιας προσφοράς στο Amazon αγόρασα και μια RX480 ( Asus Dual 4gb), η οποία ψιλοδιόρθωσε τα crashαρίσματα των γραφικών που είχα όταν δούλευα αποκλειστικά με τα ενσωματωμένα. Το ξαναπάω στον 2ο τεχνικό, το ξανατσεκάρει βάζοντας δικά του parts στο δικό μου και τούμπαλιν, και μου είπε ότι δεν μπορεί να βρεί το πρόβλημα. Υποψιαζόμουν και τον επεξεργαστή, αλλα απο την μία περνάει όλα τα stress test χωρίς να εμφανίζει πρόβλημα, και απο την άλλη ο τεχνικός τον δούλεψε στο δικό του σύστημα με κάνοντας editing χωρίς να του εμφανίσει πρόβλημα. Στα ενδιάμεσα των επισκέψεων έχω κάνει αμέτρητα format, stress test, και έχω ψάξει πάρα πολύ στο web για ανάλογα προβλήματα αλλά δεν έχω βρεί λύση. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, τι κάνω σε αυτή την περίπτωση. Τα ξηλώνω όλα, και πάω για καινούργιο σύστημα; Ευχαριστώ εκ΄των προτέρων, και με συγχωρείτε για το σεντόνι.
  11. Eίναι όλα τικαρισμένα φίλε! Αύριο λέω να μεταφέρω τον SSD που έχω το λειτουργικό απ'το PC στο λάπτοπ ώστε να δω θα παίζει και εκεί το ίδιο πρόβλημα.
  12. Kαλησπέρα και νέο update επί του θέματος. Πέρασα τους drivers της μητρικής, και βρήκα μια λύση για το θέμα, πηγαίνοντας στο Programm Files και μετονοάζοντας το google.exe. Αυτό δούλεψε, αν και σήμερα, μετά απο νέο update ( αυτή την φορά στα Intel Graphics και Windows Defender) μου ξανακάνει τα ενοχλητικά crashes. Να αναφέρω συμβένουν κυρίως σε youtube videos.
  13. Spotify, Steam χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Μετά το AIDA64 έκανα άλλο ένα clean install των Windows 10, και δυστυχώς δεν κράτησα το αρχείο ( πάντως δεν έδειξε τίποτα ανησυχητικό). Υπάρχει περίπτωση να μήν έχει γίνει σωστή εγκατάσταση των drivers της μητρικής, μιας και τα Windows περάσανε τους δικούς τους κατ'ευθείαν;
  14. Κάνω ένα stress test στο AIDA64, θα το αφήσω κάμποση ώρα, αν και μέχρι στιγμής (τρέχει κανένα 40λεπτο) δεν έχει εμφανιστεί κάτι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει με τους browsers ( παρόμοια shut down μπορεί να κάνει καμμία φορά και ο mozilla), λογικά θα κάνω αύριο ένα 3ο φορμάτ και αν δεν αλλάξει κάτι απο Δευτέρα πάει τεχνικό..