giantdi

Dual σε Triple Channel?

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες,

Είμαι κάτοχος μιας Χ58 μητρικής όπου και έχω επάνω ένα κιτ 2x2GB DDR3 και σκέφτομαι να αγοράσω άλλο ένα ίδιο ακριβώς κιτ 2x2GB.

Αναρωτιέμαι αν θα μπορέσω να αξιοποιήσω το Triple Channel της Χ58 βάζοντας τις μνήμες στις θύρες so-dimm 2-4-6 και ενδεχομένως το 4ο ram-stick που περισσεύει να μπει στο 1ο so-dimm. Κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι δυνατό?

Link to comment
Share on other sites

..το πιο πιθανό είναι αν βάλεις 4 dimm να μην μπουτάρει καν, αλλά και αν παίξει δεν θα έχεις triple channel αλλά single!!

Μια χαρά θα παίξει triple channel Κώστα.

Αρκεί βέβαια να μην παίξει καμμιά ασυμβατότητα του νέου κιτ με την mobo ή μεταξύ των DIMMs ( με αποτέλεσμα να μην bootάρει ή να bootάρει αλλά να μην βλέπει κάποιο DIMM ).

Πάντως οι controller των P35/P45/X38/X48/X58 υποστηρίζουνε interleaving + asymmetric mode κανονικότατα

( βλέπε vids:

&

)

Link to comment
Share on other sites

Πολύ διαφωτιστικά τα βιντεάκια billpepas, σας ευχαριστώ πολύ όλους!

Μια τελευταία ερώτηση: Αν έχω 5 stick των 2GB σε X58 και βάλω τα 3 στικάκια στο Channel Β, δηλαδή στις θέσεις 2-4-6, και επιτύχω το Triple Channel τα άλλα 2 stick που θα μπουν στο Channel A, δηλαδή στις θέσεις 1-3, θα δουλεύουν ανεξάρτητα σε Dual Channel?

Δηλαδή θα λειτουργεί το Triple του ενός με το Dual του αλλουνού Channel παράλληλα ή θα υπερισχύσει το Triple και τα άλλα 2 stick θα δουλεύουν σε Single?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now