George_o/c

AMD Bulldozer: Η πρώτη γεύση στην CeBit σε λιγότερο από ένα μήνα!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD Bulldozer: Η πρώτη γεύση στην CeBit σε λιγότερο από ένα μήνα!]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]H Advanced Micro Devices σχεδιάζει να παρουσιάσει τους νέους Bulldozer επεξεργαστές στην επερχόμενη τεχνολογική έκθεση CeBit που λαμβάνει χώρα στο Ανόβερο μεταξύ 1 και 5 Μαρτίου. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν η AMD θα τους παρουσιάσει σε όλους τους επισκέπτες ή μόνο σε επιλεγμένους συνεργάτες, οπότε θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι την έκθεση. Έχουμε αναφέρει πολλάκις στο παρελθόν ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν χειροπιαστές αναφορές για τις επιδόσεις των Bulldozer, παρά μόνο φήμες που τους θέλουν να είναι 50% γρηγορότεροι από Core i7 950 και Phenom II X 1100T.

Eπίσης η AMD υπόσχεται να ενσωματώσει στους Bulldozer την τεχνολογία Turbo Core Dynamic Accleration, η οποία επιτρέπει "έξυπνο" αυτόματο overclocking σε όλους τους πυρήνες, ξεπερνώντας κατά πολύ σε επιδόσεις την τωρινή Turbo Core technology.

Οι Pastelidis.n.s και AMDnord θα βρίσκονται στην φετινή CeBit, οπότε ελπίζουμε να μας έχουν περαιτέρω πληροφορίες και φωτογραφίες!

Link to comment
Share on other sites

Όπως έχει διαρρεύσει, η μερική και συνοπτική, προφανώς για ανταγωνιστικούς λόγους, παρουσίαση του Mike Butler στην Hotchips 22 τον Αύγουστο του 2010 για την νέα "Bulldozer" αρχιτεκτονική της AMD, βρίσκεται online. Αρκετά ενδιαφέρων οι ερωτήσεις από δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς αλλά και μηχανικούς της Intel στο τέλος της παρουσίασης.

http://www.hotchips.org/archives/hc22video/videos/HC22-2-5-Session7.mov

Link to comment
Share on other sites

Άντε να 'ρθούνε να δούμε τι σκαμπάζουνε σε σχέση με τους Sandy!

Κανονικά πρέπει να είμαστε ποιο ενθουσιώδεις, είναι ένας πραγματικά ολοκαίνουργιος x86 πυρήνας με μια σχεδιαστική φιλοσοφία που δεν είχε υλοποιηθεί στο παρελθόν, τα ρίσκα για την AMD είναι πολύ μεγάλα αλλά μεγάλο και το ενδιαφέρον μας επίσης, όπως και να έχει και με όποια κατάληξη, επιτυχία η αποτυχία, σύντομα θα έχουμε ένα νέο μέλος στη οικογένεια x86 και αυτό από μόνο του είναι σπουδαίο γεγονός, δεν υπάρχει και κάποιος άλλος ανταγωνιστής της Intel που να κατέχει την τέχνη και να σχεδιάζει μοντέρνους x86 Out Of Order επεξεργαστές βλέπεις.

Link to comment
Share on other sites

Από τον Dresdenboy

Planet 3DNow! Forum - Einzelnen Beitrag anzeigen - Bulldozer rollt an....

Significant Upgrade in June 2011 – 232 AMD 2.3 GHz 16-core Opteron Interlagos processors – 3,712 compute cores, 116 32-core nodes – 7.4 TB DDR3 memory, 64 GB/node, 2.0 GB/core

Gaea | NCRC.GOV

In June 2010, installation concluded for a 260-teraflop (trillion calculations per second) Cray XT6 system with 2,576 AMD “Magny-Cours” 12-core, 2.1 GHz processors. After passing a series of acceptance tests, Gaea was released to early users. In September, nearly a dozen users began ramping up their data production.

In June 2011, a 720-teraflop Cray XE6 system will be added to Gaea. It will employ the next-generation AMD Interlagos 16-core processor. After the installation of that second system, the original 260-teraflop system will be upgraded with the same AMD Interlagos processor to achieve 386 teraflops.

Η AMD έχει πει ότι πρώτα θα βγάλει τον Desktop Bulldozer και μετά τους Opteron (Interlagos).

13063llano3.jpg

Και από το παραπάνω Slide ευελπιστώ να δούμε τον Bulldozer τον Απρίλιο-Μάιο.

Link to comment
Share on other sites

Ετσι κι αλλιως τα περιμενω, αλλα δε μπορω να αντεξω 6 μηνες ακομα με τον Pentium 4 και το λαπτοπ ρε συ, για 3-4 μηνες το κουβεντιαζω.

Αμα ειναι να περιμενω μεχρι οκτωβρη θα ερθουν στο ελλαδισταν, ε ας περιμενω κ μερικους μηνες ακομα να ερθουν και οι 28nm VGAs και οι Ivy Bridge... ΝΟΤ.

Οπως παει θα με χασει απο πελατη η AMD, αυτο θα εξαρτηθει απο το ποσο θα δελεαστω από τους Sandforce 2xxx ssds, το Z68 chipset, και απο το αν θα πεσουν καθολου οι τιμες στις Ati HD6950 και στις DDR3.

Συμπερασμα, ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ.

Link to comment
Share on other sites

γιατι εχετε σκαλωσει με το ζ68? δεν ειναι τιποτα παραπανω απο ενα π67 με εξοδο για εικονα.

ισως και λιγοτερο απο 3 μηνες οποτε ιμο αξιζει να περιμενεις.

Link to comment
Share on other sites

H AMD έχει πει ότι ο Desktop Bulldozer θα βγει στο Η1 του 2011 άρα το αργότερο μέχρι της 30 Ιουνίου 2011 και από ότι ξέρω δεν έχουν πει για άλλη καθυστέρηση.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now