CriMSoNEdeN

Καινουργιο PC για Gamer.

Recommended Posts

Καλημέρα/Καλήσπερα σε ολους.Πρώτα πρώτα συγχωρέστε με αν το thread είναι σε άκυρο forum αλλά δεν βρήκα κάτι ανάλογο,και είπα να το βάλω εδώ γιατί είδα και κάτι αντίστοιχα άλλα post.

Πρόσφατα,έχοντας ρουφήξει το pc που έχω τώρα,πηρα την μεγάλη απόφαση να αγοράσω καινούργιο.Και επειδή έκανα το σωστό,το οποίο παει να με βγεί ξινό,καθοτί οι γνώσεις hardware μου φτάνουν μεχρι την συναρμολόγηση του υπολογιστή,άρχισα να ρώταω απο δω και απο κει για προτασεις σε διάφορα forums και μαγαζιά.Αλλά οπως ήταν αναμενόμενο,ο καθένας έλεγε το μακρυ του και το κοντό του,και εγώ άκρη πουθενά.Τελοσπάντων με τα πολλά κατέληξα στην παρακάtω σύνθεση:

-CPU:AMD PHENOM II X6 1090T

-Motherboard:ASROCK 870 EXTREME III

-Graphics Cards:Sapphire HD 5850 Xtreme (1GB) x2 (για Crossfire)

-Ram: Corsair Vengeance 4GB DDR3 (Μία για αρχή και όταν βάλω τα Windows 7 64bit θα πάρω και δεύτερη.)

-Τροφοδοτικό:COOLERMASTER 750WATT 80PLUS

-CPU Cooler: CORSAIR A70.

Η τιμή όλων των παραπάνω είναι στα 730 ευρώ περίπου.Η ερώτηση μου ανέρχετε στο αν με πάνω κάτω στα ίδια λεφτά πέρνω κάτι καλύτερο.(Ολόκληρο ή προτάσεις για αλλαγή κάποιων κομματιών).Σημείωση: Το PC το θέλω για RPG/FPS,και επειδή είμαι και ελαφρά κάμμενος,παιχνίδια οπως το DA2 kai to Crysis 2 θέλω να τα απολαμβάνω σε όλο τους το εύρος και οτιδίποτε έχουν να προσφέρουν οπτικά.(To gameplay εννοείτε).

Όσο αναφορά τα υπόλοιπα,εχω ένα κουτι Gigabyte Chassis Aurora3D,ένα SATA II 300GB,και μια LG 19" με ανάλυση 1280x1024.Προς απόφυγη τυχόν παρεξηγήσεων εχω και ποντικη και πληκτρολογιο,και οπως ο σκληρος η οθονη και το κουτι μου με ικανοποιουν απόλυτα,και αν είναι να τα αλλάξω,θα αλλάξω αργότερα όταν εχω την οικονομική δυνατότητα.(Η οθόνη είναι συζητίσιμη και για πιο προσφατη αλλαγή :P)Και συγνώμη για αυτό αλλά εχω κουραστεί να μου λένε πάρε το τάδε ποντίκη ή το ταδε DVDRW και να μην ασχολούνται με τα υπόλοιπα.Το ξέρω οτι πρέπει να αλλάξω λειτουργικό (εχω Windows XP 32bit) αλλά δυστηχώς έχω πάρα πολλά αρχεία,οπότε για μένα η καλύτερη λύση είναι να πάρω και δευτερό σκληρο όπου θα βάλω τα 7 και να τα μεταφέρω σιγά σιγά,και θα γίνει σύντομα αλλά πρώτα θέλω να λύσω το θέμα του hardware.

Σημείωση:Η κάρτα γραφικών είναι σε προσφορά στο πλαισιο για 129 ευρώ η μία και στο skroutz που είδα τα άλλα μαγαζια τις χτυπάνε 200++ οπότε λέω να τις πάρω σήμερα δευτέρα :P

Link to comment
Share on other sites

Επειδή παίζεις σε μικρή ανάλυση καλύτερα πάρε μια καρτα γραφικων κ με τα λεφτα που 8α έδινες για την δεύτερη ,πάρε καλυτερα έναν ssd k alla 4GB ram..........

Link to comment
Share on other sites

Η μια HD 5850 όπως πολύ σωστά λέει ο g10, θα σε υπερκαλύψει στα 1280 x 1024. Οπότε τώρα τίθεται το εξής θέμα... Αν αλλάξεις οθόνη στο εγγύς μέλλον, τότε ναι θα χρειαστεί και η δεύτερη HD 5850 που μάλιστα σε αυτή τη τιμή του Πλαισίου είναι μούρλια :D Αν όμως δεν αλλάξεις, τότε καλύτερα να δώσεις τα χρήματα σε ένα SSD, που θα βελτιώσει πολύ την απόκριση και την ταχύτητα του συστήματός σου.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τα παιδιά. Θεωρώ πως στην ανάλυσή σου μια 5850 είναι υπεραρκετή, crossfire 5850 σε τέτοια ανάλυση δεν θα σου δώσει τίποτα παραπάνω. Για μένα πάρε μια κάρτα και τα άλλα για ssd ή οθόνη με μεγαλύτερη ανάλυση.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά πήγα σήμερα στο Πλαίσιο και ρώτησα,και μου είπε ο υπάλληλος ότι είναι πολυ καλυτερα να παρω μια HD 6950,παρά 2 HD 5850.μου είπε οτι συμφέρει μόνο αν πάρω μια,αλλίως καλυτερα η 6950.Επίσης είπε οτι ο Ci7 2600 υπερέχει του Phenom (πράγμα το οποίο ήδη ξέρω),αλλά σε κατί αλλα forum μου είπαν οτι ο Phenom συμφέρει πιο πολυ για τα λεφτά του.Έχω μπλέξει τα μπούτια μου =/ Εμένα η αρχική μου σύνθεση ήταν η εξής:

-CPU: Ci7 2600

-Ram:Οι ίδιες.

-Motherboard:Gigabyte P67A-UD4 B3

-Τροφοδοτικό ίδιo,

απο κάρτα γραφικών λεω να τιμίσω την 6950.

Και απο cooler αν υπάρχει καμιά καλή πρόταση για 1155 socket...

Το θέμα όμως είναι οτι μου το βγάλαν μάπα για gaming.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει,εαν είναι εύκολο,που χάνει το ένα και που το άλλο,μπας και βγάλω άκρη και εγώ;

Edit: Όσο για την οθόνη,θα πάρω μια όσο πιο συντομα γίνεται,οπως και SSD.

Επίσης να σημείωσω οτι τον AMD μου τον πρότειναν και λόγο τον Bulldozers (Μου εξήγησε τι είναι) που θα βγει τον Ιουνιο...αλλά για να πω την αλήθεια με μπερδεψαν ακομα περισσότερο :P το pc σκοπεύω να το κρατήσω τουλάχιστον 2-3 χρόνια χωρις αναβαθμηση (εκτος σκληρου/οθόνης).Και επίσης τιθεται και το άλλο θεμα...το παραπάνω που έκανα εγω βγαίνει στα 900++ ευρώ.Αξίζει να τα δώσω;

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου καλησπέρα, εμένα η γνώμη μου είναι να προχωρήσεις την αρχική δική σου σύνθεση και μην ακους το κάθε άσχετο, οι intel είναι πολυ πιο δυνατοι απο τους amd εδω και πολλά χρόνια, ασχετα αν ο ενας ειναι quad core και ο αλλος six core οι διαφορές στις επιδόσεις ειναι τραγικές και να μην μιλήσω για memory bandwidth που στους amd απλά δεν υπάρχει!!

Μιας και δεν σκοπεύσεις να το πειράζεις συνεχεια πάρε i7 2600 και μια 6950 και θα σε υπαρκαλύψει στα ΠΑΝΤΑ αλλά όπως είπαν και τα παιδιά για να είναι αρμονική η συνθεση σου θες και ενα ssd και είσαι κομπλέ :T: μετά μόνο η οθόνη σου μενει :P

Link to comment
Share on other sites

Θα πάρω και SSD μην αγχόνεστε :P οσο αναφορα την συνθεση τελικά ναι αυτη με τον intel θα πάρω.εδώ βασικά ρωτησα γτ το ήξερα απο παλία το forum και ξερω οτι γράφουν ψαγμένα άτομα γτ με τους άλλους θα τρέλαθω.πείτε μου λίγο ακρίβως που στο καλο υπερέχουν οι 2x 5850 της 6950 γιατί εγω δεν το βρίσκω :P το μόνο που ξέρω είναι οτι πάει memory interface*memory speed.απο κει βγαινει το ποσο καλη είναι η κάρτα γιατι βλέπεις πόσα ΜΒ μνήμη διαχειρίζεται το δευτερόλεπτο.Και φυσικά και το πόσο μνημη έχει.

Λοιπόν οπως και να έχει σας ευχαριστώ πολύ :) Αναμένετε φωτογραφία εντός 2 εβδομάδων :P

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα τα benchmark και για HD 5850 Crossfire και για 6950 σκέτη...στα "παλιά" παιχνίδια έχει προβάδισμα η 5850 αλλά στο Crysis για παράδειγμα έμεινε αρκέτα πίσω...τώρα αν μπορεί καποιος να με βγάλει ένα συμπέρασμα του τι σημαίνει αυτό...

-Offtopic:κανα καλό cooler για 1155 socket?

Link to comment
Share on other sites

Μπορώ να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία από την πρόσφατη μετάβαση σε Sandy Bridge (2500) από έναν 1055Τ. Οι διαφορές είναι συγκλονιστικές, ακόμα και στην καθημερινή χρήση. Συμφωνώ με τον EliasKir, αναφορικά με την επιλογή του 2600 έναντι του 2500. σε κάθε περίπτωση να προτιμηθεί ο Κ (είτε ο 2500 είτε ο 2600).

Σε περίπτωση επιλογής AMD προσοχή στο socket. Κάποιες Gigabyte έχουν ήδη socket ΑΜ3+, οπότε υπάρχει συμβατότητα τόσο με τους τρέχοντες επεξεργαστές, όσο και με τους επερχόμενους.

Καλορίζικος ό,τι και να'ναι.

Link to comment
Share on other sites

George,αυτός στο πλαίσιο με ειπε οτί τα cooler των 1156 socket κανουν και για 1155 οπότε,λέω να πάρω το Corsair A70.Όσο για τον επεξεργαστή ναι όντως ο 2600Κ είναι καλύτερος,οπότε καιρός να μάθω να clockarw και εγώ :P για την καρτά γραφικών μετά απο ωριμή (παναθεμά με xD) σκέψη κατεληξα στην 6950,μόνο και μόνο γιατί σε ένα-δυό χρόνια,θα μπορώ να πετάξω και μια 6990 και να επεκτείνω λίγο την ζωή του PC κανά χρόνο πριν χρειαστεί να ξαναδώσω το χιλιάρικο...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now