golfaki

Αναζητηση λυσης σε ΜΒ 775 ddr3 sli...

Recommended Posts

Καλησπερα σας,οπως αναφερω στον τιτλο,λογω του οτι απειχα αρκετο καιρο απο τα διαπλεκομενα στα του hardware θελω να μου προτεινετε μητρικες οι οποιες να ειναι με s775,να υποστηριζουν DDR3 και SLI...Θελω να προχωρησω σε μερικη αναβαθμιση κρατωντας επεξεργαστη(Ε8600 αθανατος) και να μπορεσω να αξιωποιησω μνημες DDR3 2000ρες Corsair xms τις οποιες τις εχω παρει εδω κι 1,5 χρονο και τις εχει φαει η ντουλαπα...

Χοντρικα τι τιμες υπολογιζετε και αν υπαρχει ενδεχωμενο να βρω ακομα στην αγορα ή αν θα παω στανταρ για μεταχειρισμενη.Ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά αυτό που ζητάς έίναι για μητρική με Chipset nVidia 790i κυρίως Ultra.

Δεν είναι και ότι πιο σταθερό υπάρχει. Τα πρώτα 790 ζεματάγανε και μετά τα παρατήσανε οι εταιρίες. Αν κάνω κάπου λάθος ας με διορθώσουν οι πιο γνώστες με το θέμα (θυμάμαι πώς ο phil είχε ρίξει τρελό λιώσιμο με τις Striker II Extreme) .

Με μια γρήγορη ματιά βρήκα μόνο στο Eshop MSI P7N2 DIAMOND - ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ - E-SHOP.GR . Μπορεί να έχει και καμία στο stock house του Πλαισίου , αλλα προσωπικά θα πήγαινα να βρώ κάτι απο αγγελίες καθώς μπορείς να βρείς με 50-80? με full bundle :)

Στην Ελλάδα έιχα κυκλοφορήσει πολλές Asus & EVGA με αυτό το Chipset.

Καλή επιτυχία στην αναζήτηση της :T:

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να πάρεις σχεδόν οποιαδήποτε P35/X38/P45/X48 μητρική και να ακολουθήσεις τον software δρόμο του SLI Hack ή να πάρεις κάποια μητρική με 790i nvidia chipset όπως είπε ο Γορίλλας. Gor, τα 780i (DDR2) ήταν που ζεματάγανε, τα 790i ήταν καλύτερα :D

Ορίστε και περισσότερο για το hack, είναι δοκιμασμένη λύση εδώ και δύο χρόνια :)

Project xDevs: Κξνςενς / Οσαλθκΰφθθ θ ρςΰςόθ / Activating NVIDIA SLI on all motherboards, updated detailed HOW-TO

SLI patch to allow NV multiGPU run on any mobo - kingpincooling.com

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα,ευχαριστω θερμα για τις απαντησεις.Απο 780ι που ειμαι τωρα και δεν εχω πολυμεινει ικανοποιημενος ειναι η αληθεια,εχει νοημα να παω σε 790ι?Ημουν ψημενος για Striker II,αλλα δεν μπορω να βρω κατι,οτι κυκλοφωρει ειναι σκοτωμενο(στραβα πινς,σημαδεμενες απο διαφορα,βιδωμενες μεχρι αηδιας)...Γιωργο,αν τελικα κατεληγα σε λυση softmod sli θα μπορουσες να βοηθησεις?

Link to comment
Share on other sites

Eγώ ο ίδιος δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά ακολουθώντας τα links που παρέθεσα παραπάνω σίγουρα θα τα καταφέρεις. Τόσος κόσμος το έχει κάνει ήδη, είναι δοκιμασμένη λύση :)

Διαφορά θα δεις κυρίως ως προς το overclockability, αλλά και πάλι πρέπει να ψαχτείς πολύ για να κερδίσεις ένα +15% ας πούμε... Γνώμη μου είναι να κάνεις όσο καιρό μπορείς υπομονή με ότι έχεις και να πας κατευθείαν για κάτι καλύτερο, π.χ i7 ή SandyBridge ή AMD Bulldozer :T:

Αν πάλι ψήνεσαι οπωσδήποτε να μείνεις στο LGA775, ψάξε για μια X48 μητρική από ASUS ή Gigabyte ;)

Link to comment
Share on other sites

Ειναι πολυ ευκολο το slihack στο X48 . Εδω και αρκετες μερες παιζω με δυο 580 σε SLI στην Asus X48 p5e3 premium .

Κατεβαζεις αυτο : http://www.xdevs.com/sli/SLIPatch_v1.42_beta.exe

Το τρεχεις και βαζει ενα loader στα windows .

Οποτε θελεις το κανεις uninstall απο τα windows .

Link to comment
Share on other sites

Nope δεν ασχολήθηκε ποτέ κανείς γιατί τα NVIDIA chipsets ήταν δύστροπα και τα προτιμούσαν πολύ λιγότεροι. Αντιθέτως, με το που ξεκλειδώθηκε το SLI σε X48 chipset, το παγκόσμιο στο 3DMark2001 SE για παράδειγμα, ανέβηκε από 122 χιλιάρικα στα 130φεύγα :D;)

Link to comment
Share on other sites

ναι τo βαζεις και μπουτάρεις απο την καινούρια επιλογή που θα σου βγάλει και παίζει κανονικότα εγώ το δοκίμασα προχτές σε Maximus IV με 2x GTX280 με τον παλιό 182.50 driver που δεν ενεργοποιούσε sli με τπτ και έπαιξε νερό :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now