qazx88

Πρόβλημα θερμοκρασίας σε i7 920

Recommended Posts

Γειά σε όλους! Το προβλημά μου είναι το εξής: Ο επεξεργαστής δουλέυει σε θερμοκρασίες 50-51 βαθμούς χωρίς να τρέχω κάποιο πρόγραμμα. Όταν δοκιμάζω το prime95 σε 2 λεπτά πιάνει τους 85 βαθμούς και τους 95 στους πυρήνες και όλα αυτα σε θερμοκρασία δωματίου 28 βαθμούς. Δεν έχω πειράξει τίποτα στο BIOS. Όμως βλέπω ότι Vcore στο BIOS δείχνει 1,24v ενώ στο everest σε ηρεμία παίζει απο 1,040v ώς 1,200v. Την ψύκτρα (η οποία ήταν μαζί με το cpu) την καθάρησα προχτές,πατάει καλά και έχω βάλει και πάστα. Η μητρική είναι flaming blade gti. Άν γνωρίζετε τι μπορεί να είναι βοηθήστε γιατί είμαι άσχετος! Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Με τον επεξεργαστή stock συχνότητα και τάση, και με τον ανεμιστήρα της CPU @ full RPM ?

Αν η απάντηση είναι ναι, τότε είτε δεν πατάει καλά η ψύκτρα ή έβαλες κανά κιλό θερμοαγώγιμη πάστα ( ή "στέγνωσε" αυτή ) ή το κουτί σου είναι μικρό ή με κακό airflow και για αυτό ψήνεται μέσα όσο περνάει η ώρα.

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά.

Αλλά πόσο ζεστό πια.

Ακόμα και ο φλεγόμενος 940 που είχα μια εποχή δεν έπιανε 95C @ 2mins prime95 με 30C room temp και με GTX 280 SLI να βγάζει τα ρέστα του.

Link to comment
Share on other sites

Παραλογες δεν ειναι οι 90αρες . Δε μπορεις να ξερεις ομως τι ακριβως συμβαινει εαν δεν ειναι μπροστα ο ιδιος για να το ψαξεις .

Με μια καλη θερμοαγωγιμη θα επεφτε 10-15 κατω . ΠΧ με mx2 ή titan nano .

Σε σχεση με ceramique ειχα 15C κατω στην υδροψυξη .

Δεν πιστευω να ειναι και C0 το cpu του φιλου ...

Link to comment
Share on other sites

τα D0 ηταν πιο ζεστα Στελιε. τουλαχιστον ετσι ειχα δει, μπορει να ειχα πεσει και στα κομματια.

anyway και μενα δεν μου φαινοντε κουλες οι 90αρες.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω παιδια για τις γρηγορες απαντησεις σας! Ειναι καλα κουμπωμενη η ψυκτρα και εβαλα παστα οχι πολυ, μια φλουδα στην επιφανεια της ψυκτρας. Το κουτι μου μπορει να ειναι μικρο αλλα σημερα προσθεσα αλλους δυο ανεμιστηρες στα πλαγια (δυο 80ριδες και ενας 100σταρης στο ενα πλαϊνο κ ενας 80αρης στο αλλο,συν καποιες τρυπες που ανοιξα.) Αλλα η διαφορα ειναι σχεδον 5 βαθμους κατω σε ηρεμια. Ο cpu ειναι co. Αυτο με τις τασεις στο cpu που παιζουν απο 1,040 ως 1,200 ειναι φυσιολογικο?? Μηπως χρειαζεται καποια ρυθμιση στο BIOS?? Μου φαινεται παραξενο να εχει τετοια θερμοκρασια γιατι στο βιβλιαρακι του cpu γραφει για 38 βαθμους θερμοκρασια. Μπορει να φταιει η μητρικη?? και αν ναι πως μπορω να το καταλαβω??

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now