KChris

linux και gpu oc

Recommended Posts

Παιδιά μήπως γνωρίζετε κανένα πρόγραμμα για να υπερχρονίσω την gtx560 σε linux? Το nvclock δυστυχώς δε λειτουργεί με fermi και λίγο που έψαξα στο google δεν μπορω να βρω κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση μέσω wine, αλλά το afterburner δεν τρέχει. Πιθανός λόγος ίσως είναι και αυτό:

MSI Afterburner don`t run

Any software that requires direct access to the hardware most likely won't work on Wine. Use native Linux programs instead. For this specific thing you can use Nvidia drivers to adjust GPU clock and memory speed.

This type of software uses special kernel drivers that can not work on Wine or special API that is not available on Wine.

από εδώ WineHQ Forums View topic - MSI Afterburner don`t run

Link to comment
Share on other sites

:D αλήθεια, ποια εφαρμογή σε linux χρειάζεται overclocked gpu;

Κάνω development σε cuda. Παίρνω εφαρμογές που τρέχουν σε επεξεργαστή και γράφω κώδικα, ώστε να τρέχουν στην κάρτα γραφικών, οπότε κατορθώνουμε να τρέχουν πιο γρήγορα. Βέβαια όσο πιο καλό κώδικα γράφεις τόσο πιο γρήγορα θα πάει.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζεις όμως είναι παρόλο που έχεις πολύ μεγάλη επεξεργαστική ισχύ στην κάρτα είναι πως η αντιγραφή κάποιων στοιχείων σε αυτή κοστίζει πάρα πολύ. Και θέλω να δω αν αυξήσω bandwidth πόσο βοηθάει. Ένας τρόπος είναι και την κλοκάρω. ;)

Link to comment
Share on other sites

Τελικά έκανα bios mod και ησύχασα. Πάντως αν βρει κανένας κανένα πρόγραμμα που να είναι οκ και με fermi, ας το βάλει εδώ να το ξέρουμε. ;)

Thx guys

Link to comment
Share on other sites

Ναι το δοκίμασα, αλλά όπως λέω και στο 1ο ποστ το nvclock δεν είναι συμβατό με fermi. Εκτός αν βρήκες καμιά νέα έκδοση που κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now